انواع ویزای استرالیا



در این بخش به معرفی انواع ویزای استرالیا، ویزای کلاس های 189 |190| 489 |476 |600 | 188 و... میپردازیم

انواع ویزای استرالیا:

·        ویزای اقامت دائم از طريق مهارت و تخصص    Skilled Migration

·        مهاجرت از طريق تجارت و سرمايه گذاریBusiness Migration

·        مهاجرت همسر    Spouse Migration 

·        مهاجرت والدین          Parent Migration

·        آخرین فرد بازمانده      Last Remain Relative

·        ویزای دانشجویی Student Visa

·        ویزاهای موقت،دیدار و توریستی  Visitor Visa

ویزای اقامت دایم یا مهاجرت از طریق مهارت و تخصص:

این نوع ویزا به سه دسته نقسیم میگردد:

1.     ویزای  Skilled Independent  کلاس 189

2.     ویزای  Skilled Sponsoredکلاس 190

3.     ویزای Skilled Independent Regional کلاس 489

مهاجرت اشخاص متخصص مستقل - ویزای کلاس 189

این ویزا بهترین حالت نوع ورود به استرالیا بوده چراکه شما از همان ابتدا با اقامت دائم وارد شده و به هیچ ایالت و شخص یا سازمانی وابسته نیستید.كلاس 189 ویزای اقامت دائم بدون قید و شرط استرالیا می باشد كه برای ۵ سال، اقامت دائم استرالیا را به فرد متقاضی اعطاء می كند. كسانی كه این ویزا را دریافت می نمایند می توانند:

در هر نقطه از كشور استرالیا كار و زندگی كنند.
در مدارس، دانشگاهها، مراكز فنی و حرفه ایی تحصیل نمایند.
خدمات درمانی و دارویی را به صورت یارانه از طریق مدیکر و طرح مزایای دارویی دریافت كنند. اسپانسر افراد دیگر خانواده برای دریافت ویزا بشوند. 
بسیاری از خدمات دولتی استرالیا را از بدو ورود می توانند استفاده نمایند. 
اگر فرزندی از ایشان متولد شود مقیم و شهروند استرالیا خواهد شد. 

شرایط اخذ ویزای 189 استرالیا:

·        برای اخذ این ویزا ابتدا شخص باید ۶۰ امتیاز بصورت مستقل و بدون کمک از اسپانسر کسب نمایید.

·        سن کمتر از 45 سال باشد.

·        داشتن آیلتس حداقل ۶ الزامی می باشد ولی امتیازی ندارد.

·        شغل و تحصیلات شما حتما باید در لیست1SOL   استرالیا باشد.

باید در زمینه یک حرفه سابقه کاری داشته باشید. گواهی سابقه کار شما حتما باید از یک محل کار معتبر بوده و جزئیاتی از قبیل طول مدت استخدام، میزان حقوق و شرح وظایف کارمند حتما باید در گواهی سابقه کار ذکر شده باشند. طول دوره سابقه کار که باید ارائه گردد بسته به رشته تحصیلی شما متفاوت می باشد. برای بعضی از رشته های تحصیلی مثل فوق دیپلم های فنی ، حداقل باید 5 سال سابقه کاری پس از اتمام تحصیلات خود داشته باشید و برای اکثر رشته های دانشگاهی حداقل 3 سال سابقه کار نیاز  می باشد. لطفا توجه داشته باشید که ارائه سابقه کاری صوری جهت مهاجرت به استرالیا و اخذ اقامت استرالیا به دلیل احتمال استعلام و مردود شدن پرونده به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

·        مدارک شما می بایست توسط سازمان ارزشیابی كننده آن شغل در استرالیا ارزیابی شود.

مدارک معتبر می تواند از جمله: مدارک تحصیلی لیسانس به بالا از دانشگاهی که مورد تایید مراکز علمی استرالیا باشد و یا فوق دیپلم فنی برای رشته های فنی.مدارک کامپیوتر که مربوط به شرکت مایکروسافت و یا دیگرکمپانی های بزرگ کامپیوتری باشد و..

·        بایستی پرونده خود را برای انتخاب شدن در سامانهEOI اداره مهاجرت استرالیا ثبت کنید.

·        بعد از قبولی در EOIو گرفتن دعوتنامه باید ظرف مدت ۶۰ روز در سایت اداره مهاجرت استرالیا پرونده خودتان را برای درخواست این ویزا ثبت نمایید.

