مزایا و معایب مهاجرت به انگلستان

مشکلات زندگی در خارج از کشور، از دغدغه‌های اصلی متقاضیان مهاجرت است. بحث درمورد مهاجرت به انگلستان، از بحث‌های بسیار حساس و مهم محسوب می‌شود؛ زیرا هر دو طرف بحث، بشدت بر موضع خود در موضوع موافقت یا مخالفت درباره مهاجرت به کشور انگیس، دفاع می‌کنند. در سرشماری سال 2011 حدود 17.5% از جمعیت انگلستان را مهاجران تشکیل داده بودند. یعنی جمعیتی بالغ بر 8.765.864 نفر. این میزان نسبت به سال 2001، افزایش چهار درصدی داشته است. اغلب مهاجران بریتانیا از کشورهایی مانند هند، لهستان، پاکستان، چین و جمهوری ایرلند هستند. در مقابل، مقصد کسانی که از بریتانیا قصد مهاجرت دارند، استرالیا، هند و ایالات متحده است.

در ژوئن سال 2014، میزان مهاجرت به انگلستان، 260.000 نفر در سال گذشته بود. در حالیکه تعداد مهاجران در سال گذشته‌ی آن، 182.000 نفر بود. بطور کلی در پنج سال گذشته، انگلستان شاهد حدود یک میلیون نفر مهاجر بوده است. آمارهای گرفته شده توسط دانشگاه اقتصاد لندن، در سال 2012 نشان می‌دهند کسانی که به انگلستان مهاجرت می‌کنند، اغلب از جمعیت جوان هستند. این درحالیست که نرخ جمعیت جوان انگلستان نسبت به کشورهای درحال توسعه، کمتر است. همچنین مهاجرانی که به سن بازنشستگی می‌رسند، تمایل به برگشت به کشور خود را دارند.

خیلی‌ها بر این باورند که ممکن است در سال‌های آتی، اکثریت جمعیت انگلستان را مهاجران تشکیل دهند. این موضوع هم مزایایی را برای کشور انگلیس بوجود میاورد و هم تا حدی نگران‌کننده است. از آنجائیکه تا الان بطور مفصل به معایب و مشکلات مهاجرت به انگلیس پرداخت نشد، در این مقاله سعی می‌شود در کنار مزایا، به شرح مشکلاتی که مهاجرت به انگلستان برای فرد مهاجر و بومیان آن کشور بوجود می‌آورد نیز بپردازیم تا این موضوع برای مخاطب روشن شود که زندگی در انگلستان چگونه است؟

تأثیرات مهاجرت به انگلستان بر کشور مقصد

تأثیرات مثبت مهاجرت به انگلیس

- از تمام فرصت‌های شغلی استفاده شده و هیچ توانایی بدون استفاده باقی نمی‌ماند

- رشد اقتصادی می‌تواند ثابت بماند.

- با رشد جمعیت جوان کشور، خدمات‌رسانی به افراد میانسال جامعه بهتر و بیشتر می‌شود.

- حقوق بازنشتگی افراد بازنشسته با ورود جوانان به کشور و انجام کار و پرداخت مالیات، بیشتر می‌شود.

- مهاجرت باعث نوآوری و شور و هیجان می‌شود.

- کشور میزبان از تنوع نژادی برخوردار می‌شود؛ البته این موضوع می‌تواند با مدیریت و رفتارهای نادرست، مشکل‌ساز شود.

تآثیرات منفی مهاجرت به انگلیس

در زمینه کاری

یکی از تأثیرات منفی اصلی افزایش مهاجرت به انگلیس و کلاً از مشکلات زندگی در خارج کشور آنست که مهاجران حاضر به انجام کار به ازای دستمزد پائین‌تری نسبت به بومیان همان کشور هستند. این مسئله از آنجا نشأت می‌گیرد که مهاجران انگلستان اغلب از کشورهای درحال توسعه و فقیرتر از آن کشور هستند و درآمد پائین‌تر نسبت به بومیان کشور انگلیس، بیشتر از درآمدی است که در کشور خود داشتند. نتیجه آن می‌شود که نرخ بیکاری در میان انگلیسی‌ها بالا می‌رود. همچنین اگر این مهاجرت‌ها کنترل و محدود نشوند، ممکن است نرخ بیکاری در کل کشور نیز بالا رود.

اما برخی مطالعات نشان می‌دهند که شغل مهاجران انگلیس، مربوط به کارهای یدی و درجه‌پائین است که بومیان این کشور، هیچوقت حاضر به انجام اینگونه کارها نمی‌شوند. همچنین مهاجرت به انگلستان، باعث جمع‌آوری توانایی و استعدادهایی‌ست که می‌توان از آنها در زمینه‌های مختلف استفاده کرد. اما مخالفت‌هایی نیز در این باب وجود دارد. به اضافه ممکن است از مهاجران سوءاستفاده شده و کار بیشتری در مقابل دستمزد بسیار پائین‌تری از آنها خواسته شود. این مسئله مشکلات روانی و جسمی بسیاری را برای فرد مهاجر و خانواده‌اش بوجود میاورد.

در زمینه جرم و جنایت

یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است مهاجران در انگلستان بوجود آورند، افزایش نرخ جرم در کشور است. آمارهای دولت انگلستان تفاوت‌های بسیاری نسبت به جرم‌هایی که مردم انگلیسی در این کشور مرتکب می‌شوند، نسبت به مهاجران را نشان می‌دهد. در سال 2014، حدود 22.000 نفر از زندانیان بریتانیا، از قوم‌های اقلیت بودند. این بدین معنیست که 26% افراد زندانی در انگلستان و بریتانیا را اقلیت‌ها تشکیل می‌دهند، درحالیکه آنها تنها 13% از جمعیت کل جامعه را تشکیل می‌دادند. البته ناگفته نماند طبق برخی مطالعات، برخی از این زندانیان بعلت برخوردهای تبعیض‌آمیز و نژادپرستانه دستگیر شده‌اند، ولی نمی‌توان منکر بالا بودن میل به انجام جرم و جنایت در افراد نسل‌های پائین‌تر نسبت به نسل‌های بالاتر شد.

در میان زندانیان بریتانیا، 10% سیاهپوست و 6% از قوم آسیایی هستند، این موضوع علاوه بر اثبات افزایش مهاجران نسل دومی، بر سهل‌انگاری و به توجهی آنها نسبت به قانون و بی‌پروایی آنها نسبت به انجام جرم و جنایت، بیشتر از بومیان انگلستان، دلالت دارد. این مسئله افزایش میزان مالیات و ایجاد تنفر و حس نژادپرستانه در بومیان بریتانیا را به دنبال دارد. همچنین باعث می‌شود اقلیت‌ها خود را در انگلستان به چشم یک بیگانه دیده و نسبت به دیگر افراد، طرد شوند. اما خوشبختانه مردم انگلستان تا حدودی با دید منطقی به مسئله مهاجرت نگاه می‌کنند.

در زمینه تغییرات جمعیتی

یکی دیگر از مشکلاتی که مهاجرت به انگلستان برای افراد بومی این کشور بوجود میاورد، وجود تغییرات در جمعیت این کشور است.  بطوریکه در برخی مناطق، بومیان انگلستان به اقلیت تبدیل شدند. همچنین طبق آماری در سال 2011، حدود 24% بچه‌هایی که در انگلستان بدنیا می‌آیند، از مادران مهاجر است. این به معنی رشد جمعیت مهاجر در انگلستان است، زیرا نرخ باروری در زنان بریتانیا (1.89)، کمتر از زنان مهاجر(2.28) است. اما برخی مطالعات نشان می‌دهند که پس از مدتی نرخ باروری در میان زنان انگلیسی و مهاجر، برابر می‌شود. بطور مثال در سال گذشته، میزان باروری زنان مهاجر انگلیسی به 2.0 کاهش پیدا کرد.

با اینکه وجود فرهنگ‌ها و طرزتفکرهای مختلف در یک جامعه می‌تواند به رشد آن بسیار کمک کند، اما می‌تواند خطرناک نیز باشد. این اختلافات فرهنگی باعث بروز اختلاط‌ها و نزاع‌های لفظی و فیزیکی شده و مشکلات متعددی را برای بومیان انگلیسی و بیشتر از همه برای مهاجران، بوجود می‌آورد.

تأثیرات مثبت و منفی اقتصادی مهاجرت به انگلستان بر کشور مقصد

1. افزایش نیروی کار

همانطور که گفته شد، اغلب مهاجران انگلیس، در سن کار هستند؛ مانند دانشجویان و آنهایی که دنبال کار می‌گردند. ممکن است این افراد بستگانی نیز همراه خود داشته باشند، اما مهاجرت به انگلستان باعث افزایش نیروی کار در انگلستان و افزایش ظرفیت خروجی اقتصادی این کشور می‌شود.

مهاجرت از و به انگلستان

2. افزایش تقاضای کل* و تولید ناخالصی داخلی واقعی

مهاجرت به انگلستان باعث افزایش تقاضای کل می‌شود. مهاجران چرخه اقتصادی کشور را بهبود می‌بخشند. نتیجه آن می‌شود که علاوه بر افزایش نیروی کار، تقاضای نیروی کار نیز بالا می‌رود. علاوه بر اینکه دیگر چیزها ثابت می‌ماند، نرخ تولید ناخالصی داخلی نیز بالا می‌رود، اما تأثیرات آن بر سرانه تولید ناخالص داخلی، به آن شدت نیست، زیرا جمعیت درحال رشد است.

تحقیقات نشان می‌دهد که افزایش مهاجرت به انگلستان، می‌تواند بصورت ظاهری، اقتصاد آن کشور را قوی نشان دهد. از سال 2005 تا 2015، نرخ GDP بسیار سریع‌تر از سرانه GDP رشد پیدا کرد. که این موضوع خود هم یک تأثیر مثبت و تأثیر منفی مهاجرت به انگلستان را شرح می‌دهد.

3. انعطاف‌پذیری بازار کار

مهاجرت به انگلیس می‌تواند بازار کاری انعطاف‌پذیر به وجود بیاورد. اگر مهاجران احساس کنند فرصت‌های شغلی در زمینه‌های خاصی در انگلستان وجود دارد، بیشتر به مهاجرت به این کشور، ترغیب می‌شوند. بطور مثال در اواخر دهه‌ی 2000، مهاجرت‌های زیادی از کشورهای لهستان و اروپای شرقی به بریتانیا می‌شد و تنها درخواست کار در مشاغل نیمه‌ماهر مانند بنایی یا لوله‌کشی را داشتند. دولت بریتانیا در این مدت به دنبال پیدا کردن راه‌هایی برای جذب مهاجران از سرتاسر دنیا بود تا کمبودهای فرصت‌های شغلی در مشاغل عمومی کلیدی، مانند پرستاری را از بین ببرد.

بصورت تئوری، هرچه میزان بیکاری بالا در یک کشور، مدت طولانی‌تری ادامه پیدا کند، باعث دلسرد شدن مهاجران از آن کشور می‌شود (مانند اتفاقی که برای ایرلند افتاد). اما باز هم بریتانیا شاهد ادامه‌دار بودن روند مهاجرت به این کشور، علیرغم نرخ بالای بیکاری در سال‌های 2008 تا 2012 بود.

4. تأثیر مثبت بر نسبت وابستگی**

با وجود جمعیت میانسال بالا در کشور بالا، پیش‌بینی می‌شود در سال‌های آینده این کشور شاهد افزایش نسبت وابستگی در جمعیت باشد. اما مهاجرت به انگلیس باعث کاهش این شاخص می‌شود. مهاجران اغلب در سن کار و همچنین مشتاق به کار در انگلستان هستند همین موضوع باعث بیشتر شدن جمعیت آنها نسبت به جمعیت افراد بازنشسته شده و در نتیجه بودجه‌ی دولت افزایش پیدا می‌کند؛ زیرا مهاجران کارمند، مالیات‌ها و مالیات‌های ارزش افزوده خود را بدون درخواست مزایا، پرداخت می‌کنند.

5. تأثیر در بخش‌های بخصوص

یکی از اهداف مهم مهاجرت به انگلستان، تحصیلات عالی یا دانشگاهی در انگلستان است. در سال تحصیلی 2011/2010، حدود 428,225 دانشجوی بین‌المللی در بریتانیا وجود داشت. ممکن است این دانشجویان تأثیر بلندمدت در انگلستان نداشته باشند، اما تأثیرات کوتاه‌مدت آنها بسیار چشمگیر است. تیم تحقیقاتی The Russell Group مشخص کرده دانشجویان بین‌المللی بطور میانگین سالانه 2.5 میلیارد پوند، هزینه دانشگاه می‌پردازند.

تحقیقات اخیر دفتر آمار ملی انگلستان مشخص کرده بیشترین دلیل مهاجرت به این کشور، تحصیل در انگلستان بوده. پس از آن دلیل‌هایی مانند پیوستن به خانواده، داشتن یک فرصت شغلی قطعی و به دنبال کار گشتن و سایر، هستند.

6. مشکلات اجتماعی

یکی از مشکلاتی که بطور کامل در انگلستان احساس می‌شود اینست که بدلیل افزایش مهاجرت به انگلیس و ازدحام در این کشور، باعث می‌شود انگلستان «پر ازدحام» شده و استانداردهای زندگی در انگلستان افت پیدا کند. این موضوع می‌تواند باعث کمبود مسکن، جاده‌سازی بیشتر و در نتیجه از بین بردن هر چه بیشتر فضای سبز و جنگل‌ها، ازدحام و احتقان و غیره شود. با اینکه افزایش مهاجرت به انگلستان بالارفتن نرخ GDP را به بدنبال دارد، اما همانطور که گفته شد، سرانه تولید ناخالصی داخلی از تولید ناخالصی داخلی واقعی، پائین‌تر آمده و این خود یکی از ضعف‌های اقتصادی یک کشور محسوب می‌شود. ممکن است در سال‌های آتی، مردم انگلستان شاهد افت جدی در کیفیت زندگی در برخی شهرهای این کشور باشند.

7. اقتصاد مقیاس

ممکن است خیلی‌ها با بکار بردن عبارت «پر ازدحام» موافق نباشند؛ اما مردم در قرن نوزدهم هم نگران پر ازدحام شدن کشور بودند. تراکم بالای جمعیت در یک نظر، تأثیرات مثبت بیشتری داشته و در مقابل از تأثیرات منفی محیطی کمتری برخوردار است. کشورهای دیگری مانند بلژیک حتی تراکم جمعیت بالاتری نسبت به بریتانیا دارند. همچنین تا زمانی که مهاجران به رشد اقتصادی کشور، کمک کنند، درآمد دولت از دریافت مالیات بیشتر شده و می‌تواند زیرساخت‌های عمومی کشور را از لحاظ مالی تأمین نماید.

8. مزایای رفاهی

یکی از دیدگاه‌های موجود درمورد مهاجرت به انگلستان اینست که مهاجران اغلب شامل دریافت مزایای رفاهی و مسکن اجتماعی می‌شوند. دولت بریتانیا با فراهم کردن مزایای رفاهی و مسکن اجتماعی به افراد داخل منطقه اقتصادی اروپا، انگیزه لازم را برای مهاجرت به این کشور ارائه می‌دهد. این از آنجاییست که طبق تحقیقات کالج دانشگاهی لندن، مهاجرانی که از منطقه اقتصادی اروپا به بریتانیا مهاجرت نمودند، بیشتر از بومیان انگلیس، در اقتصاد این کشور کمک کرده و در رشد آن تأثیر داشتند. در سال 2011، میزان مشارکت مهاجران خارج از منطقه اقتصادی اروپا نیز به بومیان انگلیس رسید. طبق تحقیقات یکی از پروفسورهای این دانشگاه در سالهای 1995 تا 2011،  مهاجران خارج از منطقه اقتصادی اروپا، درخواست بیشتری برای مزایای رفاهی نسبت به پرداخت مالیات‌هایشان داشتند، به این خاطر که تمایل به بچه‌دار شدن آنها از بومیان انگلستان، بیشتر بوده است.

یکی دیگر از تحقیقات کالج دانشگاهی لندن نشان می‌دهد که مهاجران از توانایی و مهارت‌های بالاتری نسبت به بومیان انگلستان، برخوردارند. طبق این تحقیقات در سال 2011، 32% از مهاجران اروپایی و 43% از مهاجران غیراروپایی دارای مدرک تحصیلی دانشگاهی بودند. این درحالی بود که تنها 21% از جمعیت بالغ بریتانیا تحصیلات دانشگاهی داشتند.

افزایش مهاجرت به انگلستان چه تأثیراتی خواهد داشت؟

تحقیقاتی که توسط دفتر اقتصاد آکسفور انجام گرفت و در دپارتمان استخدام و یادگیری منتشر شد، نشان می‌داد که مهاجران کارگر، در رشد اقتصادی انفجاری 2004 تا 2008 در جهان، نقش مهمی داشتند. در این تحقیقات با استفاده از همه‌پرسی‌ها مشخص شد که 31% از کارفرمایان، نقش مهاجران را در برپا نگه داشتن کسب و کارشان، بسیار حیاتی دانستند. این رقم در شغل‌های مربوط به سلامت، خدمات اجتماعی و کشاورزی به 50% می‌رسد. بعلاوه در این مطالعات استنباط می‌شود که مهاجران:

-  باعث سرعت بخشیدن به رشد همه‌جانبه آن کشور می‌شوند.

- بخاطر توسعه‌ی خط‌های هوایی جدید، باعث رشد صنعت گردشگری آن کشور می‌شوند.

- تأثیر مثبت و انگیزشی در بازده و سودمندی کارمندان و کارگران بومی دارند.

- با ایده‌ها و طرز فکر متفاوت و نویی که دارند، می‌توانند در شرکت‌ها بسیار سودمند واقع شوند.

- می‌توانند باعث بوجود آمدن ارتباطات فرهنگی و توسعه ملی شوند که باعث افزایش ارتباطات مؤثر بین‌المللی خواهد شد.

آیا افزایش مهاجرت به انگلستان باعث بیکاری می‌شود؟

یکی از سوالات متداول این است که آیا افزایش مهاجرت، تأثیری در نرخ بیکاری دارد؟ در تمام کشورها، به مهاجران این سرکوفت زده می‌شود که کار را از چنگ بومیان گرفتند و باعث بیکاری آنها شدند. مخصوصاً در دورانی که نرخ بیکاری در آن کشور بیشتر از هر موقعی بالا می‌رود.

اول از همه، مهاجرت وقتی مؤثر است که نرخ بیکاری آن کشور، پائین باشد. بطور مثال مهاجرت به ایالات متحده در قرن نوزدهم باعث افزایش شدید جمعیت شد، اما تأثیری در میزان بیکاری در آن کشور نداشت. مهاجران هم باعث افزایش نیروی کار و هم باعث افزایش تقاضا برای نیروی کار می‌شوند.

در مقابل، افزایش مهاجرت به انگلستان در دورانی که نرخ بیکاری بالا باشد، می‌تواند معضل بیکاری را تشدید کند. زیرا مهاجران به سختی می‌توانند کار پیدا کنند. این موضوع زمانی بدتر می‌شود که مهاجران از دانش انگلیسی و مهارت بالا برخوردار نبوده و از تبعیض نژادی نیز رنج ببرند. ولی بصورت کلی، این افزایش مهاجرت نیست که به تنهایی در نرخ بیکاری یک کشور مانند انگلستان تأثیر داشته باشد، بلکه رکود اقتصادی هم هست.

عامل دیگری که می‌تواند باعث افزایش نرخ بیکاری ملی انگلستان شود، اینست که مهاجران دارای توانایی و مهارت‌های پائینی باشند. این موضوع باعث بوجود آمدن بیکاری ساختاری می‌شود. بطور مثال در دهه 1950، مهاجرانی که از کارائیب به انگلستان مهاجرت داشتند، مجبور به انجام کارهای یدی (مانند راننده اتوبوس) برای پر کردن فرصت‌های شغلی بودند. اما هنگامی که دوران استخدام کامل در انگلستان به پایان رسید، بسیاری از آنها کارشان را از دست داده و بخاطر کمبود توانایی نتوانستند کار جدیدی پیدا کنند.

تأثیری که مهاجران در بحران اقتصادی فعلی بریتانیا خواهند داشت، بستگی به میزان توانایی و مهارت آنها در کار کردن دارد. تحقیقاتی که در دانشگاه اقتصادی لندن انجام گرفت، نشان می‌داد که تا سال 2012، میزان بیکاری در بین مهاجران بسیار بیشتر از بومیان انگلیس است و هنگام رکود اقتصادی تشدید شده بود. این موضوع از آنجا نشأت می‌گیرد که اغلب مهاجران، به انجام کارهای نیمه‌وقت و پاره‌وقت مشغولند و هنگامیکه رکود اقتصادی رخ می‌دهد، از کار بیکار می‌شوند. در سال 2012، نرخ بیکاری در هر دو گروه تقریباً یکسان شد، اما پس از آن و در دوران بحران اقتصادی امروز، ممکن است شاهد افزایش شدید بیکاری میان مهاجران باشیم.

آیا افزایش مهاجرت به انگلستان باعث پائین آمدن دستمزدها می‌شود؟

از یک نقطه‌نظر، افزایش عرضه‌ی نیروکار در انگلستان ممکن است باعث کاهش دستمزدها شود. این موضوع زمانی به حقیقت می‌پیوندند که مهاجران مایل به انجام کاری با دستمزد پائین‌تر از حد معمول باشند. اما بازهم نیازی نیست لزوماً اینطور باشد.  بطور مثال افزایش چشمگیر مهاجرت به امریکا در قرن بیستم، با افزایش دستمزدها همراه بود. از آنجایی که میزان خرج مردم در اقتصاد کشور بالا می‌رود، بنابراین تقاضای نیروی کار نیز افزایش پیدا می‌کند.

مقایسه نرخ بیکاری و مهاجرت به انگلستان

با اینحال امکان اینکه در برخی بازارهای کار، میزان دستمزد پائین‌تر رود، وجود دارد. بطور مثال اگر در یک بازار بخصوص کشاورزی، میزان دستمزدها بالا باشد، مهاجرانی که از کشورهای کم‌درآمد در این حوزه‌ها مشغول به کارند، باعث می‌شوند میزان دستمزد میانگین آن بازار کار بخصوص، پائین بیاید. همچنین این احتمال وجود دارد که برخی مهاجران بخاطر تحمل شرایط سخت زندگی در خارج از کشور، به کار در بازارهای سیاه با دستمزد بسیار پائین روی بیاورند که این خود با افزایش قانون‌شکنی و جرم در میان مهاجران همراه است.

تحقیقاتی که بانک انگلستان (Bank of England) درمورد تأثیر مهاجرت بر دستمزدها انجام داد، آن بود که افزایش مهاجرت به انگلیس، تأثیر بسیار کوچکی در پائین آمدن دستمزدها دارد (با هر 10% افزایش مهاجرت، تنها 0.31% میانگین دستمزدها پائین می‌آمد). اما این موضوع زمانی که اغلب مهاجران دارای توانایی و مهارت پائین باشند، وخیم‌تر شده و کاهش دستمزدها با افزایش ده درصدی مهاجرت، به 2% می‌رسد.

 تأثیرات مهاجرت به انگلستان بر کشورهای مبدأ

تأثیرات مثبت مهاجرت به انگلیس

- کشورها درحال توسعه از آن مستمری که دولت انگلستان به مهاجران برای کمک هزینه پرداخت می‌کند، سود می‌برند.

- بیکاری در آن کشور کمتر شده و جمعیت جوان مهاجر، آینده خود را بهبود می‌بخشند.

- مهاجرانی که به کشور خود بازمی‌گردند، می‌توانند با خود پس‌انداز، مهارت و ارتباطات بین‌المللی به همراه داشته باشند.

تأثیرات منفی مهاجرت به انگلیس

- تأثیرات منفی در اقتصاد آن کشور بخاطر از دست دادن نیروی جوان.

- از دست دادن افراد با توانایی و تحصیلات بالا، مخصوصاً کارکنان بهداشتی مانند پزشکان و ...

- مشکلات اجتماعی برای بچه‌هایی که در آن کشور تنها ماندند و یا بدون تعدادی از افراد خانواده‌شان رشد می‌کنند.

نژادپرستی در انگلستان چگونه است؟

نژادپرستی در انگلستانسوالی که ممکن است برای تمام متقاضیان مهاجرت به انگلستان بوجود آید اینست که آیا مردم انگلیس نژادپرست هستند یا خیر؟ نژادپرستی در تمام نقاط جهان وجود دارد، اما در میزان آن ممکن است تفاوت‌هایی میان ملت‌ها باشد. نوعی از نژادپرستی در برخی مردم انگلستان نیز وجود دارد. در تحقیقاتی که شبکه بی‌بی‌سی در سالهای 2014 و 2015 انجام داد، بر افزایش نژادپرستی درمیان مردم انگلستان دلالت داشتند؛ بطوریکه یک سوم جمعیت کل بریتانیا، بصورت خودمختار اعلام کردند که دارای تعصب نژادی هستند. این اختلاف‌های قومیتی میان مردم انگلستان، باعث بوجود آمدن شورش‌ و قتل‌های نژادی بین تمام نژادها شده است.

رفتارهای نژادپرستانه و تبعیض آمیز برخی مردم انگلیس نیز بیشتر متوجه رنگین‌پوستان و اقلیت‌های مذهبی مانند مسلمان‌هاست. آمارها نشان می‌دهند اغلب این رفتارها در مدارس انگلستان رخ می‌دهند و شهر بیرمنگام دارای بیشترین پرونده نژاد پرستی در انگلیس است.

بطور کلی از هنگام منع قانون برده‌داری از سال 1807، تا کنون هیچگاه قانونی به منظور تبعیض یا جداسازی نژاد یا قوم‌های خاصی، وضع نشده است. همچنین مشکلی برای ازدواج یکی از اقلیت‌ها با بومیان انگلستان وجود نداشته و حتی هیچگاه حق رأی از کسی بخاطر نژادی که به آن تعلق دارد، گرفته نشد. با اینکه هیچوقت قانونی موافق بر نژادپرستی و تبعیض نژادی وضع نشد و حتی قانون‌های برای غیرقانونی شمردان این اعمال تثبیت گردید، اما همواره برچسب نژادپرستی به مردم انگلستان بخاطر برخی رفتارهای زننده‌ی آنها در اجتماع و سیاست، زده می‌شود. همچنین این اتهام به بریتانیا زده می‌شود که هیچ حرکت مثبتی در برداشته شدن آپارتاید، انجام نداد.

بطور کلی تحقیقات نشان می‌دهد حدود نیمی از جمعیت انگلستان، به اندازه و شکل‌های متفاوتی، نژادپرست هستند. امروزه با وجود بحران اقتصادی و افزایش بیکاری بخاطر برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا)، این معضل تشدید یافته است. برای اطلاعات بیشتر به صفحه برگزیت و تأثیرات آن بر مهاجرت به انگلستان، مراجعه نمائید.

