ویزای تحصیلی آمریکا



اولین قدم در اخذ ویزای دانشجوئی آمریکا اخذ گواهینامه SEVP از دانشگاه یا مرکز آموزشی است که متقاضی در آنجا قصد تحصیل را دارد.

بعد از دریافت گواهینامه  SEVP متقاضی میتواند درخواست ویزای F جهت ادامه تحصیل در دانشگاه , کالج زبان انگلیسی و یا مدارس خصوصی را دهد.
برای متقاضیان تحصیل در هنرستانها و یا موسسات دیگر آموزشی می بایست تقاضای ویزای M داده شود.
در صورتی که در ابتدا ورود متقاضی به آمریکا  به قصد گردشگری باشد و در همان زمان قصد گذراندن دوره تحصیلی که مدت آن کمتر از 18 ساعت در هفته است را داشته باشید میتواند تقاضای ویزای گروه B نمائید و اگر دوره مورد نظر شما بیشتر از 18 ساعت در هفته باشد ،نیاز به درخواست ویزای دانشجونی خواهد داشت.

در صورتی که فصد رفتن به سمینار , کنفرانس دارید می بایست تقاضای ویزای دانشجوئی نمائید.

چه زمانی میبایست تقاضای ویزای دانشجوئی کرد؟
متقاضیان تحصیل در آمریکا می بایست در اسرع زمان تقاضای ویزای دانشجوئی خود را به سفارت و یا کنسولگری آمریکا ارائه نمایند تا زمان کافی برای بررسی پرونده آنها باشد
.

متقاضیانی که اخرین مدرک تحصیلی خود را درخارج از امریکا اخذ نموده اند، می بایستی مدرک تحصیلی خود را به یکی از سازمان های ارزشیابی مدارک تحصیلی در امریکا جهت اعتبار دهی به مدرک ارسال نمایند. پس از ارسال مدارک تحصیلی ارزشیابی شده خود به بخش دپارتمان پذیرش دانشگاه و پرداخت هزینه  مربوط به بررسی درخواست پذیرش Application fee ،فرایند بررسی مدارک وتعیین سطح علمی متقاضی مطابق با استانداردهای تعریف شده آن دانشگاه آغاز می گردد. مدت زمان بررسی مدارک در دانشگاههای مختلف متفاوت بوده و به طور کلی بستگی به زمان شروع ترم تحصیلی دارد که دانشجو قصد آغاز تحصیلات خود را داشته است. توجه داشته باشید نمرات آزمون ها باید مستقیماً توسط سازمان مسئول برگزاری آزمون به دانشگاه مربوطه ارسال گردد.دانشگاه ها و دانشکده های آمریکایی درخواست می کنند که توصیه نامه هایی مستقیماً توسط معلمین، اساتید، کارفرماها، یا سایر افرادی که از نقاط قوت شما آگاه هستند ارسال شود. اسناد و مدارکی که به زبان انگلیسی نیست باید به همراه ترجمه انگلیسی آنها ارائه شود.

جهت پذیرش از دانشگاه های آمریکا با توجه به رشته و مقطع تحصیلی مدارک متفاوتی مورد نیاز می باشد ولیکن تقریباً اکثر دانشگاه ها بطورعمومی مدارک زیر را از داوطلبان تقاضا می کنند

اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی برای دریافت ویزای تحصیلی :

۱ترجمه رسمی مدرک دیپلم و یا پیش دانشگاهی همراه با ریز نمرات .

۲کپی مدرک TOEFL یا  IELTS (در صورت وجود)

۳کپی از صفحه اول پاسپورت (ترجمه شناسنامه برای کسانی که پاسپورت در حال حاضر ندارند).

۴رزومه شخصی (Resume\CV) به زبان انگلیسی

۵ارسال پروفایل کاری برای رشته های مرتبط با طراجی ، گرافیک و یا معماری.

اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد برای دریافت ویزای تحصیلی:

۱ترجمه رسمی مدرک لیسانس همراه  با ریز نمرات چهارساله

۲کپی مدرک TOEFL یا  IELTS (در صورت وجود)

۳کپی از صفحه اول پاسپورت (ترجمه شناسنامه برای کسانی که پاسپورت در حال حاضر ندارند).

۴-   تاییده مقالات به زبان انگلیسی

۵-   ترجمه از صفحه آخر پایان نامه همراه با تأیید از دانشگاه

۶-   رزومه شخصی (Resume/CV) به زبان انگلیسی

۷-   حداقل ۳ توصیه از اساتید (۴ توصیه نامه پیشنهاد می شود)

۸-   کپی از مدرک GRE/GMAT (در صورت وجود)

۹-   انگیزه نامه تحصیلی در خصوص رشته مورد علاقه (Statement of purpose)

اخذ پذیرش در مقطع دکتری برای دریافت ویزای تحصیلی:  

۱-   ترجمه رسمی از کلیه مدارک دانشگاهی لیسانس و فوق لیسانس به همراه ریز نمرات

۲-   کپی از مدرک TOEFL با حداقل نمره ۹۰ از آزمون IBT و ۵۵۰ از آزمون PBT

۳-    کپی از مدرک GRE/GMAT (در صورت وجود)

۴-    حداقل ۴ توصیه نامه تحصیلی از استاد ، مدیران همکار و محققان همکار

۵-    پروپوزال تحقیقاتی در مورد رشته مورد نظر برای تحصیل در مقطع دکتری

۶-    ترجمه رسمی از صفحه آخر پایان نامه های لیسانس و فوق لیسانس با ذکر نمره

۷-    رزومه و سوابق کاری (Resume/CV)

۸-    تاییده مقالات علمی منتشر شده (در صورت وجود)

۹-    ترجمه رسمی کلیه مدارک مثبت تحصیلی، تحقیقاتی،کاری،سمینار ها، تشویق نامه ها و (در صورت وجود)

۱۰-   کپی از صفحه اول پاسپورت (ترجمه شناسنامه برای کسانی که در حال حاضر پاسپورت ندارند)

۱۱-   انگیزه نامه تحصیلی (Statement of Purpose)

۱۲-   در صورت نیاز ممکن است دانشگاه از متقاضی درخواست Essay نماید.

---------------------------------

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد دریافت پذیرش تحصیلی به لینک زیر مراجعه نمایید:

پذیرش تحصیلی آمریکا

---------------------------------

متقاضیان بایستی توجه کنند که سفارت و کنسولگریهای آمریکا  در سراسر دنیا فقط تا 120 روز مانده به تاریخ ثبت نام  در موسسه آموزشی (دانشگاه)  ویزای تحصیلی را صادر می نمایند.در صورتی که متقاضی در زمانی بیشتر از 120 روز مانده به تاریخ ثبت نام اقدام نماید , سفارت یا کنسولگری مدارک متقاضی را نگه خواهد داشت تا زمانی که امکان صدور ویزا از نظر زمانی وجود داشته باشد.

طبق قوانین Department of Homeland Security دانشجویان می بایست  حداکثر 30 روز یا کمتر مانده به شروع دوره تحصیلی خود (که در فرم I-20 قید شده است) به آمریکا وارد شوند. دانشجویانی که قصد ورود به ایالات متحده در زمان بیشتر از 30 روز مانده به شروع ثبت نام خود را دارند بایستی درخواست تقاضای ویزای ویزیت نمایند.

دانشجویانی که در حال تحصیل هستند ،می توانند در هر زمانی تقاضای ویزا دهند البته تا زمانی که شرایط آنها به عنوان دانشجو  و گواهینامه SEVIS آنها معتبر باشد.این دسته از دانشجویان می توانند در هر زمانی حتی قبل از شروع کلاسهای خود به آمریکا وارد شوند.

همه متقاضیان ویزای تحصیلی  آمریکا می بایست SEVIS و نیز فرم I-20 از طرف موسسات آموزشی صادر می شود را داشته باشند.

متقاضیان ویزای F-1 or M-1 میبایست هزینه SEVIS I-901 را نیز بپردازند.

شرایط واجد شرایط بودن برای ویزای تحصیلی آمریکا:

کنسولگری ایالات متحده مرجع تشخیص صلاحیت متقاضی ویزای تحصیلی است که آیا فرد متقاضی می تواند ویزای تحصیلی را اخذ نماید یا خیر.

متقاضی نیز بایستی شرایط اخذ ویزا را داشته باشد.

این شرایط شامل:

- دارای اقامت کشوری خارج از آمریکا باشد و قصد ترک فوری محل اقامت خود را نداشته باشد.

- شرایط مالی لازم جهت ادامه تحصیل در امریکا را داشته باشد.

تقاضای ویزای دانشجوئی آمریکا: 

به عنوان یکی از شرایط اخذ ویزا , متقاضیان ویزا که در سنین 14 تا 79 سال هستند در کنسولگری ایالات متحده مصاحبه خواهند شد.

استثنانات:

- افراد زیر 13 سال و بالای 80 سال عموما نیاز به مصاحبه ندارند مگر اینکه سفارت یا کنسولگری آمریکا درخواست مصاحبه داده باشد.

- در زمان مصاحبه از متقاضی ویزای تحصیلی، اسکن اثرانگشت گرفته خواهد شد.تقاضای برخی از متقاضیان ممکن است نیاز به بررسی های بیشتری داشته باشد که طبعا تا اعلام نتیجه زمان بیشتری را در بعد از مصاحبه در بر خواهد داشت.

توجه: چون شرایط فردی و آکادمیک هر فرد با فرد دیگر متفاوت است بنابراین از دو شخص در شرایط ظاهرا مشابه که در یک زمان تقاضای ویزا می کنند در مصاحبه  ممکن است از آنها سوالات متفاوتی پرسیده شود ونیاز به ارائه مدارک متفاوتی داشته باشند.

 شکوفه
  اینجوری که من قهمیدم اولین قدم برای گرقتن ویزای تحصیلی اینه که پذیرش بگیریم از یه دانشگاه آمریکا ؟ چه دانشگاهی باشه مهم نیست ؟ هر دانشگاهی که پذیرش بده میشه باهاش ویزا گرفت؟؟  
 احمد
  بله اول باید پذیرش گرفت بعد برای ویزای تحصیلی اقدام کرد  
 گلرخ
  برای گرفتن ویزا مهم نیست دانشگاه چی باشه همین که تو لیست دانشگاه ها و موسسات مجاز آمریکا ثبت شده یاشه کافیه اما بعضی از این موسسه ها ممکنه مدرکشون حتی تو ایرانم اعتبار نداشته باشه ولی برای گرفتن ویزای تحصیلی کافی باشه  
 نیما
  ویزای تحصیلی با ویزای دانشجویی فرق میکنه یا هردوتا یه معنی میده  
 امیر
  نه چه فرقی میکنه ویزای دانشجویی هموk تحصیلیه دیگه :|  
 کاوه اسدی
  برای گرفتن ویزای تحصیلی از آمریکا داشتن مدرک زبان اجباریه ؟؟  
اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید،لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید