فرهنگ و هنر در اتریش

فرهنگ اتریش (Österreichische Kultur) بسیار تحت تأثیر همسایگان کنونی و گذشته‌ی خود قرار گرفته است. کشورهایی مانند ایتالیا، آلمان، لهستان، مجارستان و بوهم. همچنین بعلت ازدیاد مهاجرت به اتریش در چند سال اخیر، مردمان زیادی با فرهنگ‌های مختلف به اتریش سفر نموده و فرهنگ کشور خود را نیز وارد اتریش کردند. بنابراین اتریش مانند اکثر کشورهای اروپایی، کشوری چند ملیتی محسوب می‌شود. روزنامه‌ها و مجلات هفتگی و ماهانه اتریشی، اطلاعات جالب و مهمی را درباره فرهنگ و هنر اتریش منتشر می‌کنند.

علاوه بر آن فرهنگ اتریشی تأثیر بسزایی از سنت‌های کاتولیک در این منطقه نیز گرفته است. اما زندگی روزانه و قوانین حکومتی کاملاً براساس این سنت‌ها عمل نمی‌کند. طبق تحقیقات موسسه مرسر (Mercer) شهر وین در چند سال گذشته، بطور پیاپی عنوان "بهترین شهر جهان برای زندگی براساس کیفیت زندگی" را از آن خود کرده. همین مسئله تعداد بالای متقاضی مهاجرت به این کشور و اقامت اتریش را توجیح می‌کند.

هنر در اتریش

پایتخت اتریش؛ شهر وین، سال‌های زیادی بعنوان قطب نوآوری در هنر، مخصوصاً موسیقی شناخته می‌شد و امروزه نیز بخاطر تاریخ غنی خود در مباحث موسیقیایی بسیار معروف می‌باشد. در قران‌های 18 و 19 میلادی، هنرمندان و موسیقیدانان بسیاری با پشتیبانی حکومت هابسبورگ به وین مهاجرت نموده و این شهر را پایتخت موسیقی کلاسیک در اروپا تبدیل نمودند. از میان آنها می‌توان به وولفگانگ آمادئوس موتسارت (Wolfgang Amadeus Mozart)، لودویگ فان بتهوون (Ludwig van Beethoven) و یوهان اشترائوس پسر (Johann Strauss, Jr.) اشاره کرد که تأثیر بسزایی در موسیقی کلاسیک در وین داشتند. هنگام حکومت خاندان باروک در اتریش، موسیقی فُلک اسلاوی و مجاری، موسیقی اتریشی را نیز تحت تأثیر قرار داد.

بطور کلی می‌توان گفت شهر وین از قرن 16 شروع به تبدیل شدن به مرکز فرهنگی اروپا کرد و تمرکز اصلی آن روی معرفی و استفاده از آلات موسیقی مختلف، مخصوصاً لوت (Lute) بود.

موسیقی کلاسیک

در قرن 18 میلادی، موسیقی کلاسیک بر موسیقی اروپا چیره شد و وین مکان بسیار مهمی برای ایجاد نوآوری‌های موسیقیایی به شمار می‌رفت. سه موسقیدان برتر در این شهر، با خلاقیت‌های خود باعث بوجود آوردن یک ساختار موسیقی کلاسیک شدند؛ بتهوون الگوهای سمفونیک را بوجود آورد، موتسارت یک تعادل میان ملودی و فرم ایجاد نمود و یوزف هایدن (Joseph Haydn) ساختار ارکستر چهار نفری از سازهای زهی و سوناتا را توسعه بخشید.

سالن موسیقی Musikvereinدر وین، یکی از سه سالن برتر موسیقی در جهان به شمار رفته و در 6 یانوار 1870 بازگشایی شد. از سال 1939، ارکستر سمفونی‌های مهم و بسیاری در این سالن برگزار شده و روی هم رفته تاکنون بیش از 1 میلیارد بازدیدکننده داشته است. پس از آن، سالن اپرای وین (Staatsoper)، یکی از بزرگترین شرکت‌های موسیقی اپرا در جهان است که بیش از هزار کارمند در آن مشغول به کار هستند.

ادبیات اتریش

ادبیات اتریش به دو بخش تقسیم می‌شود، دوره‌ی پیش از اواسط قرن بیستم و دوره‌ی پس از از بین رفتن امپراطوری اتریش مجارستان و امپراطوری آلمان. زمانی که اتریش از یک کشور بسیار قدرتمند، به کشوری کوچک تبدیل شد. بسیاری از ادبیات‌های برتر جهان را به اتریش نسبت می‌دهند، اما به زبان آلمانی نوشته نشده‌اند. اما علاوه بر هنرمندان بزرگ، اتریش همواره دارای شعرا، نویسندگان و رمان‌نویسان بزرگی مانند آرتور شنیتسلر، اشتفان تسوایگ، گئورگ تراکل، الفریده یلینک و ... بوده است.

معماری اتریشی

اتریش دارای کاخ‌ها، قلعه‌ها، کلیسا‌ها و بناهای تاریخی بسیاری است که اهمیت بالایی هم در تاریخ اتریش و هم در بخش جاذبه‌های گردشگری اتریش دارند. کاخ‌های معروف اتریش شامل فستونگ هوهن‌زالتسبورگ (Festung Hohensalzburg)، بورگ هوهن‌ورفن (Burg Hohenwerfen)، بورگ لیختن‌اشتاین (Burg Liechtenstein) و  اشلُس آرتشتتن (Schloß Artstetten) می‌شود. بسیاری از کاخ‌های اتریش در دوران حکومت خاندان هابسبورگ ساخته شدند.

ابتدا شهر زالتسبورگ بدلیل بافت شهری قدیمی که داشت و دوران قرون وسطی تا قرن نوزدهم، توسعه یافته بود، در سال 1996 در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. سه سال پس از آن، شهر گراتس نیز وارد این لیست شد. در نهایت شهر وین در سال 2001، برای بناهای تاریخی و یادبودی که از دوبان باروک در آن بجا مانده، در لیست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت.

سینمای اتریش

در دوران سینمای صامت، اتریش یکی از پیشتازان تولید فیلم بود. بسیاری از کارگردان‌ها، بازیگران، نویسندگان و فیلمبرداران اتریشی در برلین نیز کار کردند. معروف‌ترین آنها فریتس لانگ (Fritz Lang)، کارگردان فیلم متروپلیس (Metropolice) بود. پس آنشلوس و پیوستن اتریش به آلمان، تعداد زیادی از کارگردانان اتریشی به ایالات متحده سفر کردند. از سال 1950 تا 1970، یک کارگردان پرسود بنام فرانتس آنتل (Franz Antel)، پرفروش‌ترین کمدی‌های اتریش را ساخت.

زبان اتریش

زبان رسمی مردم اتریش، آلمانی است و برای کار و زندگی در این کشور باید دانش بالایی از زبان آلمانی داشته باشید. زبان انگلیسی در مدارس این کشور تعلیم شده و اتریشی‌ها زبان انگلیسی را نیز می‌دانند، اما هنگام انجام کارهای اداری یا خرید از فروشگاه‌های اتریش، از شما می‌خواهند به زبان رسمی این کشور حرف بزنید. همچنین هزینه یادگیری و شرکت در کلاس‌های زبان در اتریش بسیار بالا بوده و توصیه می‌شود پیش از مهاجرت به اتریش و سفر به این کشور، تا سطح مقبولی از زبان آلمانی (B2) را فرا بگیرید.

مذهب در اتریش

در اتریش قانون آزادی مذهب وجود دارد؛ هرکس می‌تواند مذهبی برای خود برگزیده یا پیرو دین خاصی نباشد. طبق آخرین آمارگیری‌های انجام شده، حدود یک سوم از جمعیت اتریش پیرو کلیسای کاتولیک هستند. پس از آنها گروه زیادی از مردم خود را بدون پیروی از مذهب خاصی می‌دانند و پروتستان‌ها و مسلمانان در رتبه‌های بعدی جای می‌گیرند.