صنعت خودروسازی انگلستان

امروزه اهمیت صنعت خودروسازی در انگلستان بخاطر وجود مارک و برندهای برتر خودروی انگلیسی مانند استون مارتین، بنتلی، کاترهام کارز، دیملر، جگوار، لاگوندا، لند روور، لوتوس، مک‌لارن، ام‌جی، مینی، مورگان و رولزرویس در زمینه ساخت ماشین‌های اسپرت و لوکس است. در انگلیس برندهای خودروسازی با تولیدات انبوه نیز وجود دارند که از بین آنها می‌توان به هوندا، نیسان، تویوتا و واکسول موتورز اشاره کرد.

در سال 2008، بخش صنعت خودروسازی انگلستان، درآمدی بالغ بر 52.5 میلیارد پوند داشت که 26.6 میلیارد پوند آن، بخاطر صادرات خودرو بود و حدود 1.45 میلیون خودروی مسافری و 203 هزار خودروی تشریفاتی تولید کرد. در همان سال حدود 180 هزار نفر مستقیماً در کارخانجات تولیدی خودرو مشغول به کار بودند که 640 هزار نفر در زمینه‌های عرضه، خرده‌فروشی و سرویس‌دهی. این میزان در سال 2014 تا 18% افت پیدا کرد. بریتانیا بزرگترین مرکز تولید موتور به شمار می‌رود و در سال 2008 حدود 3.16 میلیون موتور تولید شد.

در ادامه به تاریخچه خودروسازی در جهان و انگلستان و همچنین معرفی برترین برندهای خودروسازی انگلستان خواهیم پرداخت.

تاریخچه خودرو در جهان و انگلستان

پس از اختراع چرخ در حدود 5500 سال پیش، با توجه به نیازهای بشر، به سرعت وسایل نقلیه ابتدایی نیز اختراع گردیدند. انواع ارابه، گاری و غیره که وظیفه جابجایی انسان را بر عهده داشتند. تمام این وسایل نقلیه از دو جزء اصلی تشکیل می‌شدند؛ مورد اول محل قرارگیری انسان و بار بود که شامل فضای اسکان و قرارگیری بار و چرخ و اجزای مربوط به آن می‌شد، و و مورد دوم مربوط به نیروی محرکه این وسایل نقلیه می‌شد که اغلب چهارپایان آن را تشکیل می‌دادند. امروه می‌توانیم نقوش این وسایل نقلیه ابتدایی را در لوح‌ها و تصاویر بجای مانده از آن دوران، ببینیم. معمولاً هر ازچندگاهی در این وسایل نقلیه تغییراتی بوجود می‌آمد، اما تغییرات اصلی زمانی به وقوع پیوست که هر یک از دو بخش ساختاری وسایل نقلیه ابتدایی را دچار دگرگونی ساخت.

در سال 1474 میلادی، اولین کالسکه واقعی و امروزی برای امپراطور فردریک سوم ساخته شد که خود باعث تغییر ساختار دو بخشی ارابه و گاری به کالسکه شد و فضایی مناسبی برای استقرار افراد بوجود آورد. اما تحول عظیم در ساختار خودرو سازی را زمانی می‌توان یافت که با کشف نیروی بخار، موتورهای بخار طراحی شده توسط «جیمز وات» انگلیسی، جایگزین چهارپایان در بخش نیروی محرکه وسایل نقلیه شد.

تاریخچه خودروسازی انگلستان جوزف کوگناتشروع حرکت خودروسازی در جهان توسط مهندس «نیکلاس جوزف کوگنات»، افسر ارتش فرانسه رقم خورد که اولین خودرو با موتور بخار را در سال 1769 میلادی، طراحی و اختراع نمود و fardier à vapeur (به معنی چرخ بارکشی بخار) نام گرفت. این خودرو که با حداکثر سرعت 4 کیلومتر برساعت حرکت می‌کرد، اکنون در موزه هنر و صنایع دستی فرانسه در پاریس نگهداری می‌شود. طراحی درشکه بخار در سال 1803 توسط «ریچارد ترونیک» و «آندرو ویویان» انجام پذیرفت. در سال 1824 میلادی «مارسل پکر» فرانسوی اولین درشکه بخار دارای دیفرانسیل را طراحی نمود و دو سال بعد درشکه بخار «ساموئل براون» به اولین موتور احتراق داخلی تجهیز شد و در سال 1860میلادی، «اتین لنور» بلژیکی، اولین موتور گازی دو زمانه را اختراع و ثبت نمود . سال 1865 میلادی آغاز تدوین قوانین راهنمایی و رانندگی برای سر و سامان دادن به آشفتگی‌های حمل و نقل بوسیله وسائل نقلیه جدیدی بود که با سرو صدا و دود فراوان در حرکت بودند. در این سال قانون پرچم قرمز ارائه شد. طبق این قانون تمام خودروها یا لوکوموتیوهای جاده‌ای موظف به داشتن حداقل 3 نفر برای حرکت بودند. یک نفر برای هدایت، یک نفر برای حفظ آتش موتور و نفر سوم پیشاپیش خودرو با یک پرچم قرمز می دوید و آمدن خودرو را هشدار می‌داد. حداکثر سرعت مجاز برای وسائل نقلیه در آن زمان 6.5 کیلومتر در ساعت در مناطق روستایی و 3 کیلومتر در ساعت در شهرها بود . همچنین در سال 1868 نخستین چراغ‌های راهنمایی و رانندگی در لندن انگلستان به وسیله گاز روشن شد.

نقطه عطف آغاز روندی که به تولید خودروهای امروزی منجر شد، در سال 1877 میلادی بود. در این سال اولین موتور چهار زمانه شرکت «اتو و لانگن» اختراع و ثبت شد. این موتور به وسیله دو مهندس آلمانی به نام‌های «گوتلیب دایلمر» و «ویلهم مایباخ» طراحی شد. حرکت کامل کننده‌ی این اختراع توسط یک آلمانی دیگر به نام «کارل بنز» صورت گرفت؛ او در سال 1884، اولین موتور بنزینی را اختراع کرده و متعاقباً در سال 1885، اختراع نخستین اتومبیل را به نام خود به ثبت رساند. این اختراع «کارل بنز» بی‌شک تحول انکارناپذیری در زندگی بشر به همراه داشت. نخستین اتومبیل دنیا، خودرویی با سه چرخ، صندلی دونفره و موتور چهارزمانه بنزینی بود که مخترع آن «کارل بنز» بود. پس از او در سال 1886، «گوتلیب دایلمر»، نخستین اتومبیل چهارچرخ و همچنین نخستین موتور سیکلت جهان را ابداع و اختراع نمود.

اکنون نوبت آن رسیده بود که دیگر کشورها هم در زمینه ساخت خودرو حضور داشته و تکتاز بودن آلمان‌ها را از آنها بگیرند. در سال 1893، «فرانک دوریا» و «چارلز دوریا»، نخستین خودرو با موتور بنزینی را ساختند و یک سال بعد «امل لواسور» فرنسوی، خودرویی طراحی کرد که موتور آن در جلو قرار داشت. در همین سال، کلاچ و گیربکس نیز طراحی شد. «دایلمر» و «مایباخ» نیز در سال 1893 کاربراتور را اختراع نمودند. تا قبل از اختراع کاربراتور، سوخت خام روی یک صفحه‌ی داغ چکیده می شد و بخار سوخت تولید شده به این روش، توسط یک مکنده به داخل موتور کشیده می‌شد.

در سال 1895، «فردریک لنکستر» و «جورج لنکستر» اولین خودروی چهارچرخ بنزینی را در انگلستان طراحی نمودند. در سال بعد، قانون پرچم قرمز در انگستان حذف گردیده و سرعت مجاز خودروها به 19 میلومتر در ساعت، افزایش یافت. در همین سال «چارلز بی کینگ» و «الیور ئی بارتل» اولین خودروی بنزینی خود را در شهر دیترویت امریکا (ملقب به شهر اتومبیل) به حرکت درآوردند. سه سال بعد، «ویلهلم مایباخ» رادیاتور مشبک را در آلمان طراحی نمود و اولین سیستم تعلیق مستقل جلو در فرانسه ساخته شد.

آغاز قرن بیستم میلادی، شروع قرن پیشرفت‌های شگرف در صنعت خودروسازی جهان و همچنین آغاز آشنایی ایران با این پدیده بود. ورود خودرو به ایران، 15 سال بعد از اختراع آن، یعنی درسال 1900 میلادی به سفارش مظفرالدین شاه قاجار صورت پذیرفت.

از شروع قرن بیستم، ایتالیایی‌ها نیز در زمینه ساخت خودرو دست به کار شدند. در سال 1901، «اتوره بوگاتی» اولین خودروی خود رات طراحی کرده و طرح آن را به «بارون دیتریش» فروخت. همین مسئله باعث به وجود آمدن تولید اتومبیل‌هایی بنام «دیتریش بوگاتی» شد. در آلمان نیز «آگوست هورش» خودرویی بنام خود ساخت که قدرتی معادل 5 اسب بخار داشت. شرکت خودروسازی هورش، جد آئودی امروزی محسوب می‌شود. همچنین در یک سال بعد، شرکت «کادیلاک» در شهر دیترویت امریکا، تأسیس شد. در همین سال، قانون سرعت مجاز اتومبیل‌رانی در انگلستان، به 32 کیلومتر در ساعت، افزایش تازه‌ای پیدا کرد.

بطور کلی می‌توان گفت در بین کشورهای پیشرو خودروساز، کشور انگلستان همگام با پیشرفت در تولید خودروها، قوانین مربوط به استفاده از آنها را مدون و مرتباً به روز می‌نموده است. «چارلز رولز» و «هنری رویس» در همین سالها، شرکت «رولزرویس» را در انگلیس تأسیس نمودند. اولین خودروی «روور» نیز توسط «جان استارلی» و «ویلیام سوتون» در همین کشور، ساخته شد.

اولین اتومبیل دارای ترمز برای هر 4 چرخ توسط «هنری بروت» در سال 1910 ساخته و شرکت بوگاتی نیز از دیتریش جدا شد و بطور مستقل به ساخت اتومبیل پرداخت. در سال 1913 کمپانی «فورد» خط مونتاژ خود را برای تولید انبوه به صنعت اتومبیل‌سازی جهان، معرفی و عرضه نمود و این سال را سالی تاریخی برای محبوب شدن خودرو قرار داد. جالب است بدانید خودروی فورد مدل تی که اولین خودروی مقرون به صرفه شناخته می‌شود، بعنوان اتومبیل قرن نوزدهم معرفی شده.

عصر مدرن اتومبیل‌سازی در جهان از 25 سال پیش تاکنون به شمار می‌رود.

تاریخچه معاصر خودرو در انگلستان

منشاء صنعت اتومبیل‌سازی در انگلستان به سالهای ابتدایی قرن 19 باز می‌گردد. در دهه 1950، بریتانیا پس از ایالات متحده، دومین کشور خودروساز بزرگ و همچنین بزگترین صادرکننده خودرو در جهان محسوب می‌شد. با اینحال در دهه‌های آتی، صنعت خودروسازی در انگلستان رشد کمتری نسبت به دیگر کشورهای رقیب مانند فرانسه، آلمان و ژاپن داشت که در سال 2008، بریتانیا دوازدهمین تولیدکننده بزرگ خودرو از لحاظ حجم تولید به شمار می‌رفت. تا اواخر دهه 1990، بیشتر برندهای خودروسازی انگلیس، توسط شرکت‌های بزرگ خارجی خریداری شده بودند، مانند بی‌ام‌و (شرکت‌های مینی و رولزرویس)، سایک (شرکت ام‌جی)، تاتا (شرکت‌های جگوار و لند روور) و گروه فولکس‌واگن (شرکت بنتلی). امروزه هم برخی از برندهای خودروسازی انگلیسی مانند آستین (Austin)، رایلی (Riley)، روور (Rover) و ترایمف (Triumph) توسط شرکت‌های خارجی خریداری شده‌اند.

برندهای مهم و معروف خودروسازی در انگلستان

از بین شرکت‌ها و برندهای خودروسازی انگلستان، برندهای زیر از محبوبیت و شهرت بالاتری برخودردارند:

ام‌جی MG (Morris Garages)

برندهای خودروسازی انگلستان ام جیام‌جی کارز، نام یک شرکت سازنده خودروهای اسپرت انگلیسی است که درسال 1924 تاسیس شد. اغلب تولیدات این شرکت مربوط به خودروهای اسپرت روباز دو سرنشینه است، اما این شرکت اتومبیل‌های سدان و کوپه نیز تولید کرده است.

اوایل دهه 1920، سسیل کیمبر، یکی از کارکنان گاراژ موریس، کمپانی MG را در شهر آکسفورد انگلستان تاسیس نمود و بعدها این کمپانی به نماد خودروهای اسپرت انگلیسی تبدیل شد. پس از تاسیس، این شرکت همواره درحال عوض کردن مالک بود و طی 80 سال، بیشتر از 10 شرکت ازجمله بریتیش موتور، گروه روور، ب ام و و غیره، مالکیت ام‌جی کارز را برعهده داشتند. هم‌اکنون مالکین این شرکت، دو شرکت چینی به نام سایک (SAIC) و نانجینگ (Nanjing) هستند. دفتر مرکزی شرکت ام‌جی کارز در ناحیه لانگ‌بریج، در شهر بیرمنگام انگلیس قرار دارد.

وبسایت ام‌جی موتورز: mg.co.uk

تولیدات فعلی ام‌جی

خودروهای ام‌جی در لانگ‌بریج انگلستان و شانگهای چین به ترتیب طراحی و توسعه داده می‌شوند و سپس در چین ساخته می‌شوند. مونتاژ خودروها نیز در کارخانه‌ی لانگ‌بریج انجام شده و خودروهای ام‌جی تی‌اف، ام‌جی 6 و ام‌جی 3، در لانگ‌بریج تولید می‌شد، اما در سپتامبر 2016، تولیدات این شرکت خودروسازی انگلیسی، به چین متنقل شد. هم‌اکنون ام‌جی خودروهای زیر را تولید می‌کند: ام‌جی زد اس (MG ZS) یا ایکس اس در بازار بریتانیا، ام‌جی جی‌اس (MG GS)، ام‌جی 3 (MG 3) و ام‌جی جی تی (MG GT). هم‌کنون خودروهای ام‌جی جی‌اس، ام‌جی جی‌تی، ام‌جی 6 و ام‌جی 3 در بازار ایران موجود می‌باشد.

 استون مارتین Aston Martin

برندهای خودروسازی انگلستان استون مارتیناین شرکت در سال 1913 توسط رابرت بمفورد و لیونل مارتین در لندن انگلستان تاسیس شد و از آن زمان در زمینه مهندسی، طراحی و ساخت خودروهای اسپورت فعالیت دارد. زمانی که در سال 1947، دیوید براون به مالکیت این شرکت خودروسازی انگلیسی درآمد، تولیدات آن در دسته‌بندی خودروهای جی‌تی جای گرفت و همچنین در سری فیلم‌های جیمز باند از آن استفاده شد. اولین بار، مدل دی‌بی 5 آستون مارتین در فیلم پنجه طلایی (Goldfinger) مورد استفاده قرار گرفت.

از سال 1994 تا 2007، استون مارتین بخشی از گروه پرمیر اتومتیو بود که خود زیرمجموعه‌ای از شرکت فورد به شمار می‌رفت. در پی انعقاد یک قرارداد در 12 مارس 2007، این کمپانی به مالکیت دیوید ریچاردز درآمد که مدیریت شرکت‌های سرمایه‌گذاری ادیم، شرکت الدار و پرو درایو را برعهده داشت. اما فورد حدود 10% از سهام استون مارتین را حفظ کرد. در سال 2007، ارزش کل شرکت معادل 925 میلیون پوند، برآورد شد.

وبسایت استون مارتین: astonmartin.com

تولیدات فعلی استون مارتین

آستون مارتین وی۸ و وی12 ونتیج (Aston Martin V8 & V12 Vantage)، آستون مارتین دی‌بی11 (Aston Martin DB11)، آستون مارتین وولکان (Aston Martin Vulcan)، آستون مارتین رپید اس (Aston Martin Rapide S)، آستون مارتین ونکوئیش و ونکوئیش ولانته (Aston Martin Vanquish & Vanquish Volante).

لند رور Land Rover

برندهای خودروسازی انگلستان لند روورلند رور نام یک برند اتومبیل است که اغلب در زمینه تولید خودروهای چهارچرخ محرک فعالیت دارد. مالک این برند، کمپانی تولیدی چندملیتی اتومبیل جگوار لند رور است که از سال 2008، به کمپانی هندی تاتاموتورز، تعلق گرفته است. اما ریشه‌های تاسیس این شرکت خودروسازی انگلیسی به سال 1948 و به زمانی برمی‌گردد که موریس فردیناند ویلکس، رئیس هیئت مدیره وقت گروه روور، با هدف تولید خودروهای چهارچرخ محرک اقدام به طراحی و راه‌اندازی خط تولید لندرور نمود. در سال ۱۹۹۴ در پی خریداری روور توسط ب ام و، برند لندرور نیز به این شرکت آلمانی واگذار گردید. سپس در سال ۲۰۰۰ برای نخستین بار، مدیریت کمپانی ب‌ام‌و اقدام به جداسازی برند لندرور، از شرکت روور نمود. در اواخر همان سال لندرور به‌عنوان یک برند و شرکت مستقل، به کمپانی فورد فروخته شد.

نام لندرور ابتدا در شرکت روور و در تولیدات سری لند روور که در سال 1948 شروع شد، مورد استفاده قرار می‌گرفت. این نام به برندی تبدیل شد که گستره‌ای از مدل‌های خودروی چهارچرخ محرک، مانند دیفندر، دیسکاوری، فری‌لندر، رینج‌رور، رینج‌رور اسپورت و رینج‌رور ایووک را شامل میشد. این شرکت انگلیسی در سال 2016، 434,582 دستگاه به فروش رساند که به نسبت سال 2009 با فروش 144,371، افزایشی سه برابری است.

وبسایت لندروور: landrover.com

تولیدات فعلی لند رور

درحال حاضر تمامی مدل‌های درحال تولید، از نوع آفرود هستند. برخی تولیدات این شرکت در ارتش انگلستان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

لند روور دیسکاوری 5 (Discovery 5)، لندروور دیسکاوری اسپورت (Discovery Sport)، لند روور رینجرور ایووک (Range Rover Evoque)، لندروور رینجرور اسپورت (Range Rover Sport)، لندرور رینجرور (Range Rover)

مک‌لارن اتوموتیو McLaren Automotive

برندهای خودروسازی انگلستان مک لارنمک‌لارن اتومتیو یا خودروسازی مک‌لارن که عموماً با نام مک‌لارن شناخته می‌شود، یک تولیدکننده خودروهای اسپرت و لوکس انگلیسی است. موسس این کمپانی، بروس مک‌لارن، راننده حرفه‌ای و قهرمان 4 دوره مسابقات فرمول یک گرند پریکس است که در سن 32 سالگلی، براثر تصادفی هنگام تست ماشین مک‌لارن ام8دی (McLaren M8D) برای مسابقات کن-ام (Can-Am) درگذشت.

دفتر مرکزی مک‌لارن در پردیس تکنولوژی مک‌لارن در شهرک وُکینگ شهرستان ساری انگلستان قرار گرفته است. در سال 2015، مک‌لارن ساختار سه سری خود را وارد عمل کرده و برحسب آن یک روش جدید را برای انتخاب نام ماشین‌هایش معرفی کرد. این روش نامگذاری برحسب نوع سری خودروی تولیدی (سری اسپرت، سری سوپر یا سری نهایی) و مشتقات اسمی (LT، S، C) است که قدرت موتور هرکدام نیز با واحد اسب بخار در آن نوشته می‌شود. تفاوت این سری‌ها را می‌توان در نحوه‌ی ساخت و در نتیجه رنج قیمت‌های آنها دانست. سری اسپرت مک‌لارن دارای قیمت پائین‌تری نسبت به سری سوپر مک‌لارن و بسیار پائین‌تر نسبت به سری نهایی یا Ultimate می‌باشد.

درباره نام‌گذاری ماشین‌های مک‌لارن، پسوند LT مخفف عبارت Longtail است که به معنای وزن کمتر، قدرت بیشتر و دینامیک رانندگی تقویت‌یافته است. پسوند GT نیز تقریباً همین نقش را ایفا می‌کند. پسوند S بکار رفته در خودروهای 570S و 650S به معنای اسپرت (Sport) است که اشاره به سطح بالای عملکرد و تجربه‎‌ی رانندگی دارد. در نهایت پسوند C برای خودروهایی بکار می‌رود که به منظور مسابقات ابتدایی طراحی شده و قیمت و توان پائین‌تری نسبت به دیگر رده‌ها دارد.

تولیدات فعلی مک‌لارن

در سری اسپورت مک‌لارن، می‌توان به مدل‌های McLaren 570S Coupé،  McLaren 540C Coupé، 570GT Coupé McLaren و 570S Spider McLaren اشاره کرد. در سری سوپر، مدل‌های 650S(کوپه و اسپایدر)، McLaren 675LT و McLaren 720S قرار دارند. اما سری ویژه یا نهایی ماشین‌های مک‌لارن شامل McLaren P1 و McLaren P1 GTR می‌شود. قیمت مک‌لارن P1 GTR بیشتر از چهار میلیون دلار است.

بنتلی Bentley

برندهای خودروسازی انگلستان بنتلیبنتلی یک شرکت خودروساز انگلیسی است که تولیدات اصلی آنها در زمینه اتومبیل‌های لوکس و اس‌یووی است. این کمپانی توسط والتر اوون بنتلی در سال 1919 و در شمال لندن تاسیس شد و دفتر اصلی و کارخانه تولیدی اصلی آن امروزه در شهر کرو شهرستان چشر انگلستان واقع شده است. بنتلی از سال 1998، تحت مدیریت گروه فولکس‌واگن آلمانی اداره شده و یکی از زیرمجموعه‌های آن به شمار می‎‌رود. اتومبیل‌های این شرکت، شش بار مقام قهرمانی مسابقات اتومبیل‌رانی لمانز را کسب کردند.

در سال 1931، بنتلی توسط کمپانی رولزرویس لیمیتد خریداری شد و برای دو سال تولیدات آن متوقف شد. از سال 1933 به بعد نیز در خودروهای ساخت رولز رویس، تنها نام بنتلی مورداستفاده قرار می‌گرفت. از سال 1945 به بعد و تا زمانی که بنتلی تحت مدیریت فولکس‌واگن دربیاید، خودرهای آن با نام تجاری رولزرویس-بنتلی روانه بازار می‌شدند.

لوگوی کمپانی بنتلی که از دوعدد بال بهره می‌برد، به لطف موسس آن بود که پیش از توسعه بنتلی، به ساخت موتورهای چرخشی هواپیمایی مشغول بود و از آنها در جنگ جهانی اول استفاده میشد. این دو بال نماد برتری و پرواز است. حرف B در مرکز این لوگو نیز مخفف کلمه بنتلی (Bentley) می‌باشد.

وبساست: bentleymotors.com

تولیدات فعلی بنتلی

بنتلی کانتیننتال فلایینگ اسپار (Continental Flying Spur saloonبنتلی کانتیننتال جی‌تی (Continental GT convertibleبنتلی کانتیننتال جی‌تی اسپید (Continental GT Speed coupéبنتلی کانتیننتال جی‌تی اسپید (Continental GTC Speedبنتلی کانتیننتال جی‌تی سوپراسپورت (Continental Supersportsبنتلی زاگاتو جی‌تی‌زی (Bentley Zagato GTZبنتلی مولسان ۲۰۱۰ (Bentley Mulsanneبنتلی کانتیننتال جی‌تی نسل دوم (2nd Generation Continental GT)، بنتلی فلاینگ اسپار (Bentley Flying Spur)، بنتلی بنتایگا (Bentley Bentayga)

لازم به ذکر است که خودروی بنتلی بنتایگا، سریع‌ترین و لوکس‌ترین اس‌یو‌وی لغب گرفته و قیمت بالاتری نیز نسبت به رقبایش دارد.

جگوار Jaguar

برندهای خودروسازی انگلستان جگوارجگوار کارز (یا بطور مختصر جگوار) برند خودسازی انگلیسی و چند ملیتی است که زیرمجموعه شرکت جگوار لندرور می‌باشد. شرکت جگوار لندرور نیز خود از شرکت‌های تابعه تاتا موتورز به شمار می‌رود. در سال 1922 تحت نام سوالو سایدکار (Swallow Sidecar) توسط ویلیام لیونز و ویلیام والمزلی تاسیس شد. در سال 1934 ویلیام والمزلی از شرکت جدا شده و نام آن به اس اس کارز لیمیتد تغییر یافت که مخفف سوالو سایدکار بود. اما بدلیل تشابهات اسمی اس اس با دیگر اسامی خارجی (مانند نام گردان حفاظتی حزب نازی) نام آن به جگوار تغییر پیدا کرد که نام یکی از مدل‌های ماشین تولیدی این شرکت بود.

امروزه اتومبیل‌های جگوار در مرکز مهندسی جگوار لندرور در کارخانه وایتلی کاوِنتری و همچنین در کارخانه گایدون وارویک‌شایر انگلستان طراحی می‌شوند و در کارخانه‌های مخصوص جگوار، یعنی کسل برومویچ و سالیهول مونتاژ می‌شوند.

وبسایت جگوار: www.jaguar.com

تولیدات فعلی جگوار

جگوار تیپ اف (Jaguar F-Type)، جگوار اف پیس (Jaguar F-Pace)، جگوار ایکس‌ای (Jaguar XE)، جگوار ایکس‌اف (Jaguar XF)، جگوار ایکس‌جِی (Jaguar XJ)، جگوار ایکس‌اف‌آر (Jaguar XFR)، جگوار ایکس‌‌کی‌آر (Jaguar XKR)، جگوار ایکس‌اف‌آر اس (Jaguar XFR-S)، جگوار اکس‌‌کی‌آر اس (Jaguar XKR-S)، جگوار ایکس‌جی‌آر (Jaguar XJR) و جگوار تیپ اف - آر (Jaguar F-Type R)

جالب است بدانید جدیدترین مدل جگوار، یعنی جگوار F-Pace عنوان بهترین خودروی سال 2017 را از آن خود کرد. قیمت این اس‌یووی حدود 55 هزار دلار است.

مینی Mini

برندهای خودروسازی انگلستان مینیمینی یک شرکت اتومبیل سازی انگلیسی و نام یک برند است که در سال 1969 بوجود آمده و تخصص آن در زمینه تولید ماشین‌های کوچک است. این شرکت از سال 1994 به شرکت ب‌ام‌و تعلق گرفته و از آن زمان زیرمجموعه‌ای از آن محسوب می‌شود. اولین ماشین‌های کوچک این برند که توسط بی‌ام‌سی (British Motor Corporation) تولید می‌شدند، در سالهای 1959 تا 2000 به محبوبیت بسیار زیادی دست یافتند و به آیکون دهه 1960، تبدیل شدند.

پیش از تصاحب این شرکت توسط بی‌ام‌و، مینی کلاسیک در کارخانه‌های کاولی در آکسفوردشایر انگلستان و لانگ‌بریج در بیرمنگام انگلستان تولید می‌شدند. در آن زمان بدلیل کاهش قیمت‌های ساخت، تنها کارخانه لانگ‌بریج فعال بود و بنابراین آخرین ماشین‌های مینی کلاسیک در این کارخانه ساخته شدند و آن را خانه مینی پیش از ب‌ام‌و می‌دانند. پس از اینکه مینی به یکی از زیرمجموعه‌های ب‌ام‌و تبدیل شد، آن شرکت کارخانه کاولی را بازسازی کرده و نام کارخانه آکسفورد را به آن داد. امروزه یک مثلث تولیدی میان کارخانجات همزهال، آکسفود و سویندون بوجود آمده و هرکدام مسئول اجرای بخشی از عملیات تولید است.

وبسایت مینی: mini.com

تولیدات مینی

اولید ماشین تولیدی مینی، مینی مارک 1 (Mini Mark I) بود که تولید آن از 1959 تا 1967 ادامه داشت. پس آن خودروهای مینی مارک دو (Mini Mark II)، مینی مارک 3 و 7 (Mini Mark III-Mark VII) و ... است. درحال حاضر تنها مدل مینی هاچ‌بک Hardtop تولید می‌شود.

رولز رویس Rolls Royce

برندهای خودروسازی انگلستانرولز رویس یا بطور کامل شرکت خودروسازی رولز رویس موتور کارز، شرکت خودروسازی انگلیسی است که در زمینه مهندسی، طراحی، تولید و توزیع خودروهای لوکس فعالیت دارد. بناینگذاران این شرکت خودروسازی،  چالز رولز و هنری رویس بودند و شرکت رولز رویس لیمیتد را که در زمینه ساخت موتورهای هواگرد فعالیت داشت، در سال 1906 پایه‌گذاری کردند. در سال 1971، برای جلوگیری از ورشکستگی، دارایی‌های این شرکت از سوی دولت بریتانیا ملی اعلام شد و رولز رویس لیمیتد به دو شرکت رولز رویس موتورز و رولز رویس هولدینگ تفکیک شد. پس از آن در سال 1987 رولز رویس موتورز توسط فولکس‌واگن و درنهایت در سال 1998 توسط ب‌ام‌و خریداری شد و نام آن به رولز رویس موتور کارز تغییر پیدا کند. هم‌اکنون این شرکت زیرمجموعه‌ای از شرکت خودروسازی آلمانی ب‌ام‌و به شمار رفته و دفتر آن در شهر براکنل، در لیدز انگلستان قرار دارد.

در ابتدا دو حرف R در لوگوی رولز رویس، قرمز رنگ بود و پس از کشته شدن چارلز رولز در یک سانحه هوایی سال 1910 و فوت هنری رویس در سال 1933، رنگ دو حرف R به رنگ مشکی درآمدند. 

آرم و مجسمه معروف رولز رویس از روی «النورتونتون» (Eleanor Thornton)، بازیگر و مدل انگلیسی طراحی و ساخته شده که روح اکستازی یا (Spirit of Ecstasy) نامیده می‌شود. از این مجسمه دو نوع ایستاده و زانو زده ساخته شده که امروزه اغلب از مدل ایستاده آن را در ساخت اتومبیل، استفاده می‌کنند. برای جلوگیری از به سرقت رفتن این مجسمه ده هزار دلاری (15 هزار دلار درصورت داشتن روکش طلا)، هنگام برخود دست یا وقوع ضربه، به یک محفظه در رادیاتور وارد می‌شود. صاحب خودرو می‌تواند با لمس یک دکمه از داخل کابین، این مجسمه را به حالت اول بازگرداند.

تولیدات فعلی رولزرویس

درحال حاضر چهار مدل از این برند در حال تولید است: رولز رویس گوست (Rolls Royce Ghost)، رولز رویس ریث (Rolls Royce Wraith)، رولز رولز داون (Rolls Royce Dawn) و رولز رویس اس‌یو‌وی (Rolls Royce SUV)

تولید مدل‌های محبوب رولز رویس فانتوم (Rolls Royce Phantom) که از سال 2003 تولید می‌شدند، در سال 2016 متوقف شد.

لوتوس Lotus

برندهای خودروسازی انگلستان لوتوسلوتوس، با نام کامل لوتوس کارز یک شرکت خودروسازی بریتانیایی است که سازنده خودروهای اسپرت و مسابقه‌ای می‌باشد. این شرکت توسط کالین چپمن و کالین دِر در سال 1952 تحت عنوان شرکت مهندسی لوتوس لیمیتد تاسیس شد و پس ورشکستگی یکی از مالکان پیشین آن، یعنی رومانو آرتیولی که شرکت را با 30 میلیون یورو از جنرال موتورز خریداری و قبلاً بوگاتی را نیز تصاحب کرده بود، سهام لوتوس به پروتون که یک شرکت مالزیایی بود، فروخته شد.

دفتر مرکزی و کارخانه اصلی لوتوس در شهر نورفک انگلستان و در فرودگاهی متعلق به جنگ جهانی دوم قرار گرفته است.امروزه بازار عرضه محصولات این شرکت بسیار کوچک بوده، زیرا تولیدات آن تنها خودروهای لوکس مسابقه‌ای هستند. اما بخش عمده‌ی دیگری از فعالیت‌های لوتوس، ارائه مشاوره به شرکت‌های خودروسازی دیگر در زمینه مهندسی خودرو است. در نیمه دهه 1990، یکی از پرسودترین فعالیت‌های این شرکت از طریق همین مشاورات به شرکت‌های خودروسازی بزرگ نظیر تویوتا، ولوو، کرایسلر و آستین روور بود. شرکت لوتوس در زمینه ساخت خودروهای مسابقات  فرمول یک نیز، شهرت بزرگی کسب کرده است.

جالب است بدانید حروفی که در لوگوی لوتوس به چشم می‌خورند از حروف اول نام کامل موسس‌اش، یعنی Anthony Colin Bruce Chapman گرفته شدن است.

تولیدات فعلی لوتوس

مدل‌های فعلی لوتوس عبارتند از: لوتوس الیزه (Lotus Elise)، لوتوس اکسیج اس (Lotus Exige S)، لوتوس اوورا (Lotus Evora) و خودروی فرمول یک لوتوس تی 125 اگزوز (Lotus T125 Exos) که سفارشی و با قیمت یک میلیون دلار تولید می‌شود و تنها برای ثروتمندان و علاقمندان به مسابقات فرمول یک ساخته شده و نمی‌توان از آن در مسابقات اصلی استفاده کرد. طبق صحبت‌های مدیرعامل لوتوس، جین مارک گیلز، یک مدل اس‌یووی این برند در حال طراحی و توسعه است.

خودروهای کلاسیک و معروف انگلستان

ماشین‌های معروف و نمادین انگلیس شامل آستون مارتین دی‌بی5 (Aston Martin DB5)، آستون مارتین وی8 ونتیج (Aston Martin V8 Vantage)، بنتلی 4.5 لیتر (Bentley 4½ Litre)، جگوار تیپ ای ( Jaguar E-Type)، لند روور دیفندر (Land Rover Defender)، لوتوس اسپیریت (Lotus Esprit)، مک‌لارن اف1(McLaren F1)، ام‌جی‌بی (MGB)، مینی اورجینال دو در(original two-door Mini)، رینج روور (Range Rover)، رولزرویس فانتوم 2 (Rolls Royce Phantom II) و روور پی5 (Rover P5) می‌شوند.

برترین طراحان خودروی انگلیسی

از میان برترین طراحان ماشین انگلیسی می‌توان از دیوید بِیش (David Bache)، لارنس پامروی (Laurence Pomeroy)، جان پولویل(John Polwhele)، بلچ‌لی (Blatchley)، ایان کالوم (Ian Callum)، کالین چپمن (Colin Chapman)، الک ایسیگونیس (Alec Issigonis)، چارلز اسپنسر کینگ (Charles Spencer King) و گوردن موری (Gordon Murray) نام برد.