  مهاجرت از طریق مهارت و تخصص با اسپانسر ایالتی - ویزای کلاس 190

كلاس 190 ویزای اقامت دائم با شرایط استرالیا می باشد كه برای ۵ سال اقامت دائم استرالیا را به فرد متقاضی اعطاء می كند. شرط این ویزا برای صدور، تعهدی است كه شما به یكی از ایالت های استرالیا می دهید كه برای مدت ۲ سال در آن ایالت كار و یا زندگی و یا تحصیل نمایید. شما با استفاده از این روش 5 امتیاز به جمع امتیازات خود اضافه می نمایید و چنانچه خود دارای 55 امتیاز باشید می توانید از این طریق اقدام نمایید.

كسانی كه این ویزا را دریافت می نمایند می توانند:

·        در هر نقطه از كشور استرالیا كار و زندگی كنند. (۲ سال اول ورود باید در ایالت اسپانسر کننده باشد)

·        در مدارس، دانشگاهها، مراكز فنی و حرفه ایی تحصیل نمایند.

·        خدمات درمانی به صورت یارانه از طریق مدیکر و طرح مزایای دارویی دریافت كنند

·        اسپانسر افراد دیگر خانواده برای دریافت ویزا شوند.

·        بسیاری از خدمات دولتی استرالیا را از بدو ورود می توانند استفاده نمایند.

·        اگر فرزندی از ایشان متولد شود مقیم و شهروند استرالیا خواهد شد.

شرایط اخذ ویزای 190 استرالیا:

برای اخذ این ویزا متقاضی باید ۵۵ امتیاز بصورت مستقل کسب نماید که با گرفتن اسپانسری امتیاز وی به 60 امتیاز برسد .بنابراین:

·        سن کمتر از ۵۰ سال باشد.

·        داشتن آیلتس حداقل ۶ الزامی می باشد ولی امتیازی ندارد.

·        شغل و تحصیلات شما حتما باید در لیست1- 2CSOL استرالیا باشد.

·        مدارک شما می بایست توسط سازمان ارزشیابی كننده آن شغل در استرالیا ارزیابی شود.

·        بایستی پرونده خود را برای انتخاب شدن در سامانهEOI اداره مهاجرت استرالیا ثبت کنید.

·        گرفتن اسپانسر ایالتی

هر كدام از ایالت های استرالیا لیست مشاغلی را منتشر كرده اند كه اگر شغل شما در لیست مربوطه باشد می توانید مدارك خود را به آن ایالت ارسال كنید و از آنجا اسپانسرشیپ دریافت كنید. بسیاری از ایالتها وقتی اسپانسر فردی می شوند خدمات بسیار عالی ، منظم و از قبل بر نامه ریزی شده ای را در اختیار آن فرد قرار خواهند داد تا آن فرد بتواند از مشکلات اولیه غربت در بدو ورود سریعتر عبور کرده و هر چه سریعتر با جامعه و فرهنگ جدید تطبیق پیدا کند. این حمایت ایالتها تاکنون بسیار مفید بوده و حتی نشان داده است که از داشتن دوست و فامیل و آشنا نیز موثرتر می باشد.

·        بعد از قبولی در EOIو گرفتن دعوتنامه باید ظرف مدت ۶۰ روز در سایت اداره مهاجرت استرالیا پرونده خودتان را برای درخواست این ویزا ثبت نمایید.

 ویزای مهاجرت (مشروط)  از طریق مهارت و تخصص با حمایت یک ناحیه یا اقوام درجه یک - ویزای کلاس 489 :

كلاس 489 ویزای اقامت موقت با قید و شرط استرالیا می باشد كه برای ۴ سال ,اقامت موقت استرالیا را فرد متقاضی اعطاء می كند .شرط این ویزا برای صدور تعهدی است كه شما به یكی از ایالت های استرالیا می دهید و فرد بایستی 2 سال در ناحیه ای که اسپانسر شده است  زندگی کند که در طی آن دو سال یک سال نیز مشغول به کار باشد تا این ویزا تبذیل به اقامت دائم شود. توضیح اینکه بالای 95% پرونده ها در این حالت منجر به اقامت دائم می شوند و این نوع از ویزا به دلیل داشتن شرایط ساده تر از قبیل نمره IELTSپایین تر در بعضی رشته ها و داشتن اولویت بررسی در اداره مهاجرت و نهایی شدن سریعتر پرونده ، بسیار حائز اهمیت و توجه می باشد. در این حالت به شما 10 امتیاز اضافه می شود و در صورتیکه شما حداقل 50 امتیاز از سایر موارد کسب نموده باشید می توانید از این روش اقدام کنید

شرایط اخذ ویزای 489 استرالیا:

برای اخذ این ویزا ابتدا متقاضی باید ۵۰ امتیاز بصورت مستقل کسب نماید که با گرفتن اسپانسر موقت امتیاز وی به ۶۰ امتیاز برسد. بنابراین:

·        سن کمتر از ۵۰ سال باشد.

·        داشتن آیلتس حداقل ۶ الزامی می باشد ولی امتیازی ندارد.

·        شغل و تحصیلات شما حتما باید در لیست1- 2CSOL استرالیا باشد.

·        مدارک شما می بایست توسط سازمان ارزشیابی كننده آن شغل در استرالیا ارزیابی شود.

·        بایستی پرونده خود را برای انتخاب شدن در سامانهEOI اداره مهاجرت استرالیا ثبت کنید.

·        گرفتن اسپانسر ایالتی

هر كدام از ایالت های استرالیا لیست مشاغلی را منتشر كرده اند كه اگر شغل شما در لیست مربوطه باشد می توانید مدارك خود را به آن ایالت ارسال كنید و از آنجا اسپانسرشیپ دریافت كنید.

·        بعد از قبولی درEOI و گرفتن دعوتنامه باید ظرف مدت 60 روز در سایت اداره مهاجرت استرالیا پرونده خودتان را برای درخواست این ویزا ثبت نمایید.

متقاضیانی که شغلشان در لیست ۱ و یا ۲ قرار دارد و توسط یکی از ایالتها اسپانسر می شوند از الویت بالاتری نسبت به آنهایی که شغلشان صرفا در لیست ۱ قرار دارد و اسپانسر ایالت ندارند، برخوردار هستند یعنی زمان بررسی پرونده ایشان سریعتر خواهد بود.

شرایط ارائه حمایت خویشاوندی(Family Visa):برای ویزای کلاس 489

برای حمایت و گرفتن امتیاز از فامیل ، سن فرد حامی باید حداقل ۱۸ سال بوده و بر اساس یکی از شرایط ذیل مقیم و در حال زندگی در استرالیا باشد:

·        شهروندی استرالیا

·        دارا بودن اقامت دائم استرالیا

·        شهروند دارای شرایط کشور نیو زیلند

·        متقاضی و یا همسر وی باید با حامی مربوطه بر اساس یکی از شرایط ذیل رابطه خویشاوندی داشته باشد:

·        فرزند غیر وابسته، که شامل فرزند خوانده نیز میگردد.

·        یکی از والدین، که شامل پدر و یا مادر خوانده نیز میباشد.

·        برادر یا خواهر، که شامل برادر خوانده و یا خواهر خوانده نیز میباشد.

·        دختر یا پسر برادر و دختر یا پسر خواهر، که شامل دختر یا پسر خوانده برادر و دختر یا پسر خوانده خواهر نیز می باشد.

·        عمو، عمه، دائی یا خاله، شامل عمو، عمه، دائی یا خاله خوانده نیز می باشد.

·        پسر یا دختر عمو، پسر یا دختر خاله، پسر یا دختر دایی، پسر دختر عمه

مهاجرت فارغ التحصیلان خاص ویزای کلاس 476

این نوع ویزا برای فارغ التحصیلان دانشگاههای خاص در نظر گرفته شده است.در ایران فارغ التحصیلان رشته های مهندسی دانشگاههای تهران و امیرکبیر که بیش از دو سال از فارغ التحصیلیشان نگذشته باشد می توانند برای این نوع ویزا اقدام کنند. ویزای كلاس 476 ویزای اقامت موقت استرالیا می باشد كه برای ۱۸ ماه اقامت موقت استرالیا را به فرد متقاضی اعطاء می کند و به شرطی که فرد یک سال در استرالیا کار کند می تواند پس از آن درخواست اقامت دائم بدهد.

شرایط اخذ ویزای 476 استرالیا:

۱- سن بایستی زیر ۳۱ سال تمام باشد.

۲- مدرك حتما مهندسی باشد.

۳- نمره آیلتس شما بایستی حداقل ۶ باشد.

۴- فرد باید فارغ التحصیل یكی از دانشگاه های امیر كبیر یا تهران باشد.

۵- از تاریخ فارغ التحصیلی ۲ سال بیشتر سپری نشده باشد.

 

 گروه ویزاهای تجاری و سرمایه گذاری:

ویزاهای این گروه به شما اجازه سرمایه گذاری در داخل خاک استرالیا را می دهند و معمولا با اعتبار 4 ساله صادر می شوند که در پاره ای از موارد نیز امکان تمدید آن به مدت 2 سال دیگر نیز وجود دارد و شخص متقاضی بایستی حداکثر تا 2 سال بعد از ورود اقدام به دایر نمودن تجارت موفق بنماید و چنانچه بتواند 2 سال موفقیت در تجارت مذکور نشان بدهد ، اقامت دائم استرالیا به ایشان و خانوداه اش تعلق می گیرد.

 ویزاهای این گروه شامل 3 نوع ویزا می باشد:

ویزای کلاس 188  یا ( 188    (Business Innovation and Investment (Provisional) (subclass

ویزای کلاس 888  یا ( 888(Business Innovation and Investment (Permanent) (subclass

ویزای کلاس 132  یا (132(Business Talent (Permanent) (subclass

از موارد ذکر شده فوق معمولا مورد اول به دلیل شرایط ساده تر مورد نظر اکثر متقاضیان می باشد.

شرایط  اخذ ویزای کلاس 188:

1. داشتن موافقت حمایت یکی از ایالات یا دولت های منطقه ای استرالیا.

2. داشتن کسب و کاری در کشور محل اقامت خود که در 2 سال مالی از 4 سال مالی قبل از اعلام درخواست ویزا، گردش مالی سالانه ( فروش)  این بیزینس معادل پانصد هزار دلار استرالیاییبوده و شما صاحب آن کسب باشید.

3. داشتن اموال و دارایی شخصی و تجاری ،  معادل هشتصد هزار دلار استرالیایی800.000  که به طور قانونی به دست آمده باشد. این دارایی ها می تواند مجموع دارایی های شما و همسرتان باشد.

4. کسب امتیاز لازم برای اقدام بر اساس سیستم امتیازی بندی جدید.

5. داشتن آمادگی برای انتقال مبلغ ذکر شده در بند 3 در مدت 2 سال پس از ورودتان به استرالیا در جهت راه اندازی کسب مورد نظرتان.

6. سن شما بایستی از کمتر از 55 سال باشد.

7. توانایی زبان انگلیسی شما بایستی در حدIELTS 5باشد. (در صورت تمایل به پرداخت هزینه های آموزش زبان انگلیسی در استرالیا دیگر نیازی برای ارائه مدرکIELTS  نخواهید داشت)

گروه ویزاهای تحصیلی:

این گروه از ویزاها شامل ویزاهای موقت می باشند که برای شخص متقاضی و حسب مورد برای یکی از والدین ایشان صادر می گردد و دارنده ویزا می تواند به تحصیل در استرالیا در مقاطع مختلف مبادرت ورزد.فرد دانشجو در اکثر موارد می تواند پس از اتمام تحصیلات درخواست اقامت دائم نماید.

ویزای دانش آموزی- ویزای کلاس 571   

این ویزای برای دانش آموزان و محصلین در نظر گرفته شده است و اعتبار آن تا سن 18 سالگی و تا زمانی است که شخص موفق به اخذ دیپلم دبیرستان گردد . بدیهی است استطاعت مالی برای پرداخت هزینه ها و داشتن هزینه اولیه در حساب بانکی از شرایط این ویزا می باشد.

ویزای گاردین- ویزای کلاس 580

این ویزا برای پدر یا مادر یا قیم دانش آموز زیر 18 سال در نظر گرفته شده است که می تواند دانش آموز را تا قبل از سن 18 سالگی در استرالیا همراهی نماید و پس از آن بایستی از استرالیا خارج شود مگر آنکه حسب قوانین آن روز شرایط اقدام برای ویزای دیگری را داشته باشد.

ویزاهای دانشجویی کلاس 573

تمام کسانی که می خواهند برای تحصیل در مقطع لیسانس - فوق لیسانس و یا دکتری اقدام کنند از گروه ویزایی استفاده  می کنند . فردی که تمایل به تحصیل در استرالیا را دارد بایستی:

·        از سلامت کامل جسمی برخوردار باشد.

·        دارای مدرک زبان انگلیسیIELTS Academic  با نمره میانگین 6.5 بوده به نحوی که هیچ نمره ای زیر 6 نداشته باشد و یا بتواند مدرکIBTTOEFL   با نمره 90 ارائه نماید.

·        اثبات داشتن توانایی مالی برای تحصیل و زندگی در استرالیا به مدت حداقل 18 ماه . این مبلغ عددی حدود 90 میلیون تومان ( برای 1 نفر ) خواهد بود که بایستی به مدت سه ماه درحسابی موجود باشد و بعد از آن قابل برداشت است. توضیح اینکه شخص ثالث نیز به شرط داشتن این مبلغ در حسابش می تواند اسپانسر شما بشود.

·        دانشجویان در حین تحصیل هفته ای 20 ساعت اجازه کار نیمه وقت دارند. و در صورت متاهل بودن همسر ایشان نیز حسب مورد اجازه کار نیمه وقت یا تمام وقت را خواهد داشت.

 گروه ویزاهای موقت و توریستی - ویزاهای کلاس 600:

ویزای توریستی( Tourist Stream )

این نوع ویزا برای افرادی در نظر گرفته شده است که قصد سفر به استرالیا برای مدت کوتاه را دارند و هدف سفر آنها گردشگری است. مدت اقامت در استرالیا با این نوع ویزا یک تا سه ماه میباشد. عموماً افرادی مجاز به دریافت ویزای توریستی استرالیا می شوند که :

·        سفرهای خارج از کشور زیادی خصوصاً به اروپا داشته باشند.

·        متاهل باشند.

·        در استرالیا اقوام نزدیکی داشته باشند که اقامت یا شهروندی استرالیا را دارا باشند.

ویزای دیدار با اقوام درجه یک ( با اسپانسرشیپ) Sponsored Family Stream

این نوع ویزا برای افرادی در نظر گرفته شد ه است که اقوام درجه یک در استرالیا دارند که این اقوام بایستی در دو سال گذشته در استرالیا اقامت یا شهروندی داشته ، و نیز ثابت کنند گردش مالی خوبی دارند ، به دولت مالیات پرداخت کرده اند ، و ضمانتی معادل 10.000 دلار در بانک سپرده بگذارند که مسافر به موقع موقع به ایران  برمی گردد.

ویزای بیزینس موقت،کوتاه مدت-   Business Visitor Stream

این ویزا برای یک بار و معمولا به مدت یک ماه اعتبار دارد و عموماً برای شرکت در سمینارها، نمایشگاهها ، کنفرانس ها و امتحانات در نظر گرفته شده است.

 ویزای موقت کار بر اساس مهارت و تخصص ویزای کلاس 457 

این ویزا برای اشخاصی است که در یکی از مشاغل آمده در لیست اصلی اداره مهاجرت استرالیا دارای شغلی هستند که دولت استرالیا نیز آنها را تایید کرده است و از طرفی یک کارفرما در استرالیا نیز ایشان را رسما استخدام نموده است . بدینسان شخص متقاضی می تواند به مدت حداکثر 4 سال در خاک استرالیا بماند و برای آن کارفرما کار کند.

 ویزای والدین استرالیا( اقامت دائم )   ویزای کلاس 143

این ویزا یا اقامت دائم برای والدینی در نظر گرفته شده است که نیم و بیش از نیمی از فرزندانشان در استرالیا اقامت دائم یا شهروندی دارند. به عنوان مثال والدینی که 4 فرزند دارند حداقل باید 2 فرزند آنها مقیم یا شهروند استرالیا باشند و اگر 5 فرزند دارند حداقل باید 3 فرزند آنها اقامت دائم یا شهروندی استرالیا را داشته باشند.

ویزای همسری استرالیا - ویزای کلاس 309

این نوع ویزا برای افرادی در نظر گرفته شده است که با شخصی ازدواج نموده اند که مقیم یا شهروند استرالیا می باشد. متقاضی در صورتی که دو سال با همسرش در زندگی کند ، اقامت دائم استرالیا را دریافت خواهد نمود.

 ویزای فرزند - ویزای کلاس 101

این نوع ویزا برای فرزندانی در نظر گرفته شده که پدر یا مادری با اقامت دایم یا شهروندی استرالیا دارند. متقاضی باید زیر 18 سال سن داشته باشد و در صورتی که بالای 18 سال داشته باشد باید دانشجوی تمام وقت و مجرد بوده و ثابت کند که وابسته به پدر یا مادر است.

ویزای آخرین بازمانده- ویزای کلاس 115 Last Remain Relative

این نوع ویزا برای افرادی در نظر گرفته شده که تمامی خانواده درجه یک ایشان مقیم استرالیا بوده و هیچ فرد یا وابسته ای در ایران نداشته باشند.

 

 ویزاهای کلاس 186 و  187 - ویزای کارفرمای معین (اقامت دائم)

این ویزا برای افرادی در نظر گرفته می شود که کارفرمایی در استرالیا ایشان را رسما استخدام نموده اند . در صورتیکه آن کارفرما تجارت موفقی داشته باشد و دولت به ایشان اجازه استخدام نیروی کار خارجی را بدهد و همچنین مهارت یا تخصص متقاضی نیز توسط انجمن های مربوطه ارزیابی شود ، اداره مهاجرت استرالیا به متقاضی اقامت دائم اعطا خواهد نمود.

 

اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید،لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید