مرگ آرام مغزی کودکان با موبایل

تاریخ ثبت خبر :7/22/2017

بافت مغزی کودکان به خاطر داشتن رطوبت بیشتر یک رسانای عالی برای اشعه تلفن همراه بوده و به نسبت مغز افراد بزرگسال در مواجهه با این اشعه بسیار گرمتر میشود . این تئوری طب سنتی اخیرا همراه شده است با یک مطالعه در کشور نیوزلند.

نزدیک به 3 هزار کودک در سال در ایالات متحده با تومور مغزی مواجه هستند.

این در حالیست که بطور معمول یک/چهارم سرطانهای دوران کودکی را تومور مغزی تشکیل میدهد.

در این مطالعه مشخص شده است که اگر کودکان  استفاده از تلفن همراه را از کودکی آغاز کرده باشند در اواسط سن نوجوانی کاندید تومور مغزی خواهند شد.

 این درحالیست که در کشور نیوزلند 90% کودکان از تلفن همراه استفاده میکنند.

این شرایط زمانی به اوج خطر نزدیک میشود که تلفن همراه به اتاق خواب راه یافته یا در بالین کودکان قرارگیرد.

 در کشور های انگلستان ، مجارستان ، اسپانیا ، سوئد و استرالیا در ظرف مدت 10 سال استفاده از تلفن همراه در نوجوانان 100% افزایش یافته است.

لازم به ذکر است هر کسی که از تلفن همراه می خواهد استفاده کند باید توجه کامل به نحوه استفاده از این وسیله رفاهی خطرناک داشته باشد.

خیره شدن به صفحه نمایشگر

خود نمایشگر شاید مسئله اساسی نباشد. زیرا پیش از گوشی و تبلت کودکان به تلویزیون عادت می کنند. بنابراین نمایشگر گوشی و تبلت چیز عجیبی نیست. مشکل زمان استفاده از آن است. انجمن متخصصین اطفال آمریکا می گوید که کودکان پیش از دو سالگی نباید از به هیچ نمایشگری نگاه کنند. اما تقریبا 90 درصد کودکان تا قبل از دو سالگی به طور منظم تلویزیون نگاه می کنند. زمان مشاهده تلویزیون نیز به تدریج بیشتر می شود.

برای دیدن تاثیر این رویه مخرب نیازی نیست جای دوری بروید؛ کافی است نوجوانان امروزی را نگاه کنید! نوجوانان امروزی نمی توانند روابط خوبی را در دنیایی واقعی به وجود آورند. آن ها به جای اینکه به صورت حضوری با دوستانشان حرف بزنند، در حال صحبت با گوشی شخصی خود هستند که در اغلب موارد غیرضروری است.

 آمار بالای تولید

امروزه تقریبا در تمام خانه ها می توان تلویزیون، گوشی، تبلت لپ تاپ و یا ترکیبی از آن ها را مشاهده کرد. بنابراین کودک به راحتی می تواند بین گزینه های فراوان موجود یکی را انتخاب کند، زیرا هر طرف که سرش را می چرخاند می تواند یک وسیله الکترونیکی دارای نمایشگر را ببیند. کارخانه های تولیدکننده نیز کار را برای کودکان راحت تر کرده اند. آن ها برای کسب سود بیشتر دستگاه های متناسب با علاقه ی کودکان را تولید کرده اند

چاقی کودکان با تبلت و گوشی

آموزش الکترونیکی و بازی ها اصلا برای کودکان در سنین پایین مناسب نیست

چه بلایی سر کودکان می آید؟

بهتر است دیگر حاشیه نرویم. آموزش الکترونیکی و بازی ها اصلا برای کودکان در سنین پایین مناسب نیست. در واقع می توان گفت که کودکان هنگام کار با وسایل الکترونیکی هیچ چیزی نمی آموزند. آن ها در عوض با بازی کردن و خواندن و شنیدن مطالب، چیزهای بیشتری می آموزند. کودکان باید در سنین پایین اجتماعی شوند و آن ها این کار را با تقلید از رفتار والدین خود انجام می دهند. اما اگر قرار باشد که مدام به گوشی و تبلت خیره شوند، دیگر زمانی برای یادگیری باقی نمی ماند.

علاوه بر این موارد به مهره های گردن، توانایی کلامی، شور و شوق اجتماعی، میزان تمرکز و روابط عاطفی کودکان آسیب وارد می شود. اوتیسم نیز یکی دیگر از عواقب احتمالی استفاده بیش از حد وسایل الکترونیکی است. بنابراین، اگر دفعه بعد خواستید برای ساکت کردن کودک، به او گوشی یا تبلت بدهید حتما به عواقب آن فکر کنید؛ شاید نیاز باشد در تصمیم خود تجدیدنظر کنید.

علل حساسیت بیشتر کودکان در مواجه با تلفن همراه را می توان در این موارد دید:

1- مغز کوچک

2- رطوبت بیشتر در مغز کودکان.

3- افزایش آسیب های بافت مغز به علت رطوبت بالا.

4- عدم توجه کودکان در هنگام استفاده از این وسیله به علائمی مثل گرم شدن گوش ، گرم شدن سر و نیز تأئیر  بر کاهش اشتها و گاها ایجاد تهوع به علت افزایش حرارت و خشکی درمغز.

5- فشار دادن گوشی به سر بویژه به طور مداوم و نگه داشتن گوشی در یک طرف سر و تغییر ندادن آن از یک طرف سر به طرف دیگر باعث جذب اشعه های خطرناک در مغز میشود.

6- علت اصلی خطر گوشی های همراه و دستگاههای بی سیم وقتی مغز در  میدان الکترومغناطیسی که این دستگاهها قرار می گیرد.

7- از اثرات دیگر این دستگاهها و گوشی روی بچه ها ، ناباروری اوتیسم- اثرات آن روی جنین کاهش رطوبت مغز و آلزایمر اختلال عملکرد سیستم ایمنی و سرطان سینه و مغز میباشد.

8- عدم اطلاع والدین از این موارد و ورود تلفن همراه به اتاق خواب کودکان شانس این اختلالات را به شدت بالا می برد.

9- تأثیر میدان الکترومغناطیس گوشی همراه بر مغز کودکان از طریق افزایش حرارت و ایجاد تغییر در پروتئین ها و نهایتا ژنها عامل شروع این مرگ مغزی آرام یا سرطان مغزی شناخته شده است.

تاثیر امواج بر روی کودکان از نگاه متخصصان داخلی

تحقیقات جهانی به صورت علمی نشان می دهد که کودکان نسبت به بزرگترها بیشتر در برابر امواج الکترومغناطیس آسیب می بینند.

در حوزه محافظت از کودکان در برابر امواج به چرایی آسیب پذیری آنها با استناد به تحقیقات علمی پرداختیم و گفته شده که به دلیل سرعت رشد سیستن عصبی، ادامه بلوغ تا 20 سالگی، فعالتر بودن سلول های بنیادین در کودکان از عواملی هستند که آسب پذیر این قشر را نسبت به بزرگسالان در برابر امواج بیشتر می کند.

نکته مهم علی رغم آسیب وارد کردن امواج بر همه افراد در طول زمان های مختلف اینست که همه ما در شرایطی زندگی می کنیم که در آن فناوری های نوین، ابزارهای الکترونیک، فضای وب، شبکه های اجتماعی، برنامه ها و بازی های آنلاین و ... با آنها عجین شده و بسیاری از امور با اتصال به امواج ارتباطی به سرانجام می رسند، پس به جای نگرانی از تاثیر امواج بر بدن انسان بهتر است به راهکارها و دستورالعمل هایی که کارشناسان برای کاهش میزان آسیب پذیری ارائه می دهند، توجه کنیم.

محمدرضا نظری عضو پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف و مدرس دانشگاه در خصوص راهکارها و دستورالعمل های حفاظت از کودکان و دانش آموزان در برابر امواج می گوید:

"بسیاری از سیستم های مدارس وابسته به WIFI بوده و باعث فعال بودن آن در مدرسه میشوند، آیپدهای بی سیم، تبلت، کامپیوتر، لپ تاپ، پرینتر و تلفن های بی سیم امواج الکترومغناطیسی را منتشر میکنند اما دستورالعمل های موجود فعلی برای محافظت در مقابل امواجی که از منابع مختلف منتشر میشوند کافی نیست و عملکرد مناسبی ندارد".

محافظت از کودکان در برابر امواج

این مدرس دانشگاه همچین در مطلبی دیگر می گوید: "در واقع یک دانش آموز از منابع همچون لپ تاپ و یا تلفن همراه شخصی، لپ تاپ و یا تلفن همراه افرادی که در نزدیکی دانش آموز قرار دارند، برج های انتقال امواجی که در خارج و نزدیکی مدرسه قرار دارند و دیگر دستگاه های بیسیم ثابت (مثل پرینتر،موس بیسیم،مودم اینترنت و ...) که در مجاورت آنها قرار میگیرند، تحت تماس با امواج هستند" .

نظری در ادامه به ارائه راهکارهای کاهش آسیب پرداخت و اعلام کرد:مدارس باید محیط آموزشی امن و سالم را برای کودکان فراهم کنند و بهترین روش برای مدارس، استفاده از اینترنت با کابل LAN و استفاده از تلفن های سیمی میباشد، سازمان حفاظت از محیط زیست پیشنهاد میکند مدارس تا حد امکان استفاده خود از این وسایل بیسیم را محدود کنند، کابل های فیبر نوری و اتصالات اترنت بهترین راه حل های تکنولوژیک هستند که دسترسی کامل به وب را بدون قرار گرفتن در معرض امواج فراهم میکنند .

این پژوهشگر ادامه داد: " استفاده از سیستم های سیمی در مقابل بی سیم دارای مزیت هایی همچون سرعت، ظرفیت، امنیت، هزنیه، انرژی و بهداشت است، عمدتا سرعت کابل های نوری به مراتب بیشتر از وای فای و سیستم های بیسیم میباشد، علاوه برآن از یک نقطه دسترسی تعداد افراد بیشتری میتوانند به آن متصل بشوند ، اتصال سیمی میتواند پهنای باند بیشتر از 15 برابر نسبت به سیستم های بیسیم ارائه دهد ، سیستم بی سیم را می توان به راحتی هک و شنود کرد و با توجه به اینکه سیستم های سیمی هیچ دستگاه انتقال دهنده ای ندارند بنابراین مطمئن ترند ".

وی گفت: "همچنین زیرساخت های وسایل بی سیم باید به طور پیوسته به روز رسانی و اصلاح بشوند و هزینه زیادی را به همراه می آورد ، تابش جذب شده در انسان اتلاف انرژی میباشد بنابراین به حداقل رساندن استفاده برابر با صرفه جویی در انرژی خواهد بود و سیستم های سیمی هیچگونه امواجی از خود ساطع نمیکنند و کاملا امن میباشند در حالی که راجع به امواج منتشر شده از سیستم های بیسیم اینگونه نیستند".

نظری تاکید کرد:مسئولان، معلمان، دانش آموزان و والدین با رعایت دستورالعمل های زیر می توانند نقش موثری در کاهش آسیب داشته باشند.

این دسته بندی ها به صورت تفکیک شده در ادامه ارائه خواهد شد.

مسئولین

آگاه کردن کارمندان و والدین و دانش آموزان از قوانین و سیاست های مربوط به وای فای و دستگاه های بیسیم

استفاده از تلفن های سیمی به جای تلفن بیسیم

اطمینان از عدم تابش امواج الکترومغناطیس از مولدهای امواج خارج از ساختمان به وسیله پایش میزان آلودگی امواج

در دسترس قرار دادن کامپیوتر ها

اطمینان از ساختمان های جدید (اگر دسترسی به اینترنت مورد نیاز است) شامل زیرساخت های تمام سیمی اترنت

توصیه به افراد درباره قرار دادن گوشی خود روی حالت پرواز و یا خاموش کردن وای فای

عدم استفاده از مایکروویو

معلمان

محدود کردن استفاده از وای فای در محیط مدرسه و استفاده از وسایل سیمی به جای آنها

خاموش کردن گوشی های همراه و یا قرار دادن روی حالت پرواز در مواقعی که از آنها استفاده نمی کنند

دور نگه داشتن تلفن های متصل به وای فای از کودکان

دستگاه های بیسیمی که برای آموزش استفاده میشوند باید روی حالت پرواز باشند

خودداری در استفاده از اجاق مایکروویو در حضور دانش آموزان

دانش آموزان

خاموش کردن گوشی های همراه و یا قرار دادن روی حالت پرواز در مواقعی که از آنها استفاده نمی کنند

دستگاه های بیسیمی که برای آموزش استفاده میشوند باید روی حالت پرواز باشند

والدین

محدودیت در استفاده از وای فای و دستگاه های بیسیم در محیط مدرسه

خاموش کردن گوشی های همراه و یا قرار دادن روی حالت پرواز هنگامی که یک زمان نسبتا طولانی را در مدرسه با بچه ها سپری می کنند

والدین در منزل

اطمینان از عدم تابش امواج الکترومغناطیس از مولدهای امواج خارج از ساختمان به وسیله پایش میزان آلودگی امواج

استفاده از تلفن های سیمی به جای تلفن بیسیم

محدودیت در استفاده از وایفای و دور نگه داشتن آن از محل استراحت کودکان

عدم استفاده از مایکروویو

محدودیت در استفاده از اینترنت تلفن همراه و بلوتوث

کاهش استفاده از تلفن همراه

پایش میزان آلودگی امواج در منزل

عدم استفاده از کنسول های بازی بیسیم و استفاده از مدل های سیمی آن ها

خاموش کردن وسایل الکتریکی غیر ضروری در موقع شب و یا استراحت

همانطور که گفته شده نمی توان از زندگی امروز را از دنیای فناوری جدا دانست همه ما به راحتی قبول کرده ایم که فناوری های نوین با زندگی روزمره مان عجین باشند و حتی جزئی جدایی ناپذیر از زندگی فردی و اجتماعی ما را تشکیل دهند، پس باید یادآور شویم که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.