ویزای تحصیلی آمریکا

اگر می خواهید به عنوان یک دانشجوی تمام وقت در ایالات متحده تحصیل کنید، به ویزای دانشجویی نیاز خواهید داشت، دو دسته ویزای غیر مهاجرتی برای افرادی که مایل به تحصیل در آمریکا هستند وجود دارد، این ویزاها به عنوان ویزای F و M شناخته می شوند. شما می توانید با ویزای F-1 یا M-1 وارد کشور آمریکا شوید به شرط آنکه شرایط زیر را داشته باشید:

  • باید در یک برنامه آموزشی "آکادمیک"، یک برنامه آموزش زبان یا یک برنامه حرفه ای ثبت نام کنید
  • مدرسه شما باید توسط برنامه تبادل دانش آموزان و بازدیدکنندگان، مهاجرت و اجرای گمرک تأیید شود
  • شما باید به عنوان یک دانشجوی تمام وقت در موسسه آموزشی ثبت نام کنید
  • شما باید به زبان انگلیسی مسلط باشید یا در دوره هایی که منجر به مهارت انگلیسی می شود ثبت نام کنید
  • شما باید بودجه کافی برای حمایت شخصی در طول دوره تحصیلی پیشنهادی داشته باشید
  • باید اثبات کنید که در پایان دوره تحصیل قصد خروج از کشور را دارید.

ویزای تحصیلی آمریکا

برای دریافت ویزای دانشجویی آمریکا، متقاضی باید از دانشگاه یا مرکز آموزشی که قصد تحصیل دارد گواهینامه SEVP دریافت کند، سپس می تواند درخواست ویزای F جهت ادامه تحصیل در دانشگاه، کالج زبان انگلیسی و یا مدارس خصوصی را ارائه دهد، متقاضیان تحصیل در هنرستانها و یا موسسات آموزشی دیگر باید تقاضای ویزای M کنند. در صورتی که متقاضی ورود به آمریکا قصد گردشگری داشته باشد و در همان زمان قصد گذراندن دوره تحصیلی که مدت آن کمتر از 18 ساعت در هفته است را داشته باشد میتواند تقاضای ویزای توریستی آمریکا از گروه B نمایددد و اگر دوره مورد نظر بیشتر از 18 ساعت در هفته باشد، باید ویزای دانشجونی درخواست کند. همچنین در صورتی که فصد رفتن به سمینار یا کنفرانس داشته باشد می بایست تقاضای ویزای تحصیلی نماید.


زمان و نحوه درخواست ویزای تحصیلی آمریکا

متقاضیان تحصیل در آمریکا باید در اولین زمان ممکن بعد از دریافت گواهینامه SEVP تقاضای ویزای دانشجویی خود را به سفارت و یا کنسولگری آمریکا ارائه کنند تا زمان کافی برای بررسی پرونده شان وجود داشته باشد. متقاضیان ویزای تحصیلی آمریکا باید توجه کنند که سفارت و کنسولگریهای آمریکا در سراسر دنیا فقط تا 120 روز مانده به تاریخ ثبت نام در موسسه آموزشی (دانشگاه) ویزای تحصیلی را صادر می کنند و در صورتی که متقاضی در زمانی بیشتر از 120 روز مانده به تاریخ ثبت نام اقدام کرده باشد، سفارت مدارک متقاضی را نگه خواهد داشت تا زمانی که امکان صدور ویزا از نظر زمانی وجود داشته باشد.

دانشجویانی که مدرک تحصیلی قبلیشان را خارج از کشور امریکا گرفته اند، باید آن را برای یکی از سازمان های ارزشیابی مدارک تحصیلی در امریکا ارسال کنند تا مدرکشان اعتباردهی شود. پس از ارسال مدارک تحصیلی ارزشیابی شده خود به بخش دپارتمان پذیرش دانشگاه و پرداخت هزینه مربوط به بررسی درخواست پذیرش Application fee، فرایند بررسی مدارک و تعیین سطح علمی متقاضی ویزای تحصیلی آمریکا آغاز می گردد. مدت زمان بررسی مدارک در دانشگاههای مختلف آمریکا متفاوت بوده و بستگی به زمان شروع ترم تحصیلی در آن موسسه دارد. توجه داشته باشید نمرات آزمون ها باید مستقیماً توسط سازمان مسئول برگزاری آزمون به دانشگاه مربوطه ارسال گردد. برخی از دانشگاه ها و دانشکده های آمریکایی درخواست می کنند که توصیه نامه هایی مستقیماً توسط معلمین، اساتید یا کارفرماها برایشان ارسال شود. اسناد و مدارکی که به زبان انگلیسی نیست باید به همراه ترجمه رسمی انگلیسی آنها ارائه شود.


مدارک مورد نیاز ویزای تحصیلی آمریکا

جهت دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه های آمریکا بر اساس رشته و مقطع تحصیلی، مدارک متفاوتی مورد نیاز می باشد، البته تقریباً اکثر دانشگاه ها بطورعمومی مدارک زیر را از داوطلبان می خواهند:

مدارک مورد نیاز دریافت ویزای تحصیلی آمریکا در مقطع کارشناسی:

۱-  ترجمه رسمی مدرک دیپلم و یا پیش دانشگاهی همراه با ریز نمرات

۲-  کپی مدرک TOEFL یا IELTS (در صورت وجود)

۳-  کپی از صفحه اول پاسپورت (ترجمه شناسنامه برای کسانی که پاسپورت در حال حاضر ندارند)

۴-  رزومه شخصی (Resume\CV) به زبان انگلیسی

۵-  ارسال پروفایل کاری برای رشته های مرتبط با طراحی، گرافیک و یا معماری


مدارک مورد نیاز دریافت ویزای تحصیلی آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد:


۱-  ترجمه رسمی مدرک لیسانس همراه با ریز نمرات چهارساله

۲-  کپی مدرک TOEFL یا IELTS (در صورت وجود)

۳-  کپی از صفحه اول پاسپورت (ترجمه شناسنامه برای کسانی که پاسپورت در حال حاضر ندارند).

۴-   تایید مقالات به زبان انگلیسی

۵-   ترجمه از صفحه آخر پایان نامه همراه با تأیید از دانشگاه

۶-   رزومه شخصی (Resume/CV) به زبان انگلیسی

۷-   حداقل ۳ توصیه از اساتید (۴ توصیه نامه پیشنهاد می شود)

۸-   کپی از مدرک GRE/GMAT (در صورت وجود)

۹-   انگیزه نامه تحصیلی در خصوص رشته مورد علاقه (Statement of purpose)


مدارک مورد نیاز دریافت ویزای تحصیلی آمریکا در مقطع دکتری:

۱-   ترجمه رسمی از کلیه مدارک دانشگاهی لیسانس و فوق لیسانس به همراه ریز نمرات

۲-   کپی از مدرک TOEFL با حداقل نمره ۹۰ از آزمون IBT و ۵۵۰ از آزمون PBT

۳-   کپی از مدرک GRE/GMAT (در صورت وجود)

۴-   حداقل ۴ توصیه نامه تحصیلی از استاد، مدیران همکار و محققان همکار

۵-   پروپوزال تحقیقاتی در مورد رشته مورد نظر برای تحصیل در مقطع دکتری

۶-   ترجمه رسمی از صفحه آخر پایان نامه های لیسانس و فوق لیسانس با ذکر نمره

۷-   رزومه و سوابق کاری (Resume/CV)

۸-   تاییده مقالات علمی منتشر شده (در صورت وجود)

۹-   ترجمه رسمی کلیه مدارک مثبت تحصیلی، تحقیقاتی، کاری، سمینار ها، تشویق نامه ها و … (در صورت وجود)

۱۰-   کپی از صفحه اول پاسپورت (ترجمه شناسنامه برای کسانی که در حال حاضر پاسپورت ندارند)

۱۱-   انگیزه نامه تحصیلی (Statement of Purpose)

۱۲-   در صورت نیاز ممکن است دانشگاه از متقاضی درخواست Essay نماید


ورود به آمریکا با ویزای تحصیلی

طبق قوانین Department of Homeland Security دانشجویان باید حداکثر 30 روز یا کمتر مانده به شروع دوره تحصیلی خود (که در فرم I-20 قید شده است) به آمریکا وارد شوند. دانشجویانی که قصد ورود به ایالات متحده در زمان بیشتر از 30 روز مانده به شروع ثبت نام خود را دارند بایستی درخواست تقاضای ویزای توریستی کنندد. دانشجویانی که در حال تحصیل در نظام آموزشی آمریکا هستند می توانند هر زمانی تقاضای ویزا برای مقطع بعدی خود دهند البته تا زمانی که شرایط آنها به عنوان دانشجو و گواهینامه SEVIS آنها معتبر باشد، این دسته از دانشجویان می توانند در هر زمانی حتی قبل از شروع کلاسهای خود به آمریکا وارد شوند.

همه متقاضیان ویزای تحصیلی آمریکا می بایست SEVIS و نیز فرم I-20 از طرف موسسات آموزشی صادر می شود را داشته باشند و متقاضیان ویزای F-1 or M-1 باید هزینه SEVIS I-901 را نیز بپردازند.


شرایط دریافت ویزای تحصیلی آمریکا:

کنسولگری ایالات متحده مرجع تشخیص صلاحیت متقاضی ویزای تحصیلی است که آیا فرد متقاضی می تواند ویزای تحصیلی را دریافت نماید یا خیر. شرایط دریافت ویزای تحصیلی آمریکا عبارت است از:

- دارای اقامت کشوری خارج از آمریکا باشد و قصد ترک فوری محل اقامت خود را نداشته باشد.

- شرایط مالی لازم جهت ادامه تحصیل و توانایی تامین هزینه زندگی در آمریکا را داشته باشد.

به عنوان یکی از شرایط اخذ انواع ویزای آمریکا، متقاضیانی که در سنین 14 تا 79 سال هستند در کنسولگری ایالات متحده مصاحبه خواهند شد، افراد زیر 13 سال و بالای 80 سال عموماً نیاز به مصاحبه ندارند مگر اینکه سفارت یا کنسولگری آمریکا درخواست مصاحبه داده باشد. در زمان مصاحبه از متقاضی ویزای تحصیلی، اسکن اثرانگشت گرفته می شود. تقاضای برخی از متقاضیان ممکن است نیاز به بررسی های بیشتری داشته باشد که طبعا تا اعلام نتیجه زمان بیشتری را در بعد از مصاحبه در بر خواهد داشت.

توجه: چون شرایط فردی و آکادمیک هر فرد با فرد دیگر متفاوت است بنابراین از دو شخص در شرایط ظاهراً مشابه که در یک زمان تقاضای ویزا می کنند در مصاحبه ممکن است از آنها سوالات متفاوتی پرسیده شود ونیاز به ارائه مدارک متفاوتی داشته باشند.

 میلاد
  برای تحصیل در امریکا مدرک از هر دانشگاهی باشه اشکالی نداره یا نه باید دانشگاه متعبر باشه  
 حسین جاهد
  من هنوز یه دبیرستانیم .میخام برای ادامه تحصیلم و دانشگاه تو رشته روانشناسی ویزای امریکا بگیرم. اولین کاری که باید الان انجام بدم چیه  
 ریحانه مختارزاده
  سلام ببخشید برای گرفتن ویزای تحصیلی اولین قدم چی هست؟؟ میشه کمکم کنید  
 محمد
  سلام با توجه به جریانات اخیر در مورد محدودیت ویزا، میخوام‌بدونم شامل ویزای تحصیلی هم میشه یا نه؟ خودشون تو قانونشون نوشتن نمیشه ولی میخوام‌بدونم واقعا این محدودیت شامل تحصیلی نمیشه؟ و سوال بعدی در مورد تحصیل تخصص پزشکی هست میخوام ببینم تحصیل تخصص پزشکی در امریکا چه شرایطی لازم داره؟  
 شکوفه
  اینجوری که من قهمیدم اولین قدم برای گرقتن ویزای تحصیلی اینه که پذیرش بگیریم از یه دانشگاه آمریکا ؟ چه دانشگاهی باشه مهم نیست ؟ هر دانشگاهی که پذیرش بده میشه باهاش ویزا گرفت؟؟  
 احمد
  بله اول باید پذیرش گرفت بعد برای ویزای تحصیلی اقدام کرد  
 گلرخ
  برای گرفتن ویزا مهم نیست دانشگاه چی باشه همین که تو لیست دانشگاه ها و موسسات مجاز آمریکا ثبت شده یاشه کافیه اما بعضی از این موسسه ها ممکنه مدرکشون حتی تو ایرانم اعتبار نداشته باشه ولی برای گرفتن ویزای تحصیلی کافی باشه  
 نیما
  ویزای تحصیلی با ویزای دانشجویی فرق میکنه یا هردوتا یه معنی میده  
 امیر
  نه چه فرقی میکنه ویزای دانشجویی هموk تحصیلیه دیگه :|  
 کاوه اسدی
  برای گرفتن ویزای تحصیلی از آمریکا داشتن مدرک زبان اجباریه ؟؟  
اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید،لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید