مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری



مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری

سرمایه گذاری یکی از روش های مهاجرت به بعضی کشور ها نظیر آلمان محسوب می شود. راه های سرمایه گذاری در هر کشوری متفاوت است و معمولاً افراد جهت استفاده از مزایای اقامت و یا شروع یک تجارت و یا گسترش تجارت استفاده می نمایند.

کشور آلمان از شرایط زندگی مطلوبی برخوردار است و طبق اعلام رسمی اداره فدرال امور مهاجرت و پناهندگی در آلمان شمار ایرانی های مهاجر نسبت به سال 2011 در سال 2012 افزایش 20 درصدی داشته است و از حدود 5777 نفر به 6827 نفر رسیده است.
فعالیت حرفه‌ای فردی (نظیر رستوران یا مغازه فرش فروشی)
تاسیس شرکت مدنی (2 نفر یا بیشتر)
تاسیس شرکتهای شخصی (تضامنی)
تاسیس شرکت با مسئولیت محدود
تاسیس شرکت سهامی
تاسیس شعبه
دفتر نمایندگی
شعبه مستقل
شعبه وابسته (مانند دفتر کارخانه، انبار پخش کالا و یا کارگاه)
از روش های فوق به جز مورد اول یعنی فعالیت فردی نیاز به ثبت شرکت و ارائه مدارک است. 
در زیر به بررسی اجمالی هر یک از موارد می پردازیم:
1- فعالیت حرفه ای فردی: در این روش شخص باید شروع به فعالیت اقتصادی شبیه مغازه کند. در این مورد نیاز به ارائه طرح توجیهی اقتصادی و تایید اداره بازرگانی دارد.
2- ثبت شرکت مسئولیت محدود: این روش ساده ترین حضور در بازار اقتصادی آلمان است. نکات این روش اول این که شرکت می تواند با یک نفر ثبت شود و با حداقل سرمایه 25000 یورو. مدارک مورد نیاز: مدارک شخصی شخص متقاضی، مدارک مربوط به شرکت مادر، مدارک به مجوز فعالیت در آلمان، تنظیم اساسنامه.
3- ثبت شرکت تضامنی که حدوداً شبیه مورد قبل است.
4- ثبت شعبه: در این روش شخص حقیقی یا حقوقی می تواند مبادرت به ثبت شعبه نماید. این اشخاص حقیقی و حقوقی باید شامل شرایطی باشند. انواع شعبه به صورت مستقل و غیر مستقل هستند. و هرکدام دارای شرایط و مشخصه هایی هستند.
5- دفتر نمایندگی: این روش، فقط مناسب افرادی است که نیاز به داشتن دفتر در آلمان هستند و وابسته به شرکت مادر هستند و حق فعالیت مستقل ندارند.

مهمترین شکل‌های قانونی فعالیت اقتصادی را که عبارتند از:

فعالیت حرفه‌ای فردی (مانند رستوران یا مغازه فرش فروشی)
تاسیس شرکت با مسئولیت محدود (Gesellschaft mit beschränkter Haftung (GmbH
تاسیس شعبه
دفتر نمایندگی
 شعبه مستقل
شعبه وابسته (مانند دفتر کارخانه، انبار پخش کالا و یا کارگاه)


توجه داشته باشید که در فعالیت حرفه‌ای فردی (مانند رستوران یا مغازه فرش فروشی (نیاز به تشکیل شرکت نبوده و می‌توان با گرفتن اجازه کسب Gewerbeanmeldung این نوع کارهای صنفی و تجاری را شروع نمود. بعضی از این فعالیت‌های شغلی  نیاز به گرفتن اجازه ویژه نبوده (مانند فرش فروشی، خواربار فروشی، صادرات و واردات) ولی برای بعضی از آنها باید اجازه ویژه آن کسب گرفته شود، مانند (رستوران، تاکسی).

برای سرمایه گذاران ایرانی می‌توان پیشنهاد داد که  برای فعالیت اقتصادی خود در آلمان یک شکل اقتصادی مستقل از راه تاسیس و ثبت یک شرکت دختر Tochtergesellschaft به شکل شرکت با مسئولیت محدود که ساده‌ترین وبهترین حضور در بازار اقتصادی آلمان می‌ باشد، انتخاب نمایند.

تاسیس و به ثبت رساندن شرکت با مسئولیت محدود را می توان با یک شخص Ein-Mann-GmbH یا بیشتر (اعم از حقیقی یا حقوقی) تاسیس نمود.
  باید حد اقل سرمایه 25000 یورو باشد.
برای تاسیس و ثبت شرکت دختر یا مستقل نیاز به ارائه و تقدیم:
الف) مدارک مربوط به شخص متقاضی ثبت شرکت مستقل
ب) مدارک مربوط به شرکت مادر در ایران
ج) مدارک مربوط به شعبه آلمان می باشد. مانند مجوز فعالیت صنفی Gewerbeanmeldung در ضمن هزینه‌های تاسیس و ثبت شرکت  باید پرداخت شوند.

اساسنامه برای نمونه باید شامل موارد زیر باشد:

 نام شرکت
 اقامتگاه اصلی شرکت
 موضوع شرکت
 نام کلیه شرکاء یا صاحبان سهم الشرکه یا مؤسسین شرکت با نشانی آنها
 تعیین مدیر عامل برای شرکت
ثبت در دفتر ثبت شرکت ها
محدویتی نیز از لحاظ مقدار سهام یا سهم الشرکه یا سرمایه گذاری نبوده و ایرانیان می‌توانند 100% سرمایه را دارا باشند.

هزینه‌های ثبت شرکت با مسئولیت محدود:

هزینه  کامل  برای ثبت شرکت  بین  9000 الی 13000 یورو می باشد و این هزینه شامل هزینه های ثبت شرکت، تهیه اساسنامه، آگهی ها ، مشاوره حقوقی و گرفتن مجوز صنفی  و ترجمه های مدارک به زبان آلمانی است.این مبلغ شامل گرفتن مجوزهای خاص، افتتاح حساب بانکی در بانکهای آلمان  نمی باشد.
در این گونه موارد شرکت نیاز به  یک مشاور مالیاتی جهت تنظیم دفاتر، سود و زیان و محاسبه ارزش افزوده یا مالیات بر مصرف  و ترازنامه و مالیات سالیانه  خواهد داشت. (موسسه حقوقی ملک پور برترین ارائه کننده خدمات حقوق داخلی و بین المللی)
از موارد مهم دیگر این است که شرکت باید دارای یک محل اقامتی یا نشانی باشد که برگه های قانونی و نامه ها به این آدرس پست شوند.

اشخاص ایرانی می‌توانند مبادرت به تاسیس و ثبت شعبه اعم از مستقل و وابسته بنمایند. اشخاص حقیقی یا حقوقی می‌توانند اقدام به تاسیس شعبه بنمایند که تاجر یا بازرگان کامل Vollkaufmann باشند به عنوان مثال  یک بقالی کوچک نمی‌تواند شعبه در آلمان تاسیس کند ولی تولید کننده مواد غذائی یا تاجر بزرگ فعال در صادرات و واردات حق تاسیس و ثبت شعبه دارد. تمام شرکتهای تجاری با شخصیت حقوقی مستقل از نظر قانون آلمان تاجر کامل بوده و مجاز به تاسیس شعبه می‌باشند. افراد دیگر که تاجر کامل نمی باشند می‌توانند فقط شعبه غیر مستقل تاسیس نمایند در این موارد بهتر است از مشاوران ما برای بررسی بیشتر یاری بگیرید.

شعبه می‌تواند به شکل
 شعبه مستقل ( Selbständige Niederlassung Zweigniederlassung)
 شعبه وابسته : مانند دفتر کارخانه، انبار پخش کالا و یا کارگاه ( Unselbständige Niederlassung Betriebsstätte) تاسیس شود.
- شعبه مستقل (Selbständige Niederlassung Zweigniederlassung)
تاسیس شعبه مستقل یک شرکت ایرانی در آلمان دارای شخصیت حقوقی مستقل نبوده و از شرکت مادر ایرانی در ایران از لحاظ سازمانی وحقوقی جدا نیست. شعبه از لحاظ سازمانی و حقوقی تابع و جزئی از شرکت مادر ایرانی بوده و تابع  قوانین  ایران است.
خصوصیاتی که یک شعبه مستقل دارد در زیر بیان شده است:
– یک شعبه مستقل چنان باید سازماندهی یابد که بتواند با استقلال کلیه کارهای تجاری را در آلمان انجام دهد.
– این سازماندهی باید به شیوه ای  باشد که با از بین رفتن شرکت مادر بتواند به کارهای تجاریش ادامه دهد،و خللی در کارهایش رخ ندهد.
-شعبه مستقل باید دارای ترازنامه جداگانه‌ای در شرکت مادر  باشد شعبه باید مدیریت جداگانه با اختیارات عقد قراردادها و سرمایه مستقل ازمادر داشته تا بتواند این اختیارات عملی شوند.
در ضمن باید موارد زیر نیز رعایت شود:
– نام شعبه و نام شرکت مادر معمولاً یکی میباشد.
– شعبه از لحاظ مکانی از شرکت مادر ایرانی جدا میباشد.

– قراردادها و اعمال تجاری انجام یافته توسط مدیر شعبه در ظاهر بنام شعبه و در باطن متعهد و منتفع شرکت مادر است، حتی اگر شعبه دارای سرمایه مستقلی باشد.
– قوانین آلمان در شرکت برتری دارد بدین مفهوم که ترازنامه، حساب سود و زیان تابع قوانین ایران نبوده و تابع قوانین آلمان میباشد.

مدارک مورد نیاز برای تاسیس یک شعبه مستقل در زیر آمده است:

شعبه موظف به پرداخت مالیات بوده و پرداخت انواع مالیات‌هایی که برای این نوع شرکت ها و شعبه قانوناً مقرر است، الزامی است.  (موسسه حقوقی ملک پور برترین ارائه کننده خدمات حقوق داخلی و بین المللی)

هزینه‌های ثبت شعبه مستقل:

هزینه  کامل  برای ثبت شعبه مستقل  بین  8000 الی 10000 یورو می باشد و این هزینه شامل هزینه های ثبت شعبه، آگهی ها ، مشاوره حقوقی و گرفتن مجوز صنفی  و ترجمه های مدارک به زبان آلمانی است.

این مبلغ شامل گرفتن مجوز های خاص، افتتاح حساب بانکی در بانکهای آلمان  نمی باشد.

شعبه مستقل باید  دارای یک محل اقامتی یا نشانی باشد که برگه های قانونی و نامه ها به این آدرس فرستاده شوند.

سربرگ شعبه مستقل باید دارای اطلاعات زیر باشد:

نام دفتر ثبت تجاری که شعبه در آن ثبت شده است (آلمان)
شماره ثبت در دفتر ثبت تجاری (آلمان)
نام کامل و نوع شرکت مادر ایرانی
شماره و نام اداره ثبت شرکتها که در آن شرکت ثبت شده است (ایران)
 اطلاعات دیگری بر طبق قانون آلمان مانند: نام شعبه، محل با نشانی کامل (شهر، کشور)، نام نمایندگان قانونی (حداقل یک نام و نام فامیلی)
یک شرکت خارجی یا یک شرکت با سرمایه ایرانی ثبت در آلمان می‌تواند شعبه‌های غیر مستقل در شهرهای مختلف در آلمان داشته باشد (Filiale). این شعبه‌های غیرمستقل معروف به Betriebsstätte بوده و دارای مختصات زیر می‌باشد:

 این شعبه‌ها از هر لحاظ  وابسته به شرکت مادر می‌باشند.
 صورتحساب‌ها یا رسیدهایی که صادر می‌کنند، باید بنام شرکت مادر باشد.
 این شعبه‌ها فقط از لحاظ مکانی با شرکت مادر تفاوت داشته ولی از لحاظ فعالیت تجاری با شرکت مادر یک واحد تجاری را تشکیل می‌دهد.
 نام شعبه و نام شرکت مادر باید یکی باشد.
هر شعبه باید  جداگانه به اداره اصناف Gewerbeamt محل فعالیت معرفی شده و اجازه فعالیت صنفی Gewerbeanmeldung دریافت دارد.
دفتر نمایندگی امکان دارد که از طرف خود شرکت مادر اداره شود و از این نظر از هر جهت وابسته به شرکت مادر است یا ممکن است که این دفتر نمایندگی از طرف یک نماینده تجاری (با داشتن وکالت Handelsvertreter) اداره شود.

دفتر نمایندگی حق فعالیت مستقل مانند عقد قرارداد بنام خود نداشته و فقط می‌تواند فعالیت تجاری محدودی داشته باشد، فعالیت هایی مانند بازاریابی، خدمات پس از فروش  و …  از جمله فعالیت هایی است که دفتر نمایندگی میتواند انجام دهد.(موسسه حقوقی ملک پور برترین ارائه کننده خدمات حقوق داخلی و بین المللی)

 سمیرا اسماعیلی
  سلام.میشه راجع به فعالیت حرفه ای فردی بیشتر توضیح بدین.من خانمم یعنی چطوری میتونم این مورد رو انجام بدم و تاییدیه کشور المان رو بگیرم برای اقامت؟  
اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید،لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید