جغرافیای اتریش

با مساحت 83.879 کیلومتر مربع، جغرافیای اتریش شامل مناطق کوهستانی، جنگلی و جلگه‌ای است. این کشوراز شمال با کشور جمهوری چک، از شمال شرقی با اسلوواکی، از شرق با مجارستان، از جنوب با اسلووانی، از جنوب غربی با ایتالیا، از غرب با لیختن‌اشتاین و سوئیس و از شمال غربی با آلمان، هم‌مرز است. اتریش تقریباً دوبرابر سوئیس و کمتر از ایالت مین امریکا، وسعت دارد. اتریش یک کشور محصور در خشکی‌ست؛ یعنی هیچگونه دسترسی به آب‌های آزاد ندارد. با اینحال 1.7% از مساحت آنرا، رودخانه و دریاچه‌های تشکیل می‌دهند. دانستی‌هایی درمورد جغرافیای اتریش به شرح زیراند:

·         بلندترین نقطه اتریش گروسگلوکنر (Großglockner) نام دارد که در مرز ایالت‌های کرنتن و تیرول شرقی واقع شده و 3,797 متر طول دارد.

·         پست‌ترین نقطه دریاچه فرتو (Fertő) یا نویزیدلر (Neusiedler See) نام دارد. این دریاچه در ایالت بورگن‌لاند و مرز اتریش و مجارستان واقع شده. ارتفاع این نقطه تنها به 115 متر می‌رسد و در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

·         طولانی‌ترین رود اتریش، رود دانوب (Donau) است که 2.857 کیلومتر طول دارد.

·         بزرگترین دریاچه اتریش، دریاچه کنستانس (Lake Constance) یا بودن (Bodensee) با مساحت 571 کیلومتر مربع است.

بطور کلی جغرافیای اتریش از سه منطقه اصلی ومتفاوت از یکدیگر تشکیل شده است.

·         زمین‌های پست شرق و شمال شرقی اتریش که مرکز کشاورزی این کشور به شمار می‌روند. بخشی از مناطق پست به دریاچه کنستانس (بودِن) که در مرز اتریش و سوئیس قرار دارد، راه پیدا کرده‌اند.

·         شمال رود دانوب که اغلب از زمین‌های جنگلی و تپه‌های بزرگ و کوچک تشکیل شده و تا مرز بین اتریش و جمهوری چک ادامه پیدا می‌کند.

·         اغلب زمین‌های (70%) اتریش در مرکز و غرب این کشور، از مناطق آلپی تشکیل شده است. این رشته کوه‌های آلپ از سوئیس وارد اتریش شده‌اند.

حدود یک دهم از کل اتریش بخاطر آلپی بودن یا داشتن ارتفاعی بالاتر از رویش درختان، قابل زراعت نیستند. هرچه به شرق اتریش نزدیک شویم، زمین‌های قابل زراعت بیشتر می‌شوند. علاوه بر آن، تنها یک پنجم از اتریش، قابل کشت است. بیشتر از 40% جغرافیای اتریش را جنگل‌ها تشکیل می‌دهند که اغلب آنها در مناطق آلپی هستند. همچنین بیشتر از یک پنجم اتریش از علفزار و چمنزار پوشیده شده. حدود نیمی از این علفزارها در ارتفاعات آلپی وجود دارند.

با اینکه کوه‌های آلپ بسیار زیبا هستند، اما باعث شدند بسیاری از نقاط اتریش قابل سکونت نباشد. بعنوان مثال 97% از زمین‌های ناحیه تیرول قابل کشت نیستند و این ناحیه پراکنده‌ترین جمعیت را دارد. تنها 15% از نواحی قابل سکونت است. اغلب مردم در نواحی دره دانوب، زمین‌های پست یا تپه‌ای شمال، شرق و جنوب آلپ زندگی می‌کنند. اتریش با تراکم جمعیت 93 نفر در هر کیلومتر مربع، یکی از پائین‌ترین تراکم جمعیتی را در میان سایر کشورهای اروپای غربی و مرکزی دارد.

برای اطلاعات بیشتر برای تقسیمات استانی کشور اتریش، به صفحه ایالت‌های اتریش مراجعه نمائید.

اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید،لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید