اقتصاد ایالات متحده آمریکا

ایالات متحده یکی از بزرگترین، ثروتمندترین و متنوع ترین اقتصادهای جهان را دارد که توسط بخش خدمات بسیار مولد، تولید پیشرفته و تحقیق و توسعه در سطح جهانی رهبری می شود. دلار آمریکا یک ارز مرجع بوده و بیشترین مبادلات ارزی جهان با این واحد پول انجام می شود. به طور کلی اقتصاد آمریکا یک اقتصاد چند بعدی است که دارای رشد ثابت، نرخ بیکاری متوسط و در سطح بسیار بالایی در زمینه تحقیقات و سرمایه گذاری قرار دارد. هفت شریک بزرگ تجاری این کشور عبارتند از : کانادا ، چین ، مکزیک ، ژاپن ، آلمان ، کره جنوبی و انگلیس.


اقتصاد ایالات متحده آمریکا

ایالات متحده آمریکا دارای ذخایر عظیم طبیعی و صنایع تولیدی با کیفیت و سودآوری بالاست، این کشور همچنین بزرگترین تولید کننده نفت و گاز طبیعی و دومین تولید کننده صنایع جهان به شمار می رود. از میان 500 شرکت بزرگ دنیا، دفتر مرکزی 128 شرکت در ایالات متحده قرار دارد. ویژگی اصلی اقتصاد آمریکا آزادی در کسب کار برای بخش های خصوصی است که دارای مقررات ساده و کمترین دخالت دولت است، همچنان که قوه قضاییه نیز از حق مالکیت و اجرای صحیح قرارداد ها محافظت می نماید. امروزه ایالات متحده خانه 29.6 میلیون کسب و کار کوچک، 30% کل میلیونرها و 40% کل میلیارد های جهان است.


اقتصاد آمریکا در سال 2021

امتیاز آزادی اقتصادی ایالات متحده 74.8 است که اقتصاد این کشور را بیستمین اقتصاد آزاد در شاخص سال 2021 می کند، این امتیاز عمدتاً به دلیل کاهش سلامت مالی در سال جاری 1.8 امتیاز کاهش یافت. تا زمان شروع همه گیری جدید ویروس کرونا در مارس 2020 ، ایالات متحده از رشد اقتصادی نسبتاً قوی برخوردار بود که ناشی از کاهش مالیات و مقررات سنگین بود. متأسفانه، مخارج کسری کنترل نشده نه تنها ادامه یافت، بلکه شتاب گرفت.ایالات متحده در میان 32 کشور منطقه قاره آمریکا در رتبه سوم قرار دارد و امتیاز کلی آن بالاتر از میانگین منطقه ای و جهانی می باشد. موانع عمده بر سر راه آزادی اقتصادی بیشتر در ایالات متحده همچنان مخارج بیش از حد دولت، سطوح ناپایدار بدهی ها و مقررات مزاحم بخش مراقبت های بهداشتی و مالی است.

بالاترین نرخ مالیات بر درآمد افراد 37 درصد و بالاترین نرخ مالیات شرکت ها 21 درصد و بار مالیاتی کلی معادل 24.3 درصد از کل درآمد داخلی است. مخارج دولت در طول سه سال گذشته 35.5 درصد از تولید ناخالص داخلیGDP بوده و کسری بودجه به طور متوسط ​​5.3 درصد تولید ناخالص داخلی است.


بخش هاای مختلف اقتصاد آمریکا

آمریکا دارای آب و هوای ملایم است و خط ساحلی بزرگی به دو اقیانوس اطلس و آرام و همچنین خلیج مکزیک دارد. علاوه بر اینها، رودهای جاری متعدد و 5 دریاچه عظیم نیز در مرز این کشور با کانادا قرار دارد که باعث میشود ایالات متحده دسترسی بسیار خوبی برای کشتیرانی و حمل نقل دریایی داشته باشد که کمک بسیار بزرگی به رشد اقتصادی این کشور در همه این سالها نموده.

در میان افراد شاغل در آمریکا 79.7% در بخش خدمات ، 19.2% در بخشهای صنعتی و 1.1% در بخشهای کشاورزی مشغول به کار هستند. علاوه بر فعالیت بزرگترین موسسات خیریه جهان، تقریبا تمام محصولات سینمایی پرفروش دنیا نیز در آمریکا تهیه می شود، بسیاری از هنرمندان پرفروش موسیقی نیز از ایالات متحده هستند. صنعت گردشگری ایالات متحده نیز پر رونق است به طوری که سالانه حدود 60 میلیون گردشگر خارجی به این کشور سفر می کنند. مجله وال استریت (The Wall Street Journal) نیز بزرگترین نشریه آمریکا محسوب می شود که بازتاب دهنده اقتصاد، سرمایه و بازار قوی این کشور است.


وضعیت اقتصادی ایالات متحده برای مهاجرت

با توجه وضعیت اقتصاد فعلی آمریکا، هنوز هم نرخ تورم و بیکاری و هزینه های زندگی نسبت به بسیاری از کشورها خوب در نظر گرفته می شود. با توجه به میانگین هزینه های زندگی در آمریکا می توان آن را تقریبا بیش از دوبرابر گرانتر از هزینه های زندگی در ایران برآورد کرد. البته در مقایسه هزینه های اجاره و خرید خانه در کلان شهرهای این دو کشور به اختلافی حدود سه تا چهار برابری خواهیم رسید که به معنی شروع نسبتاً سخت برای مهاجرین ایرانی خواهد بود. اما به دلیل اقتصاد خود و نرخ بیکاری پایین شغل های فراوانی مخصوصاً برای افراد تحصیل کرده، ماهر و متخصص در آمریکا وجود دارد که کاریابی را راحت تر خواهد کرد. پس از پیدا کردن شغل و دریافت اقامت موقت یا دائم کشور آمریکا مشاهده خواهید کرد که نسبت میزان درآمد به هزینه های زندگی بسیار بالا خواهد بود. برترین مشاغل آمریکا که تقاضای زیادی در بین شهروندان این کشور و مهاجرین دارند عبارتند از : برنامه نویس، علوم دیتا، مدیریت تولید، معمار، مهندسی، امنیت اطلاعات و دندانپزشکی.


برترین شرکت ها در اقتصاد آمریکا

در طول قرن بیستم و قبل از اینکه جهانی شدن به اوج فعلی خود برسد، شرکت های آمریکایی کشور را به یک نیروگاه اقتصادی و منبع اکثریت ارزش بازار جهانی تبدیل کردند. وقتی نوبت به انتخاب 100 شرکت برتر جهان می رسد، ایالات متحده هنوز بزرگترین سهم را در این لیست دارد؛ حتی در شرایطی که کشورهایی مانند چین با شرکت‌های چند میلیارد دلاری خود پیشرفت کرده‌اند و مهم‌ترین بخش‌های بازار تغییر کرده‌اند، ایالات متحده توانسته در صدر بماند.

10 شرکت بزرگ آمریکایی از لحاظ درآمد در سال جاری عبارتند از :

1-Walmart

2-Amazon

3-Apple

4-CVS Health

5-UnitedHealth Group

6-Berkshire Hathaway

7-McKesson

8-AmerisourceBergen

9-Alphabet

10.  Exxon Mobil

اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید،لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید