مدارک مورد نیاز ویزای آلمان

تالار شهر قدیمی در بامبرگ، قلعه شوورین، بازار کریسمس نورنبرگ، فستیوال اکتبر، کلیسای جامع کلن و بسیاری از مکان ها و رویدادهای دیگر در آلمان، مسافران بسیاری را از سراسر جهان جذب کرده اند؛ با این حال ورود به آلمان برای همه راحت نیست، زیرا بسیاری از افراد برای ورود ویزا لازم دارند. اگر قصد سفر به آلمان برای یک سفر کوتاه اقامت (حداکثر 90 روز) را دارید، باید برای ویزای اقامت کوتاه مدت شینگن یا همان ویزای توریستی آلمان اقدام کنید که به ویزای نوع C نیز معروف است و اگر قصد اقامت بیش از 90 روز در آلمان را دارید، باید برای ویزای طولانی مدت آلمان درخواست کنید که همچنین ویزای نوع D نیز شناخته می شود.


انواع ویزای آلمان

وقتی برای اخذ ویزای آلمان اقدام می کنید ، اسناد خاصی وجود دارد که باید قبل از تعیین وقت سفارت تکمیل کنید. اگر به بیش از یک کشور شینگن سفر می کنید درصورتی که آلمان کشوری باشد که مدت بیشتری در آن اقامت دارید باید به سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور خود مراجعه کنید. اگر در روزهای سفر بین کشورهای شینگن تفاوت قابل توجهی وجود نداشته باشد، درصورتی که آلمان اولین مقصد ورود به منطقه شینگن باشد، باید از طریق سفارت یا کنسولگری آلمان درخواست ویزای شینگن کنید.

بسته به قوانین و سیاست های تعیین شده توسط کشورهای عضو شینگن اینکه نیاز به ویزا برای ورود، تحصیل یا کار در آلمان داشته باشید یا خیر به ملیت و تابعیت شما بستگی دارد. بسته به هدف سفر شما به آلمان، انواع مختلفی از ویزا وجود دارد که با توجه به شرایط شما صادر می شود. چه قصد سفر به آلمان، تحصیل یا کار و یا حتی اقامت دائم در آنجا را داشته باشید، بر این اساس باید برای ویزای شینگن متفاوت اقدام کنید.

•        ویزای توریستی: برای افرادی که مایل به ورود به آلمان با هدف دیدار از دوستان یا اقوام و یا فقط گشت و گذار در کشور و فرهنگ آن هستند.

•        ویزای پیوستن به خانواده: این ویزا برای اعضای خانواده ساکنان آلمان است، که می خواهند به آنها در آلمان بپیوندند.

•        ویزای جستجوی شغل: این ویزا به دارنده خود این فرصت را می دهد تا به آلمان سفر کند و به دنبال کار باشد.

•        ویزای تحصیل و یادگیری زبان: برای خارجیانی که مایل به ورود به این کشور با هدف صرف شرکت در یک دوره زبان یا ادامه تحصیل در یک موسسه آموزشی هستند.

•        ویزای کاری آلمان: برای افرادی که در آلمان کار پیدا کرده اند.

•        ویزای تجاری: برای کسبه ای که برای مدت زمان بیش از 90 روز و با هدف تجارت در آلمان بمانند.

•        ویزای ترانزیت فرودگاه: که برای تعداد بسیار محدودی از اتباع جهان سوم مورد نیاز است، که می خواهند از طریق یکی از فرودگاه های آلمان به مقصد خود برسند.

•        ویزای دانشمند مهمان: برای دانشمندان یا محققانی که توسط موسسه ای برای انجام مطالعه یا تحقیق دعوت شده اند.

•        ویزای آموزش یا کارآموزی: ویزاییست که به اتباع کشورهای جهان سوم این امکان را می دهد که در یک دوره آموزشی یا کارآموزی شرکت کنند.

•        ویزای درمان پزشکی: به منظور اجازه دادن به افراد خارجی با بیماری های مختلف و شرایط پزشکی برای ورود به آلمان و درخواست درمان پزشکی ایجاد شده است.

•        ویزا نمایشگاه ها: برای افرادی که قصد شرکت در یک نمایشگاه یا همایش را دارند.

•        ویزا برای اهداف فرهنگی، خدمه فیلم، ورزش و مراسم مذهبی: برای افرادی که قصد دارند به منظور شرکت در یک رویداد فرهنگی، ورزشی و مذهبی یا به عنوان بخشی از خدمه فیلم، وارد آلمان شوند.


مراحل درخواست ویزای آلمان

درخواست ویزای شینگن آلمان شامل یک سلسله اتفاقات بین متقاضی و سفارت آلمان در کشور او می باشد. روند درخواست ویزای آلمان برای همه ویزاها تقریبا به یک شکل بوده و دستورالعمل گام به گام این مراحل به شرح زیر می باشد:

1.     از سفارت بخواهید چک لیست مدارک مورد نیاز برای نوع ویزای مورد نظر خود را، در اختیارتان قرار دهد.

2.     فرم درخواست را با اطلاعات صحیح پر کنید و مدارک مورد نیاز ویزای خود را آماده کنید.

3.     در این مرحله باید اقدام به رزرو وقت آنلاین سفارت برای انجام مصاحبه کنید؛ زودترین زمانی که می توانید برای قرار ملاقات تعیین کنید شش ماه قبل از سفر است.

4.     هزینه ویزا را پرداخت کرده و رسید را نگه دارید تا بعداً در حین مصاحبه آن را به افسر کنسولگری نشان دهید.

5.     برای جلسه مصاحبه خود به موقع در سفارت حاضر شوید و کلیه اسناد مورد نیاز را که به ترتیب آماده کرده اید، نشان دهید. این جلسه حدود ده دقیقه طول می کشد و در آن زمان افسر کنسولگری به اسناد شما نگاه می کند و در مورد زمینه و هدف سفر به آلمان چند سوال از شما می پرسد.


مدارک مورد نیاز ویزای آلمان

اگرچه ویزای شینگن یک سند یکپارچه است، اما شرایط لازم برای دریافت این ویزا از یک کشور شنگن به کشور دیگر متفاوت است. با این وجود آلمان در این مورد کاملاً سخت گیر است و توصیه می شود هر درخواست را با دقت و جزئیات انجام دهید. معمولاً سفارت آلمان در هر کشور دارای چک لیست به روز شده ویزای آلمان برای هر نوع ویزا است. البته لیست مدارک مورد نیاز ویزای آلمان در زمان درخواست به نوع ویزای مورد نظر شما بستگی دارد و ارائه مدارک دقیق و کامل باعث تسریع پردازش پرونده شما می شود.

مدارک زیر برای هرگونه درخواست ویزای شینگن آلمان مورد نیاز است:

✓     فرم درخواست به درستی با پاسخ های صحیح که مطابق با اطلاعات سایر اسناد مورد نیاز تکمیل شده است.

✓     پاسپورت که طبق شرایط سفارت آلمان اعتبار آن سه ماه بیشتر از اقامت برنامه ریزی شده شما در کشورهای شینگن است.

✓     عکسی که در سه ماه گذشته گرفته شده و مطابق سایر استانداردهای عکس تعیین شده توسط سفارت آلمان است.

✓     بیمه سلامت، سندی که تأیید کند شما بیمه درمانی مسافرتی را دریافت کرده اید که با حداقل پوشش 30.000 یورویی شامل بیماری ها و حوادث و حتی بازگشت به کشور در صورت مرگ است.

✓     برنامه سفر شامل اثبات پرواز رفت و برگشت یا رزرو سفر و همچنین اثبات آنچه قصد دارید در آلمان در مدت زمانی که می خواهید بمانید انجام دهید.

✓     اثبات وجوه مالی توسط سندی که ثابت کند شما در طول اقامت خود در آلمان مبلغی برای تأمین هزینه هایتان دارید. این می تواند یک گواهی بانکی اخیر باشد که نشان می دهد شما بودجه کافی برای صرف حداقل 45 یورو در هر روز سپری شده در آلمان را دارید. اگر اثبات تأمین مالی توسط خودتان امکان پذیر نباشد، متقاضی می تواند اظهارنامه رسمی شخص ثالثی را كه مایل به تأمین هزینه سفر و اقامت شما در آلمان است همراه با اثبات توانایی مالی خود ارائه دهد.

بسته به هدف شما از مهاجرت به آلمان و در برخی موارد کشور محل اقامت و ملیت شما، شرایط و مدارک مورد نیاز دیگری برای ویزای آلمان نیز وجود دارد که باید طبق درخواست سفارت یا کنسولگری محل اقامت در کشور خود ارائه دهید.

اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید،لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید