«وب سایت مهاجرت ایرانی به هیچ عنوان قصد تشویق بازدیدکنندگان برای اخذ پناهندگی کانادا یا کشورهای دیگر را ندارد.پناهندگی در هر کشوری پیچیدگی های فراوانی داشته و مشکلات بسیار زیادی را ازجمله مشکلات روحی ، مشکلات اجتماعی و... برای خود فرد ایجاد می نماید. بنابراین به ایرانیان عزیز توصیه میکنیم به هیچ وجه پناهندگی را به عنوان یک گذینه برای مهاجرت در نظر نگیرند و درصورتی که قصد مهاجرت دارند روش های دیگری را برای این منظور انتخاب نمایند. تنها هدف ما از ایجاد این صفحه بازگو کردن قوانین بین المللی و قوانین کشورها در مورد پناهندگی و پناهجویان است.»
پناهندگی در حقوق بین الملل:
افرادی که بنا به علل مشکلات حکومتی ، مورد ظلم و خطر بالقوه قرار میگیرند و با فرار از کشور خود به کشور دیگری پناه میبرند٬ دارای حق و حقوقی خواهند بود و اگر احساس شود آنها در صورت بازگشت به کشورشان در معرض خطر قرار خواهند گرفت، ازبازگشت آنان جلوگیری شده و شامل امکانات حداقلی روزمره زندگی خواهند گردید.
وضع حقوقی پناهنده در کشور کانادا:
در مجموع تعداد نوزده ملیون و پانصد هزار پناهنده در دنیا وجود دارند که از این تعداد درخواست پناهندگی تقریبا صد هزار نفر در کشورهای مختلف پذیرفته میشود ومعمولا یک دهم از این تعداد توسط کاندا پذیرفته مشود که دولت کانادا این کار را به دو طریق انجام میدهد.
1- از طریق اسپانسرها
2- از طریق کمکهای دولتی
پناهندگانی که به وسیله اسپانسرها حمایت می گردند از خارج از خاک کانادا هم میتوانند اقدام کنند و درخواست پناهندگی خود را مطرح نمایند. لازم به ذکر است کلیه مخارج این اشخاص باید توسط اسپانسرها تقبل گردد که شامل هزینه های کامل یک سال زندگی در کانادا خواهد بود.
افرادی که از این طریق اقدام نکنند ، ناچارا باید وارد خاک کانادا شده و در همانجا درخواست پناهندگی خود رامطرح نمایند که این مساله به دو روش امکان پذیر خواهد بود.
مورد اول بدین صورت است که در همان لحظه ورود به خاک کانادا درخواست پناهندگی مطرح کنند که در این صورت پانزده روز فرصت خواهند داشت که مدارک مربوطه برای اثبات ادعایشان را تکمیل و ارائه نمایند.
و مورد دوم آن است که به اداره مهاجرت کانادا مراجعه نموده و همان آنجا درخواست پناهندگی نمایند که در این صورت باید تمامی مدارک خود را همراه داشته باشند وفرصتی برای جمع آوری مدارک به آنها داده نخواهد شد، که در فرض اخیر اشخاص باید اصالتا در اداره مهاجرت حاضر باشند .
طبق رای دادگاه فدرال از تاریخ 23 جولای2015 ، کسانی که توسط مجمع مهاجرت و پناهندگی کانادا (IRB) جلسه استماع اظهاراتشان برگزار و درخواستشان رد شده باشد به این موضوع حق اعتراض خواهند داشت و مادامی که اعتراضشان در حال بررسی است حق ماندن در کشور کانادا را دارا هستند.
طبق آمار ارائه شده درسال 2014دولت کانادا 13500 مورد درخواست پناهندگی دریافت نموده که تعداد بسیار زیادی از این پرونده ها توسط دولت کانادا پذیرفته نشده اند .
البته اگر این افراد از کشورهای D.O.C اقدام کرده باشند،قانون فوق در مورد آنهای مجری نخواهد بود و این افراد باید خاک کشور کانادا را ترک کنند و البته این مساله مانع حق اعتراضشان نبوده و به درخواست اعتراض آنها هم رسیدگی خواهد گردید ،ولی حق ماندن در خاک کانادا را نخواهند داشت و در صورت نیاز باید درخواست ماندنشان را به دادگاه فدرال ارائه نمایند.
کشورهای D.O.C از نظر دولت کانادا کشورهای امن می باشند که حقوق بشر در آنها به صورت کامل رعایت میشود مثل کشورهای آلمان ،انگلستان، ایرلند و ... و بنابراین افرادی که از این کشورها اقدام میکنند واجد شرایط پناهندگی نخواهند بود و اگر شخص پناهنده از این کشورها اقدام کند در مدت کمتر از 45 روز به درخواست او رسیدگی می گردد، چرا که رد شدن درخواست این افراد بسیار است.
کسانی که درخواست پناهندگی میدهند به هیچ وجه حق کار کردن در خاک کانادا را ندارند.اما اگر مدت ۱۸۰ روز از تاریخ ارائه درخواست پناهندگی آنها بگذرد و تکلیف آنها دراین مدت مشخص نگردد، میتوانند درخواست اجازه کار کنند.و البته سقف کمکهای دولتی به آنها مدت زمان یک سال است.اما به محض اینکه شخص بتواند به صورت مستقل امورات خود را اداره کند دیگر واجد شرایط کمکهای دولتی نخواهد بود و این کمکها به وی قطع خواهد گردید.