جمع‌بندی

بدیهی‌ست که مهاجرت به انگلستان برای مهاجران دارای سود و منفعت است؛ البته به این شرط که حقوق آنها بطور کامل رعایت شود. همینطور می‌تواند از لحاظ اقتصادی برای هر دو کشور مبدأ و مقصد سودمند باشد. اما با ساختار اقتصادی و تجارتی امروز، تنها کشورهای ثروتمند و قدرتمند، بیشترین سود را می‌برند. مهاجرت باعث فشارهای اجتماعی و فرهنگی روی فرد می‌شود که قبل از اتخاذ تصمیم، باید تمام این عامل‌ها را درنظر بگیرد.

همچنین مهاجرت این توانایی را دارد که مردم با طرزفکر و فرهنگ مختلف را با یکدیگر هم‌سو کند، اما هنگامی که فرد نتواند تفکرات خطرناک بومی آن کشور را نسبت به قوم یا افراد پیرو مذهب خویش تغییر دهد، اختلاف و نزاع بوجود می‌آید.

بطور کلی نحوه تأثیرگذاری مهاجرت به انگلستان به موارد زیر بستگی دارد:

- توانایی و صلاحیت‌های مهاجر. امروزه اداره مهاجرت انگلستان بسیار سختگیرانه عمل کرده و تنها افراد با توانایی و مهارت‌های بالا را قبول می‌کند.

- مهاجران چقدر زود بتوانند خود را با شرایط و فرهنگ کشور انگلستان وفق دهند. از لحاظ دانش زبان انگلیسی، تبعیض نژادی و ...

- سن مهاجران. اگر مهاجران اغلب در سن کار و جوان باشند، می‌توانند به معضل نسبت وابستگی که امروزه گریبان‌گیر دولت بریتانیا برای تعیین بودجه شده، کمک کنند.

- وضعیت اقتصادی کنونی انگلستان. در دوران رکود، مهاجران بسیار سخت می‌توانند کار پیدا کنند.

- نوع توانایی و مهارت‌های فرد مهاجر. اگر وضعیت اقتصادی انگلستان رو به زوال بیوفتد، مهاجران اروپایی این کشور ممکن است به راحتی به کشور خود بازگردند. اما مهاجران با مهارت پائین، دچار بیکاری ساختاری می‌شوند.

- مهاجران می‌توانند یک منبع درآمد خارجی باشند. مانند پرداخت هزینه‌ی دانشگاه‌های انگلستان. اما ممکن است مهاجران بخشی از درآمد خود را به بستگان خود به خارج کشور بفرستند که باعث کاهش چرخه اقتصادی در انگلستان می‌شود.

- اینکه آیا اقتصاد انگلستان قدرت این را دارد که جمعیت بیشتری را پوشش دهد؟ بطور مثال تأثیرات مهاجرت به انگلستان بر خدمات عمومی، سطح‌هی پر ازدحامی و مسکن چگونه خواهد بود؟

مادامیکه پیش‌شرط‌های اقتصادی وجود داشته باشد، مهاجرت موضوعی گریزناپذیر است. اگر مردم بخواهند جلوی مهاجرت را بگیرند، این وقعه بصورت زیرزمینی  و کنترل‌نشده اتفاق می‌افتد.

* در اقتصاد کلان، تقاضای کل برابرست با تقاضای کل برای کالاها و خدمات نهایی در اقتصاد در یک زمان و سطح معین. یعنی تقاضایی‌ست برای تولید ناخالاصی یک کشور، زمانی که سطوح موجودی کالا ثابت باشد.

** شاخص نسبت وابستگی يا بار تکفل، جزو آن دسته از شاخص های کیفی جمعيت است که برتری عددی افراد شاغل به افراد غيرشاغل را نشان می دهد. پايين بودن این شاخص بيانگر سطح مطلوب رفاه اقتصادی جامعه و قدرت پس انداز بيشتر است.