تحصیل در آلمان


تحصیل در آلمان راهی مطمئن برای ورود به این کشور می باشد.تحصیل در دانشگاه های آلمان در بیشتر موارد نیازی به پرداخت شهریه ندارد و این یکی از دلایل استقبال رو به افزایش دانشجویان بین المللی  در این کشور است. آلمان، چهارمین کشور از نظر پذیرش دانشجو بعد از آمریکا و انگلیس و استرالیا می باشد.

بیش از 450 مرکز آموزش عالی در آلمان وجود دارد که با ارائه  حدود 17500 دوره آموزشی موقعیت فوق العاده ای را برای متقاضیان بین المللی فراهم کرده تا قادر باشند در هر رشته تحصیلی که به آن علاقه دارند  و در هر مقطع،  به تحصیل در آلمان بپردازند. همچنین بیش از 800 دوره آموزشی به زبان انگلیسی ارائه می شود.

مقطع

طول دوره

زبان تدریس

پیش نیاز

کارشناسی

سال4-3

آلمانی(اکثر دوره ها)

پیش دانشگاهی و مدرک زبانB1یا B2  آلمانی

کارشناسی ارشد

سال2-1

انگلیسی آلمانی

کارشناسی و مدرک زبان آلمانی B2  یا مدرک زبان انگلیسی آیلتس 6 یا 6.5

دکترا

سال4-3

انگلیسی آلمانی

کارشناسی ارشد و مدرک زبان آلمانی B2  یا مدرک زبان انگلیسی آیلتس 6.5 یا 7


بیش از 12 درصد جامعه دانشجویی آلمان را دانشجویان بین المللی تشکیل می دهند و به همین دلیل با ادامه تحصیل در آلمان شما شانس آشنایی با دانشجویان بسیاری از سرتاسر جهان را خواهید یافت و با فرهنگ و رسوم بیشتر کشورهای دنیا آشنا خواهید شد.

از نظر کیفیت آموزشی 13 دانشگاه آلمان در لیست 200 دانشگاه برتر دنیا قرار دارند و برترین دانشگاه های آلمان عبارتند از:

 دانشگاه فنی مونیخTechnische Universität München بارتبه 60 جهانی   

دانشگاه روپرشت کارلز هایدلبرگRuprecht-Karls-Universität Heidelberg با رتبه 66جهانی

 دانشگاه ماکسیمیلیان مونیخ   Maximilians-Universität München با رتبه 75 جهانی

در بیشتر موارد برای تحصیل در آلمان نیازی به پرداخت شهریه نیست و در صورت لزوم مقدار ناچیزی به عنوان شهریه سالیانه دریافت می شود. همچنین امکان اخذ بورسیه های متنوع در رشته ها و مقاطع مختلف وجود دارد.

هر سال تحصیلی در دانشگاه های آلمان به دو ترم (نیم سال تحصیلی) تقسیم میشود:

·        نیم سال اول یا ترم تابستانه: تاریخ شروع نیم سال اول از ابتدای آوریل  (12فروردین ماه) و پایان آن اواخر سپتامبر(10 شهریور ماه) است

·        نیم سال دوم یا ترم زمستانه:  تاریخ شروع نیم سال دوم از ابتدای اُکتبر  (10 مهر ماه) وپایان این نیم سال اواخر مارس (31 فروردین ماه) می باشد.

با توجه به زمان مورد نیاز برای اخذ پذیرش و ازدیاد شمار متقاضیان دریافت ویزای تحصیلی آلمان در ایران(که بعضاٌ نوبت دهی از طرف سفارت آلمان در ایران به چند هفته هم میرسد )،دانشجویان ایرانی می بایستی، 1 الی 2 ماه پیش از زمان های اعلام شده اقدام  بکنند.


یکی از مزیت های دیگر تحصیل در آلمان امکان کار پس از فارق التحصیل شدن در کشورهای مختلف دنیاست. تقریبا تمام کمپانی های بزرگ دنیا دانشگاه های آلمان و مدارک صادر شده از سوی آن ها را تایید می کنند.بسیاری از دانشگاه های آلمان در لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم ایران هستند.حدود 71 دانشگاه آلمان در لیست دانشگاه های ممتاز و خوب وزارت علوم ایران هستند.

دانشجو می تواند پس از یک سال پس از شروع تحصیل در دانشگاه های آلمان رشته تحصیلی خود را تغییر دهد. تغییر رشته در دانشگاه های آلمان به دفعات می تواند انجام شود.

تاریخ شروع کلاس ها

نکته: با توجه به زمان مورد نیاز برای اخذ پذیرش  و ازدیاد شمار متقاضیان دریافت ویزای تحصیلی از سفارت آلمان در ایران(که بعضاٌ برای نوبت دهی به چند هفته هم میرسد )،دانشجویان ایرانی می بایستی، 1 الی 2 ماه پیش از زمان های اعلام شده اقدام  بکنند.

آن دسته از دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در آلمان به زبان آلمانی را دارند باید گواهی مهارت زبان آلمانی یا “ آزمون زبان انستیتو گوته ” را برای اخذ پذیرش به دانشگاه ارائه دهند. اما دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقاطعی که به زبان انگلیسی تدریس میشود را دارند میبایستی مدرک تسلط به زبان انگلیسی ایلتس(IELTS)  خود که  معمولا باید در سطح نمره  6-6.5 باشد ، به دانشگاه ارائه دهند.

دانشجویان ایرانی برای پذیرش از دانشگاههای دولتی آلمان نیاز به ارائه نامه سازمان سنجش مبنی بر قبولی در کنکور سراسری را دارند.در بعضی موارد دانشگاهها برای دانشجویان بین المللی که خارج از آلمان اقدام میکنند آزمون های ورودی در نظر گرفته اند ، که دانشجویان بعد از پشت سر گذاشتن این آزمون ها میتوانند وارد دانشگاه شوند.

مقاطع تحصیلی در آلمان

تحصیلات ابتدایی در کشور آلمان

در آلمان کودکان از سه سالگی وارد مهد کودک می شوند . آموزش رسمی آلمان در مدارس از ۶ سالگی شروع می شود که دوره  ابتدایی ۴ سال می باشد . پس از دوره ی ابتدایی دوره ی جدیدی آغاز می شود که مدت آن 5 یا ۶ سال می باشد . در پایان این دوره دانش آموزان بعد از۹ سال تحصیل ( ۴سال ابتدایی + ۵سال بعد از ابتدایی) مدرکHanp tschulabschluss  یا پس از گذراندن ۱۰ سال ( ۴ سال ابتدایی + ۶ سال بعد از ابتدایی)  مدرکReal schulabschluss  می گیرند.پس از اتمام این دوره دانش آموزان دو راه در پیش روی خود دارند.

اول ) مدارس فنی:

معمولا کسانی که این دوره را انتخاب می کنند افرادی هستند که وارد شدن به بازار کار برایشان اولویت است نه تحصیلات عالیه . پس از انتخاب مدارس فنی هم امکان وارد شدن به بازار کار وجود دارد و هم انتخاب مدارس عالی فنی.دانش آموزان می توانند پس از گذراندن این دوره ی فنی وارد مدارس عالی فنی می شوند که مدارس مخصوص که برای این دانش آموزان است.

دوم ) ادامه تحصیل در دبیرستان با گرایش های گوناگون:

این دوره برای دانش آموزانی است که قصد دارند در رشته های گوناگون تحصیل کرده و تحصیلات عالیه داشته باشند که پس از اتمام دوره ی دبیرستان وارد دانشگاهها می شوند.

تحصیل در آلمان (لیسانس)

طول دوره مقطع لیسانس در کشور آلمان ۴ ساله است افرادی که متقاضی ورود به این مقطع هستند می بایستی مدرک دیپلم را داشته باشند.هم چنین دوره ۴ ساله لیسانس به زبان آلمانی تدریس می شود و فرد متقاضی می بایستی مدرک زبان آلمانیB1یاB2را داشته باشد سیستم آموزشی کشور آلمان به دلیل حساسیت بسیار زیاد دولت آلمان به روی زبان آلمانی طوری طراحی شده است تا تمامی رشته های ارائه شده به زبان آلمانی ارائه شوند.بهتر است در ایران این مدرک را کسب کرده و بعد به کشور آلمان مهاجرت تحصیلی کنید.

آزمون های انستیتو گوته نشانگر میزان تسلط فرد به زبان آلمانی به عنوان زبان خارجی یا زبان دوم طراحی شده و در مراکز تعیین شده در سراسر دنیا بر اساس مقررارت یکسان  برگزار و ارزیابی میشود

تحصیل در آلمان (فوق لیسانس)

دوره تحصیلات کارشناسی ارشد در کشور آلمان دو ساله است.آلمان با داشتن معتبرترین دانشگاه های اروپا،سر آمد کشور های اروپایی در بحث آموزش است و به همین دلیل بسیاری از علاقه مندان به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر نظیر دکترا کشور آلمان را برای اتمام دوره فوق لیسانس خود انتخاب می کنند،چرا که می توانند بصورت کاملا رایگان مدارک تحصیلی خود را از بهترین دانشگاه های اروپا اخذ نموده و شانس خود را جهت اخد بورسیه های تحصیلی در مقطع دکترا افزایش دهند. دروس دانشگاهی کشور آلمان در مقطه فوق لیسانس به دو صورت آلمانی و انگلیسی تدریس میشوند.

تحصیل در آلمان (دکترا)

بصورت کلی تحصیلات در مقطع دکترا در دانشگاه های کشور آلمان به ۲ صورت است:

·        تحصیل با بورسیه تحصیلی

·        تحصیل در شرایطی که دانشجو شهریه ی دانشگاه را شخصا پرداخت می کند

تحصیل در آلمان در شرایطی که دانشجو مستلزم به پرداخت هزینه در دانشگاههای کشور آلمان می باشد، همانند اخذ پذیرش در مقطع فوق لیسانس کشور آلمان می باشد .با توجه به این نکته که کشور آلمان برای افرادی که در مقطع دکترا در این کشور مشغول به تحصیل هستند،حقوقی ماهیانه به میزان تقریبا ۲ هزار دلار را مدنظر قرار می دهند ، لذا دانشجویان ایرانی رقابت بسیار سختی را در راستای اخذ بورسیه دکترا در کشور آلمان در پیش دارند.

برای اخذ بورسیه ی تحصیلی دکترا در آلمان:

·        داشتن مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد از دانشگاه های معتبر

·        مدرک دال بر تسلط کافی و زبان انگلیسی (حداقل آیلتس ۶٫۵)

·        جلب نظر یک استاد مشاور(supervisor) که تز دکترا فرد را پشتبانی نماید.

·        داشتن تالیفات دانشگاهی از قبیل مقالات بین المللی ، کتاب و

داشتن همه و یا تعدادی از آیتم های ذکر شده،می تواند در راستای افزایش شانس فرد در جهت اخذ پذیرش نقش بسزایی ایفا نماید.

تحصیل در آلمان و حق کار برای دانشجویان

به دانشجویان در کشور آلمان مجوز کار تا سقف ۳۰ ساعت در هفته داده می شود. میانگین دستمزد این افراد حدودا بین ۸ تا۱۰ یورو به ازای هر ساعت می باشد که که مجموع درآمدهای حاصله از کار دانشجویی میتواند هزینه های زندگی و تحصیل فرد را در یک سال پوشش دهد.

البته یافتن کار دانشجویی در هر کشوری وابسته به پارامترهای متفاوتی نظیر سطح آگاهی فرد از زبان آن کشور ، تجربه کاری ، ویژگی های شخصی فرد ، زمان ورود شخص به کشور و.. است .

امکان کار پس از فارغ التحصیلی در آلمان

فارغ التحصیلان دانشگاه های آلمان پس از پایان تحصیلات خود به مدت یک سال و نیم اجازه دارند در آلمان به دنبا کار باشند. در صورت پیدا کردن یک شغل مناسب بعد از حداقل دو سال کار و پرداخت مالیات، امکان درخواست اقامت دائم در آلمان وجود خواهد داشت.

 هزینه های زندگی در آلمان

هزینه های زندگی درحین تحصیل در آلمان که شامل هزینه های مسکن ، غذا ، رفت و آمد ، بیمه و.. است برای دانشجویان به صورت میانگین بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ یورو در ماه می باشد.

---------------------------
هزینه های تحصیل در آلمان

---------------------------

 azin hamzeh
  سلام و خسته نباشید من فارغ التحصیل کارشناسی معماری هستم برای ارشد میخوام برم المان من الان کلاسای زبان المانی میرم و تقریبا اخراشم که مدرکمو بگیرم کارامو انجام بدم برم اما اینجا دیدم نوشته برا ارشد باید IELTS داشته باشم کنار زبان المانی ... اگه بخوام زبان انگلیسی بخونم اینجوری 1 سال عقب میمونم که ایا واجب این مدرک و داشته باشم ؟ یا همین مدرک المانیم کافیه ؟؟؟؟  
 محمد
  باسلام . من مدرک دیپلم دارم ... آیا حتی به قید وثیقه هم نمیشه از کشور خارج شد . من مشکلی با اینکه نمیتونم برکردم ندارم فقط میخواام برم .  
 Samaneh
  سلام من فوق لیسانس صنایع غذایی هستم.لیسانسمو از دانشگاه ازاد گرفتم ولی ارشدو سراسری خوندم به نطرتون از آلمان میتونم بدای دکترا ویزای تحصیلی بگیرم؟  
 هانیه
  با سلام من 30 سال دارم و فوق لیسانس IT هستم از دانشگاه امیر کبیر و6 سال سابقه کار مرتبط دارم میخواستم اطلاعاتی در خصوص ویزای کاری و تحصیلی اتریش داشته باشم 1. امکان شروع پروسه بدون مدرک زبان وجود دارد ؟2. شرایط همسر با این ویزا به چه صورتی است ؟3. آیا وکلای مربوطه امکان گرفتن پیشنهاد کاری را دارند ؟با تشکر  
 سیاوش احمدی
  سلام. دختر من در حال حاضر کلاس پنجم ابتداییه. می خوام وقتی به کلاس اول دبیرستان رفت اون رو بفرستم کشور آلمان برای ادامه تحصیل . چه طور می تونم برای دخترم پذیرش تحصیلی بگیرم و اصلا" کشور آلمان از دوران دبیرستان پذیرش تحصیلی می پذیرد یا خیر؟ لطفا" جواب سوالم رو به ایمیلم ارسال فرمایید . متشکرم. در ضمن هدف من بیشتر شهر مونیخ می باشد.  
 شیوا اکبری
  سلام من معدل دیپلمم19.16 ولی پیش دانشگاهیم17شده من میتونم برای کالج اقدام کنم؟رشته تجربی هستم  
 mahsa
  سلام وقت بخیر...من سال آخر کارشناسی ارشد مهندسی متالورژی هستم. مقاله بین المللی 3 تا دارم.. ولی زبان آلمانی بلد نیستم.. میخواستم برای دکترا درخواست بدم بنظرتون امکانش هست برای سال آینده؟  
 صادق
  واسه تحصیل در آلمان باید یا مدرک آلمانی یا انگلیسی داشته باشید. اگرم نداشته باشید، شاید دانشگاه برای شما یه سری دوره زبان بذاره هنگام تحصیل، ولی هزینش خیلی خیلی بیشتر از ایرانه  
 Milad
  سلام‌ من امسال مدرک کارشناسی اتاق عملمو میگیرم میخواستم‌ ببینم‌ میتونم‌ برای پزشکی یا دندون اقدام کنم؟و شرایط چجورهممنون ازتون  
 Maede
  سلام ببخشید با مدرک دیپلم هم میشه اونجا ادامه تحصیل داد یا نه  
 محمد اص
  سلام. میشه، ولی باید در ایران کنکور بدین و یه دانشگاه سراسری قبول بشین. بعد یه برگه اشتغال به تحصیل ارائه بدین. دانشگاه های آلمان مدرک اشتغال به تحصیل دانشگاه آزاد و قبول ندارن.  
 alireza dadrss
  سلام از سوم دبیرستان ب بعد ینی پس از گرفتن دیپلم هم میشه رفت؟  
 محمد اص
  برای آقایان که مشمول سربازی میشن، امکانش نیست. یعنی از آلمان مشکلی نداره، ایران اجازه خروج از کشور رو نمیده. برای تحصیل در آلمان باید از لیسانس به بعد اقدام کنین  
 Roya
  باسلاممیخواستم بدونم تحصیل در دانشگاهای المان برای سال۲۰۱۷ همچنان رایگانه؟(برای دانشجویان خارجی)و اینکه هزینه ی خوابگاه باید جداگانه پرداخت شه؟اگر جداست چقدر میشه در ماه  
 Mohamad
  یک و نیم میلیون تا دو تومن  
 علی
  سلام من دیپلم ریاضی با معدل 13.5 دارم میتونم توی رشته روانشناسی دانشگاه های بدون شهریه پذیرش بگیرم؟؟؟کلا چقد هزینه رفتنشه؟ وثیقه یا چیز دیگه از این دست داره؟  
 saeed
  با این معدل روانشناسی در حد شما نیست به کمتر از جراحی مغز و اعصاب رضایت نده  
 احمد غریبی
  فکر نکنم این امکان وجود داشته باشه که از ریاضی، بری روانشناسی. ولی در کل برای تحصیل توی المان باید از لیسانس به بعد اقدام کنی، مگه اینکه سربازی رفته باشی که دیگه برای لیسانس هم میتونی بری المان. برای لیسانسم که باید اولش کنکور بدی  
 شبنم
  سلام یه سوال داشتم اونم اینه که با ویزای تحصیلی آلمان میشه توی مدت تحصیل به کشورهای دیگه اروپایی هم راحت رفت و آمد کرد ؟  
 ترمه
  آره فکر میکنم میشه چند تا از دوستام که تو ایتالیا و اتریش درس میخونن خیلی راحت میرن کشورهای دیگه اروپایی چون با همون ویزای تحصیلیشون کارت اقامت موقت داده میشه.صد در صد آلمان هم همینجوریه.  
 mohsen kardani
  سلام و خسته نباشید. من رشته الکترونیک در مقطع کاردانی هستم. میخواستم ببینم برای ادامه تحصیل در آلمان برای مقطع لیسانس آیا هزینه تحصیل در آلمان مجانی است؟ ؟؟  
 رشید
  اگر بتونید پذیرش بگیرید بله بیشتر دانشگاه های آلمان بدون شهریه هستند.  
اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید،لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید