ویزای کشورهای اروپا

قاره اروپا پس از اقیانوسیه، دومین قاره کوچک جهان به حساب می‌آید و با ده میلیون کیلومتر مربع، دارای 741 میلیون نفر جمعیت است که حدودا 11% جمعیت زمین را شامل می‌شود. با وجود جمعیت کم اروپا، این قاره پس از آسیا دارای بالاترین تراکم جمعیت می‌باشد. اروپا و آسیا منطقه‌ی پهناوری به نام اوراسیا را تشکیل می‌دهند و اروپا مانند یک شبه جزیره در غرب اوراسیا است.

حدود یک سوم از اراضی اروپا قابل کشاورزی هستند که این بزرگترین میزان در میان سایر قاره‌هاست. اغلب مناطق اروپا، بجز کوهستان‌های آلپ، بالکان و پیرنه صاف و کم‌ارتفاع هستند. رودهای اصلی قاره اروپا به نام‌های ولگا، دانوب، راین و البته و رون است. آب و هوای اروپا به علت جریان‌های اطلس، بسیار معتدل است. معتدل بودن آب و هوای اروپا به علت جریان آب‌های گرم اقیانوسی موسوم به گلف استریم است.

اروپا جمعاً از 50 کشور تشکیل شده که در بین آنها کشور روسیه بزرگترین و پرجمعیت‌ترین آنهاست؛ بطوریکه 39% مساحت و 15% جمعیت اروپا را کشور روسیه تشکیل می‌دهد. کشور روسیه در هر دو قاره آسیا و اروپا پراکنده شده و با اینکه اغلب مساحت آن در بخش آسیایی است، اما بخش اروپایی آن پرجمعیت‌تر می‌باشد. اروپا از دیدگاه سیاسی به دو بخش اروپای غربی و اروپای شرقی تقسیم می‌شود. کشورهای اروپای شرقی در دوره‌ای عضو بلوک شرقی و اتحاد شوروی بودند.

از 50 کشوری که در قاره اروپا قرار دارند، 28 کشور عضو اتحادیه اروپا می‌باشند. این اتحادیه مانند یک بازار بسیار بزرگ بین کشورهای اروپایی عضو می‌باشد که با تبادلات تجاری بین آنها به مانند تبادلات تجاری در یک کشور واحد است؛ به همین دلیل واحد پولی 19 کشور از اعضای اتحادیه اروپا، یورو است. این اتحادیه حدود 4.5 میلیون کیلومتر مربع را شامل شده و دارای 513 میلیون نفر جمعیت است. شروع اتحادیه اروپا در سال 1957 با توافقنامه رم بین 6 کشور بلژیک، فرانسه، ایتالیا، لوکزامبورگ، هلند و آلمان غربی بود.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا شامل زیر می‌شوند: آلمان، اتریش، اسپانیا، استونی، اسلوواکی، اسلوونی، ایتالیا، ایرلند، بلژیک، بلغارستان، بریتانیا، جمهوری پرتغال، جمهوری چک، دانمارک، رومانی، سوئد، فرانسه، فنلاند، قبرس، کرواسی، لاتویا، لوکزامبورگ، لهستان، لیتوانی، مالت، مجارستان، هلند و یونان. همچنین 6 کشور برای پیوستن به اتحادیه اروپا درخواست خود را بطور رسمی اعلام کرده‌اند: ترکیه، گرجستان، ایسلند، مقدونیه، مجارستان و مونتنگرو.

درسال 1985 توافقی بین پنج کشور اروپای غربی به امضا رسید که موجب میشد مرز بین کشورهای عضو این پیمان برداشته شده و امکان مسافرت بدون دریافت ویزا را برای شهروندان آن به ارمغان آورد که به پیمان شینگن شهرت یافت. ابتدا تصور میشد این پیمان بین کشورهای اتحادیه اروپا شکل بگیرد، اما از آنجایی که کشورهای انگلستان و ایرلند از همان ابتدا کاملاً با سیاست‌های این اتحادیه موافق نبودند، از این پیمان حذف شدند و در مقابل برخی کشورهای غیرعضو در اتحادیه اروپا مانند ایسلند و نروژ به پیمان شینگن ملحق شدند. کشور سوئیس نیز در سال 2005 رأی مثبت خود را برای پیوستن به شینگن، اعلام کرد. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحه ویزای شینگن مراجعه نمائید.

اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید،لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید