پیدا کردن کار در آلمان

اگر شما یک خارجی به دنبال کار در آلمان هستید، ممکن است دشوار باشد که بدانید جستجوی شغلی خود را از کجا شروع کنید، به خصوص اگر تنها بر زبان انگلیسی تسلط داشته باشید. اگر دارای مدرک تحصیلی یا گواهی صلاحیت شغلی حرفه ای باشید، تجربه کار دارید یا می توانید به زبان آلمانی صحبت کنید، شانس خوبی برای پیدا کردن کار در آلمان دارید، به ویژه در بخشهای خاص با کمبود کارگر آلمانی. چه هنوز در کشور خود باشید و چه در آلمان، بهترین راه برای جستجوی شغل در اینترنت و از طریق وب سایت های کاریابی است، با توجه به کشور مبدا شما، شرایط متفاوتی برای کار در آلمان وجود دارد.

آلمان دارای بزرگترین اقتصاد در اروپا و پنجمین اقتصاد برتر در جهان است، در نتیجه مشاغل زیادی برای متقاضیان خارجی با مهارت های تخصصی وجود دارد. یافتن مشاغل انگلیسی زبان در آلمان نیز ممکن است، اگرچه در بیشتر این موارد حداقل آشنایی با مقدار کمی آلمانی نیز نیاز خواهد بود. اگر قصد دارید در بخش های آلمان که دارای کمبود متخصصین واجد شرایط هستند استخدام شوید، باید شرایط خاصی را داشته باشید؛ جای خالی در این بخش ها توسط آژانس استخدام فدرال BA اعلام می شود.


بازار کار در آلمان

آلمان یکی از کمترین نرخ های بیکاری در اتحادیه اروپا را دارد که 3.9٪ در ماه می سال 2020 اندازه گیری شده است. این میزان کمتر از میانگین اتحادیه اروپا 6.7٪ و منطقه یورو 7.4٪ می باشد؛ در برخی مناطق جنوب آلمان، مانند مونیخ، نرخ بیکاری حتی پایین تر نیز هست. مطالعه ای توسط موسسه تحقیقات فدرال آلمان در مورد جمعیت نشان داد که یک سوم مهاجران غیر اتحادیه اروپا در آلمان در سال 2010/11 ظرف 12 ماه کار پیدا کردند، اگرچه این وضعیت پس از هجوم پناهندگان آلمان از سال 2015 و با بحران 2020 کووید تغییر کرده است.

بسیاری از شرکت های بزرگ جهانی در این کشور قرار دارند و اقتصاد آلمان به ویژه در بخش خودرو قدرتمند است. برخی از بزرگترین شرکتها در آلمان عبارتند از:

•        فولکس واگن (خودرو)

•        دایملر (خودرو)

•        آلیانز (امور مالی)

•        BMW (خودرو)

•        زیمنس (الکترونیک)

•        بوش (الکترونیک)

•        دویچه تلکام (ارتباطات راه دور)

با این حال، شرکت های کوچکتر و استارت آپ ها در آلمان نیز بسیار درخشان هستند؛ حدود 90٪ مشاغل در آلمان SME هستند و حدود دو سوم مشاغل مربوط به آنها را تشکیل می دهند.


شرایط کار در آلمان

با توجه به پایین بودن سطح بیکاری در آلمان، این کشور به اندازه سایر مناطق اروپا تحت تأثیر کمبود مهارت قرار نگرفته و میزان صدور ویزای کار آلمان نسبتا کمتر می باشد. با این وجود، کمبود کارگران متخصص در رشته های فناوری، مهندسی، ریاضیات و مشاغل بهداشتی، به ویژه در جنوب و شرق آلمان دیده می شود. بر اساس آخرین آمار در حال حاضر چیزی بیش از 573هزار فرصت شغلی در آلمان وجود دارد که نسبت به سال قبل بیش از 200هزار شغل کاهش یافته است. مشاغل دارای مهارت خاص و کارهای غیر رسمی در زمینه هایی مانند آموزش انگلیسی و مهمان نوازی بیشترین جای خالی را دارند.

حداقل دستمزد برای کار در آلمان در ابتدای هرسال تعیین می شود که در سال 2020، ساعتی 9.35 در نظر گرفته شده بود و در رده پنجم کشورهای اتحادیه اروپا بر اساس حقوق قرار داشت. میانگین درآمد ماهانه در آلمان 4021 یورو است که در شغل ها و شهرهای مختلف، و بر اساس جنسیت متفاوت می باشد. در فرهنگ کار آلمان مدیریت بسیار قوی بوده و کارمندان آلمانی بسیار دقیق و برنامه ریزی شده کار می کنند و براساس واقعیت ها تصمیم می گیرند. جلسات کاری منظم و کارآمد هستند و از دستور کار و برنامه دقیق پیروی می کنند، جایی که هدف رسیدن به انطباق و تصمیم نهایی است. زمان کار در آلمان مفهومی کاملاً مشخص است، به همین دلیل افراد بسیار وقت شناس و حرفه ای هستند.


شرایط پیدا کردن کار در آلمان

آلمان مانند یک آهنربا برای کارگران است، چه در بخش مالی فرانکفورت یا بازاریابی برلین باشند، چه در مورد نوآوری های خودرو در مونیخ تحقیق کنند، یا آن را در بخش بازاریابی برلین بزرگ کنند. با این وجود، اگر قصد کار در آلمان را دارید، مواردی وجود دارد که باید قبل از اقدام برای کار بدانید؛ همانند بسیاری از جنبه های زندگی در آلمان، کار در این کشور نیز تفاوت های خاص خود را دارد. متقاضیان کار در آلمان باید مهارت های زبان آلمانی خود را نیز ارتقا دهند، اکثر مشاغل سطح بالا در آلمان نیاز به مصاحبه دارند و تقریباً همه کارفرمایان اصرار بر صحبت کردن و نوشتن به زبان آلمانی روان دارند.

برای پیدا کردن کار در آلمان به صورت حضوری افراد می توانند یک ویزای جستجوی کار دریافت کنند، این ویزا توسط دولت آلمان از طریق کنسولگری ها یا سفارتخانه های خارج از کشور صادر می شود و به افراد خارجی اجازه یافتن کار در آلمان را می دهد. ویزای جستجوی کار آلمان به دارنده خود شش ماه فرصت می دهد که در آلمان مستقر شده و به صورت حضوری جستجو کرده و با کارفرمایان تماس بگیرند. اگر می پرسید که چه مدت طول می کشد تا شغلی در آلمان پیدا کنید، پاسخ آن متفاوت است، اگر از پورتال های آنلاین استفاده می کنید باید یک بازه زمانی چند ماهه را در نطر بگیرید.


منابع برای پیدا کردن کار در آلمان

مشاغل در آلمان اغلب در وب سایت های استخدام آلمان Jobbörsen تبلیغ می شود، برخی از آنها در برخی از صنایع تخصص دارند و یا در مشاغل عمومی برای خارجیان متمرکز هستند.

Expatica jobs: برای مشاغل متمرکز بر مهاجران و انگلیسی زبانان در آلمان، وب سایت Expatica یک انتخاب به روز در طیف وسیعی از بخشهای مختلف می باشد.

سایت های شغلی عمومی آلمان: آژانس استخدام فدرال Bundesagentur für Arbeit (BA) بزرگترین ارائه دهنده خدمات بازار کار در آلمان، دارای شبکه ای بیش از 700 آژانس و دفاتر در سراسر کشور است. سایر وب سایت های عمومی برای پیدا کردن کار در آلمان:

•        Monster

•        JobStairs

•        Jobooh: مشاغل استارت آپ

•        Kimeta

•        Kununu

•        MeineStellenboersen

مشاغل انگلیسی زبان در آلمان:

•        Craigslist

•        English jobs

•        The Local

•        Toplanguage jobs

مشاغل تخصصی:

•        Academics: مشاغل دانشگاهی و پژوهشی

•        Jobware: مدیریت و متخصص

•        Staufenbiel: کارآموزی و مشاغل فارغ التحصیلی

•        Stepstone: کارآموزی و موقعیت های فارغ التحصیلی