دریافت پذیرش تحصیلی در آلمان

آلمان یکی از کشورهای پیشرو از نظر اقتصادی و تحصیلی در جهان می باشد که به دانشجویان بین المللی این فرصت را می دهد که با استفاده از بورسیه ها، به تحصیل رایگان در دانشگاه های این کشور بپردازند. تعداد دانشجویان خارجی که آلمان را برای ادامه تحصیل انتخاب می کنند هرساله درحال افزایش است؛ بیشتر این دانشجویان برای شروع تحصیل نیاز به گرفتن ویزای تحصیلی در کنسولگری آلمان دارند. با توجه به اینکه آلمان جزء کشورهای شینگن می باشد،  برای بازدید و سایر دلایل کوتاه مدت می توانید از ویزای شنگن استفاده کنید؛ اما برای تحصیل و اقامت بلند مدت در این کشور باید ویزای تحصیلی ملی آلمان را دریافت کنید.


ویزای تحصیلی آلمان

سیستم آموزشی با کیفیت بالا، زندگی در بهترین شهرهای آلمان و دانشگاه های عالی و متنوع باعث می شود تا دانشجویانی از سراسر جهان کشور آلمان را برای ادامه تحصیل و اقامت پس از آن انتخاب کنند. ویزای تحصیلی آلمان برای مقاطع تحصیلی مختلفی شامل تحصیلات تکمیلی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و تبادل دانشجویان صادر می شود. این نوع ویزا به افرادی تعلق می گیرد که شرایط اولیه مانند حداکثر سن، حداقل معدل، تمکن مالی، نامه پذیرش از دانشگاه های آلمان، مدرک زبان و انگیزه نامه قوی را داشته باشند.  ویزای تحصیلی آلمان به سه بخش زیر تقسیم می شود :

•        ویزای دانشجویی : این ویزا برای دانشجویان بین المللی که دردانشگاه های آلمان پذیرفته شده اند صادر می شود.

•        ویزای متقاضیان تحصیل در آلمان : این ویزا برای متقاضیان تحصیل که برای انجام امور پذیرش تحصیلی در آلمان نیاز به حضور در کشور دارند صادر می شود و اجازه تصیل در آلمان را نمیدهد.

•        ویزای تحصیل زبان آلمانی : این ویزا تنها اجازه تحصیل در رشته زبان آلمانی را می دهد.


روند دریافت پذیرش تحصیلی در آلمان

آلمان یکی از محبوب ترین کشورهای تحصیلی غیر انگلیسی زبان در جهان است و دلیل آن زندگی در شهرهای مشهور تحصیلی با هزینه متناسب و کم بودن (یا حذف) شهریه ها می باشد. برای مهاجرت تحصیلی به آلمان باید مدارک خواسته شده کامل و به درستی ارائه شده و شرایط اولیه برآورده شود؛ یکی از مهم ترین مدارک نامه پذیرش از دانشگاه مربوطه می باشد. برای دریافت پذیرش تحصیلی باید مراحل زیر را به درستی و به ترتیب طی کنید:

1-    انتخاب دانشگاه : زمانی که تحصیل در آلمان را انتخاب کردید باید رشته و دانشگاهی متناسب با زمینه تحصیلیتان برگزینید تا بتوانید در دانشگاه های برتر آلمان به ادامه تحصیل بپردازید.

2-    محیا کردن شرایط : برای شروع تحصیل در آلمان باید صلاحیت ورود به آموزش عالی راداشته باشید، یعنی گواهی مدرک دوره قبلی تان مورد قبول دانشگاه باشد. ممکن است از دانشجویان بین المللی امتحان ورودی نیز گرفته شود.

3-    هزینه های تحصیل : برای اثبات توانایی مالی دانشجو باید مبلغ مشخص شده درسال تحصیلی را در حساب خود داشته باشد. این مبلغ باید علاوه بر هزینه های تحصیل، هزینه های زندگی را نیز پوشش دهد که درسال جاری 8700 یورو تعیین شده است. بورسیه های تحصیلی آلمان یکی از روش های کمک تحصیلی عالی به دانشجویان بین المللی می باشد.

4-    درخواست پذیرش : برای ارسال درخواست پذیرش از دانشگاه های آلمان میتوانید مستقیما به دفتر بین المللی دانشگاه ها یا از طریق وب سایت www.uni-assist.de که پورتال متمرکز پذیرش دانشجویان بین المللی می باشد اقدام کنید. در بسیاری از دانشگاه های آلمان میتوانید دوبار در سال درخواست پذیرش دهید، درشروع هر ترم تحصیلی. اسناد و مدارک مورد نیاز برای پذیرش تحصیلی در هر موسسه مشخص می شود اما به طور کلی مدارک زیر از دانشجویان خواسته می شود :

•        مدرک تحصیلی قبلی

•        مدارک مربوط به زبان

•        ترجمه ریزنمرات

•        2 قطعه عکس پرسنلی

•        کپی پاسپورت معتبر

•        پرداخت هزینه درخواست (متفاوت با توجه به دانشگاه)

5-    بیمه درمانی : هر شخصی که قصد مهاجرت به آلمان یا اقامت موقت در این کشور را دارد باید قبل از ورود به کشور بیمه سلامت به مدت زمان اقامت خود تهیه کند. برای پوشش هزینه بیمه، باید ماهانه حدودا بین 80 تا 160 یورو بپردازید و اگر بالای سی سال داشته باشید این مبلغ بیشترهم می شود. در صورتی که زمان شروع دوره تحصیلی بالای 29 سال داشته باشید تنها می توانید از بیمه خصوصی استفاده کنید.

6-    ویزای تحصیلی : در این مرحله دانشجویان متقاضی باید درخواست ویزای تحصیلی آلمان کنند؛ این درخواست از طریق وب سایت نزدیکترین سفارت یا کنسولگری آلمان به صورت آنلاین انجام می شود. پس از تکمیل مدارک و پرداخت هزینه های مربوطه باید یک وقت مصاحبه درخواست کنید که معمولا پس از 25 روز تا سه ماه نتیجه بررسی درخواست ویزا به اطلاعتان خواهد رسید.

7-    محل سکونت : پس از دریافت ویزای تحصیلی خود زمان آن رسیده که به دنبال محل اقامت خود باشید، زیرا متاسفانه بیشتر دانشگاه های آلمان به دانشجویان بین المللی مکانی برای اقمت نمی دهند. اجاره محل سکونت احتمالا بیشترین هزینه ماهانه را به خود اختصاص خواهد داد؛ البته بسته به شهر و منطقه محل زندگی متفاوت خواهد بود.

8-    ثبت نام : قبل از شروع ترم تحصیلی باید برای استفاده از امکانات دانشگاهی مانند کتابخانه ثبت نام کنید. همچنین می توانید از حساب بانکی دانشجویی که به صورت رایگان ارائه می شود نیز استفاده کنید.


زمان مناسب برای درخواست پذیرش تحصیلی در آلمان

در بیشتر موسسات آموزش عالی در آلمان زمان درخواست ترم زمستانه که از ماه سپتامبر یا اکتبر شروع می شود، ازاوایل می آغاز و 15 جولای به اتمام می رسد. برای ترم تابستان که از ماه مارس یا آوریل شروع می شود، از اوایل دسامبر آغاز و 15 ژانویه به اتمام می رسد. نامه های پذیرش از دانشگاه های آلمان در آگوست یا سپتامبر و فوریه یا مارس ارسال میشوند.

بهترین زمان برای درخواست ویزای تحصیلی آلمان بلافاصله پس از دریافت نامه پذیرش ازدانشگاه و تامین بودجه لازم برای زندگی می باشد. در صورتی که بورسیه تحصیلی دریافت نکردید اثبات منابع مالی یکی ازمهمترین الزامات بوده و حتما باید پیش از درخواست ویزا آن را محیا کرده باشید.


مدرک زبان برای دریافت پذیرش از دانشگاه های آلمان

 برای تحصیل در دانشگاه های آلمان، مهارت دانشجویان در زبانی که دروس با آن تدریس می شود باید بسیار بالا باشد.  معمولا دوره های تحصیلات تکمیلی در آلمان به دو زبان انگلیسی و آلمانی تدریس می شود با به این صورت که دو یا چهار ترم اولیه به زبان انگلیسی و پس از آن به زبان آلمانی ادامه می یابد. در صورتی که بخواهید در رشته های انگلیسی زبان دانشگاه های آلمان مشغول به تحصیل شوید ارائه مدرک زبان انگلیسی آیلتس یا تافل کفایت می کند. حداقل نمره های مورد قبول این آزمون ها به دانشگاه بستگی دارد، اما معمولا 6 برای آیلتس و 80 برای تافل در نظر گرفته می شود.

سطوح پذیرش در رشته هایی که به زبان آلمانی تدریس می شوند با توجه به دانشگاه، مقطع تحصیلی و رشته متفاوت است. برای تحصیل در برنامه کارشناسی آلمانی زبان باید مدرک سطح C1  از آزمون CEFR و DSH II را داشته باشید؛ برای مقطع کارشناسی ارشد دانش زبان آلمانی سطح DSH I یا DSH II مورد نیاز می باشد. برای گذراندن دوره تحصیلی در مقطع دکترا هیچ الزام عمومی برای مدرک زبان وجود ندارد و الزامات آن به صورت مستقل توسط آیین نامه پذیرش تحصیلی ارائه دهنده آموزشی تنظیم می شود.

اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید،لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید